Novinky z MWC 2013: emporia uvedla svůj první telefon s dotykovým displejem

Barcelona/Praha (26. února 2013) – Velký displej, velká klávesnice, inteligentní systém nouzového volání a všechny hlavní funkce na postranních klávesách – to jsou hlavní přednosti série telefonů emporiaLIFE. Tu nově doplnil model emporiaLIFEtouch, který k nim přidává navíc dotykový displej a připojení ke smartphonům pomocí aplikace emporiaME. Přední výrobce snadno ovladatelných telefonů emporia Telecom ho představil v rámci veletrhu Mobile World Congress 2013 ve španělské Barceloně. (TZ)

„Řada emporiaLIFE byla pro nás vždy klíčová. Teď jsme tuto sérii oblíbených telefonů doplnili o nové atraktivní funkce. Kombinace velkého dotykového displeje a velké klávesnice zajišťuje snadné použití. Aplikace emporiaME navíc přispívá k jednoduchému propojení několika generací,“ uvádí Albert Fellner, zakladatel a majitel společnosti emporia Telecom.

Díky dotykovému displeji je ovládání hlavního menu i hledání kontaktů velmi jednoduché a společně s klasickou klávesnicí i uživatelsky přívětivé. U zavřeného – nevysunutého – telefonu jsou ihned k dispozici klávesy pro navigaci, potvrzovací a zpětné tlačítko.

Aplikace emporiaME spojuje nejen telefony emporia se smartphony, ale taktéž jejich uživatele. Děti tak mohou sdílet fotografie se svými rodiči a mohou si je zároveň i společně prohlížet. Skrz aplikaci emporiaME mohou být vzdáleným přístupem vkládány různé připomínky a události do kalendáře telefonu emporia.

Klíčové funkce telefonu jsou stejně jako u předchozích modelů umístěny po straně telefonu. Mezi ně patří i tlačítko pro zapnutí a vypnutí telefonu a LED svítilna. Budík, klávesnice a uzamčení displeje mohou být zapnuty i vypnuty pomocí mechanických vypínačů – uživatel tak vždy ví, co je na telefonu zapnuto. Bočním tlačítkem se ovládá i fotoaparát s rozlišením 2 megapixely.

Bezpečnost na cestách zajistí inteligentní systém nouzového volání emporia. Pět zvolených čísel je postupně vyvoláváno do doby, než je hovor přijat, čímž je zajištěno, že se uživatel dovolá pomoci. Aplikace emporiaME umožňuje vzdálenou správu nouzových čísel.

Telefon emporiaLIFEtouch bude dostupný koncem roku 2013.

O společnosti emporia Telecom

Rakouská společnost emporia Telecom je technologickým lídrem v segmentu telefonů se snadným ovládáním. Firma se sídlem v rakouském Linci již od roku 1991 vyvíjí a vyrábí telefony, u nichž klade největší důraz na velká tlačítka, intuitivní menu a dobře čitelný displej. Právě jednoduchost v kombinaci s pečlivě propracovanou ergonomií a speciálními funkcemi umožňuje zejména starší generaci využívat mobilní telefon bez problémů. Do výzkumu společnost Emporia Telecom investuje veliké úsilí. Každý třetí zaměstnanec pracuje právě v oddělení výzkumu a vývoje. V této oblasti navíc úzce spolupracuje přímo se zákazníky. Výsledkem je široké portfolio produktů, které usnadňují komunikaci lidem, pro které je ovládání dnešních telefonů příliš složiVždy aktuální informace o společnosti emporia a jejích produktech naleznete na www.emporia.cz nebo www.amic.cz/tiskove-stredisko/. Produktové fotografie ve vysokém rozlišení jsou k dispozici na press.amic.cz.

Přidejte se k nám na www.facebook.com/EmporiaTelecomCzechRepublic nebo se podívejte na zajímavá videa na www.youtube.com/emporiatelecomczech.