Novinky z MWC 2013: emporiaCAREplus přináší nevídanou úroveň bezpečnosti. Pomůže také pečovatelům

Barcelona/Praha (27. února 2013) – Jedním z klíčových témat pro společnost emporia Telecom na veletrhu MWC 2013 v Barceloně byla vzdálená péče pro seniory. V inovační laboratoři zde emporia představila bezpečnostní řešení pro seniorské domácnosti. Důraz byl kladen na ta zařízení, s nimiž už jsou uživatelé seznámeni a běžně je používají, jako například telefon či televize. Právě to je jediný způsob, jak překonávat bariéry a zajistit, aby senioři moderní technologie skutečně využívali. Výrobky a služby od emporia Telecom by jim v tom měly co nejvíce pomoci. (TZ)

„Pro naše zákazníky je důležité, abychom jim nabídli služby, které jim pomohou v jejich každodenním životě,“ uvádí generální ředitelka emporia Telecom Eveline Pupeter a dodává: „Emporia tyto požadavky splňuje pomocí nouzového tlačítka, služby emporia4CARE  a spoluprací s pečovatelskými organizacemi. Přes webovou službu emporia4CARE mohou část zodpovědnosti za bezpečí seniorů převzít i členové rodiny.“

mHealth jsou mobilní zdravotnické služby nabízející řešení nejen v oblasti poskytování zdravotní péče, ale i monitorování a předávání informací o zdravotním stavu pacientů prostřednictvím mobilních zařízení. mHealth pomáhá lidem, kteří chtějí být déle samostatní a žít v pohodlí svého domova. Velkým problémem je pro starší lidi zejména nedostatek motivace či vůle se o sebe postarat a věnovat se prevenci. A stejně tak i neznalost nových technologií. Oblastmi, v nichž služby mHealth mohou obzvlášť pomoci, jsou například monitoring nemocí jako cukrovka či vysoký krevní tlak nebo připomínky léků a návštěv lékařů.

Tyto služby se stávají důležitými zejména v souvislosti s demografickými změnami ve společnosti. Podle lékařských statistik lidé dnes nejen žijí déle, ale péče o starší osoby je čím dál složitější. Podle srovnání údajů z roku 1950 a odhadů pro rok 2050 seniorů ve společnosti stále přibývá. Přestože dříve připadalo na jednoho důchodce až 14 lidí v produktivním věku, očekává se změna tohoto poměru, a to až na 2:1, v zemích jako je Japonsko dokonce na 1:1. Na seniory tak vydělává čím dál méně mladých. Zdravotnictví na tyto změny musí reagovat.

Novým řešením pro zajištění bezpečnosti může být telefon emporiaCAREplus společně se službou emporia4CARE.

emporiaCAREplus

Bezpečnost je důležitou funkcí telefonu emporiaCAREplus. Jednoduchý a snadno použitelný telefon nabízí bezpečnostní funkce jako detektor pádu nebo bezpečnostní náramkové hodinky.

Telefon je uživatelsky velmi přívětivý. Klávesnice má velká tlačítka s dobře čitelnými znaky. Všechny důležité funkce – hlavní menu, budík či LED svítilna – mohou být ovládány postranními tlačítky. EmporiaCAREplus má nouzové tlačítko s funkcí volání na pět vybraných nouzových čísel. Díky inteligentnímu bezpečnostnímu systému bude vždy nouzový hovor přijat – telefon rozpozná, když spadne do odkazové schránky.

Senzor pádu v případě nutnosti sám zajistí nouzové volání. Díky akceleračním senzorům telefon pozná, zda jeho uživatel upadl na zem nebo pouze telefon upustil. Veškeré nouzové volání může být do pěti vteřin zastaveno.

Telefon emporiaCAREplus je možné připojit k dalším rádiovým zařízením, jakými jsou náramky, hodinky či přívěšky. Signál bezdrátově vyslaný z takového zařízení do telefonu může být rovněž použitý k vyvolání nouzového hovoru.

emporiaCAREplus není jen mobilní telefon – obsahuje i náramkové hodinky, které mají čtyři tlačítka pro nouzové volání. Bezpečnost uživatele je tak zajištěna i v případě, že telefon není po ruce. Nouzové volání je vyvoláno stiskem dvou ze čtyř tlačítek umístěných po straně ciferníku. Takový způsob volání o pomoc je nenahraditelný v situacích, jako jsou pády ze schodů či nehody v koupelně.

emporia4CARE

Služba emporia4CARE nabízí vzdálenou správu a lokalizaci telefonu emporiaCAREplus nejen pro svého uživatele, ale i jeho příbuzné. Webová aplikace umožňuje vkládání kontaktů do telefonního seznamu, správu nouzových čísel či lokalizaci telefonu. V potřebné situaci je zjištěna přesná poloha telefonu, která je okamžitě dostupná online v systému emporia4CARE. Ke službě se lze připojit i přes smartphone. Díky nutnosti potvrzení požadavku na lokalizaci uživatelem telefonu emporia je zajištěno i soukromí zákazníků.

O společnosti emporia Telecom

Rakouská společnost emporia Telecom je technologickým lídrem v segmentu telefonů se snadným ovládáním. Firma se sídlem v rakouském Linci již od roku 1991 vyvíjí a vyrábí telefony, u nichž klade největší důraz na velká tlačítka, intuitivní menu a dobře čitelný displej. Právě jednoduchost v kombinaci s pečlivě propracovanou ergonomií a speciálními funkcemi umožňuje zejména starší generaci využívat mobilní telefon bez problémů. Do výzkumu společnost Emporia Telecom investuje veliké úsilí. Každý třetí zaměstnanec pracuje právě v oddělení výzkumu a vývoje. V této oblasti navíc úzce spolupracuje přímo se zákazníky. Výsledkem je široké portfolio produktů, které usnadňují komunikaci lidem, pro které je ovládání dnešních telefonů příliš složité.Vždy aktuální informace o společnosti emporia a jejích produktech naleznete na www.emporia.cz nebo www.amic.cz/tiskove-stredisko/. Produktové fotografie ve vysokém rozlišení jsou k dispozici na press.amic.cz.

Přidejte se k nám na www.facebook.com/EmporiaTelecomCzechRepublic nebo se podívejte na zajímavá videa na www.youtube.com/emporiatelecomczech.