ELKO EP zvýšila tržby i podíl na evropském trhu

Holešov, 13. 5. 2013 – skupina ELKO EP HOLDING posiluje během posledních tří let ve všech důležitých parametrech, jak vyplývá z konsolidované uzávěrky za rok 2012. (TZ)

Velmi zajímavé srovnání hospodářských výsledků skupiny ELKO EP HOLDING v posledních letech ukazuje zřetelný růst všech sledovaných ukazatelů.

Kromě zvýšení hodnoty vlastního kapitálu a aktiv společnosti, se zvýšily i celkové tržby na více než 331 milionů korun, oproti 292 milionům z roku 2011 a podíl vývozu do zemí EU vzrostl na celých 61 %, od roku 2010 tedy téměř o deset procentních bodů.

Obrat společnosti vyskočil z předloňských 313 milionů na 341 milionů korun.

Společnost ELKO EP dává práci také stále většímu počtu lidí, v roce 2012 měla už 204 zaměstnanců, což odpovídá nárůstu víc než 10 % v posledních dvou letech.

Významnou položku tvoří náklady na výzkum a vývoj, které se loni přiblížily deseti milionům korun a jejich každoroční zvyšování je trendem, který udržuje společnost ELKO EP na pozici leadera českého trhu v oblasti relé a chytrých elektroinstalací.

###

Společnost ELKO EP je jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru elektroinstalací. Sortiment společnosti prošel dynamickým vývojem, od prosté výroby klasických elektronických modulových přístrojů, přes vývoj a realizaci bezdrátového řešení až k sofistikovanému systému inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě. V roce 2012 dosáhl obrat společnosti více než 341 milionů korun. Ve stejném roce se ELKO EP stalo Firmou roku ve Zlínském kraji.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.