Samsung sjednocuje označení svých špičkových osobních počítačů s operačním systémem Windows pod značku ATIV

Praha, 3. května 2013 – Samsung Electronics Co., Ltd, přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, rozšiřuje značku ATIV o špičkové počítače založené na platformě Windows. Označení ATIV doposud patřilo pouze hybridním inteligentním osobním počítačům společnosti Samsung vybaveným operačním systémem Windows. Nyní spojuje všechny počítače a zařízení od společnosti Samsung založené na platformě Windows pod jednu společnou značku a představuje tak trend těsného propojení počítačové a mobilní technologie. (TZ)

„Během posledních tří let se Samsung stal nejrychleji rostoucí značkou osobních počítačů.Naše nová značka ATIV nám umožní si tento rostoucí vývoj udržet a i nadále v oblasti osobních počítačů na platformě Windows nabízet zákazníkům převratné technologie a inovace, které zlepší jejich život i práci,“ uvedl David Song, senior viceprezident divize PC Sales and Marketing.

V souladu s rychle se vyvíjejícími potřebami a přáními spotřebitelů nabízí řada Samsung ATIV širokou škálu osobních počítačů s operačním systémem Windows, které zaujímají na současném trhu přední postavení. Jsou navrženy tak, aby rozšířily propojení mobilních zařízení – z telefonu do notebooku a naopak, díky čemuž lze ještě lépe vyvážit a zjednodušit si pracovní a soukromý život.

Flexibilní a praktické

Samsung nejenže značku ATIV rozvíjí, ale také do všech osobních počítačů vybavených Windows zavádí technologii SideSync. Ta představuje první z mnoha nových funkcí ATIV, jež budou uživatelům letos k dispozici a umožní jim jednoduše a snadno střídat používání osobního počítače s používáním chytrého telefonu Samsung s OS Android. Díky technologii SideSync se osobní počítač a mobilní telefon stanou jedním. Jednoduše používejte při odpovídání na zprávy přicházející na váš mobilní telefon počítačovou klávesnici, prohlížejte si mapy, fotografie
a multimediální obsah ve větším formátu nebo zobrazený současně na obou zařízeních, ještě snáze editujte soubory nebo používejte svůj osobní počítač k zálohování obsahu vašeho telefonu a k jeho dobíjení. Rozpracovaným úkolům se tak budete moci věnovat, aniž byste příliš často přerušovali svou práci i každodenní činnosti.

Produkty Samsung, které se objeví v prodeji v průběhu května 2013, budou přejmenovány následovně:

Kategorie ATIV

Původní název

Současný název

Tab

ATIV Smart PC Pro

ATIV Tab 7

ATIV Smart PC

ATIV Tab 5

One

Series 7 All-In-One PC

ATIV One 7

Series 5 All-In-One PC

ATIV One 5

Series 3 All-In-One PC

ATIV One 3

Book

Series 9

ATIV Book 9

Series 7 Chronos

ATIV Book 8

Series 5 Chronos

ATIV Book 6

Series 7 Ultra

ATIV Book 7

Series 5 Ultra

ATIV Book 5

Series 5 510

ATIV Book 4

Series 3 370

Series 3 300

ATIV Book 2

Samsung Ativ a SideSync jsou ochranné známky společnosti Samsung Electronics Co, Ltd. Ostatní názvy společností, názvy produktů a značky zde zmíněné jsou majetkem jejich příslušných vlastníků a mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami.

Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace o produktu uvedené v tomto dokumentu, včetně, ale nikoli výhradně, výhody, design, cena, komponenty, výkon, dostupnost a schopnosti výrobku mohou být změněny bez předchozího upozornění.

Pro více informací o skupině produktů ATIV naleznete na www.samsung.com nebo www.samsungmobileuspress.com.

 O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 236 000 lidí v 79 zemích světa s ročním obratem 187, 8 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.