Toshiba představuje sportovní kamery Camileo X-Sports – vyrobeny k náročnému použití, navrženy pro život v pohybu

Praha, Česká republika, 10. září 2013 – Společnost Toshiba Europe GmbH představuje novou sportovní kameru Camileo X-Sports s vestavěným 2,0“ (5,08 cm) displejem. Byla navržena pro natáčení momentů, které jsou nabity akcí, což ocení široký okruh uživatelů – ať už ten, kdo chce zachytit svůj oblíbený koncert, natočit rodinnou dovolenou, sportovní fanoušek nebo vyznavač adrenalinových sportů. (TZ)

Ochrana proti vodě, sněhu a nárazům

Kamera Camileo X-Sports je dodávána s robustním vodotěsným pouzdrem, které si zachovává účinnost až do hloubky 60 metrů. Uživatelé se tak nemusí bát škod způsobených vodou, ať už s kamerou jezdí na kole, plavou, lyžují nebo jezdí na snowboardu. Při všech těchto činnostech je přitom snadné i v pozdru kameru ovládat. Bez vodotěsného pouzdra je kamera Camileo X-Sports odolná vůči nárazům při pádu z výšky až do 1,5 metru. Je tedy ideální volbou i pro ty uživatele, kteří se rádi účastní sportovních akcí či jiných činností, kde může dostat kamera ránu nebo spadnout na zem.

Dálkové ovládání pro volné ruce

S dálkovým ovládáním určeným pro nošení na zápěstí mohou uživatelé kameru ovládat, aniž by ji museli držet a nemusí přitom spustit oči ze sjezdovky, vlny nebo útesu. LED indikátory na dálkovém ovladači Camileo X-Sports zobrazují stav  kamery prostřednictvím série jednoduchých světelných kombinací. Ovladač umožňuje uživatelům v okamžiku přepnout mezi režimem fotografie a videa. Toto robustní a pohodlné dálkové ovládání je vodotěsné do hloubky 3 metrů a nárazuodolné až z výšky 1,5 metru.

Široká nabídka praktického příslušenství pro montáž

Camileo X-Sports je cenově dostupnou sportovní videokamerou s přidanou hodnotou. Je dodávána s několika doplňky, které umožňují uživatelům přichytit kameru na různé vybavení. Díky plochému klipu a lepícím úchytům může být snadno připevněna například na helmu nebo surfové prkno pro pořízení nelepších snímků při snowboardingu, jízdě na kole nebo sufování ve vlnách. Případně ji lze pomocí držáku na kolo přišroubovat přímo na zadní část nebo bok kola pro záběry okolí. Odolnou kameru lze také osadit bez vodotěsného pouzdra do stativu, což přináší větší flexibilitu a profesionálně vypadající výsledky. K dispozici je také volitelné příslušenství pro montáž, mezi které patří například řemeny pro upevnění kamery na hrudník a na hlavu.

Přenášejte fotografie a videa bezdrátově

Kamera Camileo X-Sports je vybavena Wi-Fi® rozhraním a při použití aplikace „Wi-Fi Connect“ od Toshiby umožňuje uživatelům ovládat kameru i ze svého smartphonu nebo tabletu. Stejně tak mohou používat svůj přístroj jako hledáček k nalezení ideálního úhlu záběru. Aplikace také nabízí možnost přiblížení nebo vzdálení záběrů, přehrávání obsahu a nastavení dalších možností, stejně tak jako rychlý a jednoduchý přístup a sdílení videí či fotografií nabitých akcí s přáteli na sociálních sítích – včetně Facebooku a YouTube ®.

Zaznamenejte každý detail akce

Camileo X-Sports má ultra-širokoúhlý objektiv, který v kombinaci s 12MPx CMOS snímačem a Full HD rozlišením 1080p dokáže zachytit až 60 snímků za sekundu.  Poskytuje tak vysoký výkon a brilantní obraz v každém detailu, který lze sledovat na vestavěném 5,08 cm (2,0“) LCD displeji. Uživatelé si mohou vybrat, zda chtějí pořizovat fotografie, videa nebo obojí najednou – fotografie lze pořizovat průběžně, v dávkách nebo v nastavených časových intervalech, zatímco akční scény mohou být zaznamenány jako video.

Elektronický stabilizátor obrazu pomáhá uklidnit pohybující se obraz, přičemž chytrá, ale robustní konstrukce je připravena přijmout jakoukoli výzvu. S micro-SD, mini-HDMI a micro-USB porty mohou uživatelé snadno přenést uložený obsah, nebo ho zobrazit na větší obrazovce připojeného televizoru.

Kamera Camileo X-Sports bude v Evropě k dispozici během čtvrtého čtvrtletí 2013.

Akční videokamera Toshiba Camileo X-Sports:

  • Full HD rozlišení až 1920 x 1080p (60fps)

  • 12MP CMOS senzor

  • Vestavěný 5.08cm (2.0”) LCD displej

  • 10x digitální zoom

  • Ultra-širokoúhlý objektiv

  • Elektronický stabilizátor obrazu

  • Konektivita: Micro-USB a Mini-HDMI®

  • Slot pro karty Micro-SDTM / SDHCTM/ SDXCTM až do velikosti 64GB

  • WiFi 802.11 b/g/n připojení přes aplikaci ‘WiFi Connect’

  • Další možnosti: časová prodleva, simultánní video a foto, průběžné foto, otočení vzhůru nohama, bodové měření, video smyčka, vlastní čas, datum tisku

  • Rozměry: 73 x 49.5 x 29.5mm

  • Hmotnost: 94g (včetně baterie)

  • Barva: černá

  • Přiložené příslušenství:

– Vodotěsné pouzdro (až do hloubky 60 metrů), náramkové dálkové ovládání, samolepící držák, držák s příchytkou, zakřivený samolepící držák, boční držák, držák na kolo, držák na přilbu, držák na sufrové prkno, stativ

  • Volitelné příslušenství:

– Dlouhý držák s příchytkou, popruh na hlavu, popruh na hrudník

Toshiba online

Pro aktuální novinky, podrobnosti a specifikace produktů navštivte webové stránky společnosti Toshiba: www.toshiba.cz

Všechny uvedené ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Přesné specifikace produktů závisí na konkrétním modelu a jeho dostupnosti.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba je přední světový inovátor při zavádění nových pokročilých technologií, diverzifikovaný výrobce a prodejce vyspělých elektronických a elektrických produktů. Toshiba Group přináší inovace do širokého portfolia produktů, mezi které patří digitální spotřební produkty včetně LCD televizorů a notebooků, retailová řešení, elektronická zařízení jako polovodiče či produkty a materiály pro ukládání dat, dále sociální systémy infrastruktury včetně systémů pro výrobu elektřiny, inteligentních komunitních řešení, zdravotnických zařízení, eskalátorů, výtahů a domácích spotřebičů.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a dnes provozuje globální síť více než 590 firem s 206 000 zaměstnanci po celém světě a ročním prodejem, který překračuje 5,8 bilionů jenů (61 miliard USD). Navštivte webové stránky Toshiba na adrese:

www.toshiba.co.jp/index.htm

Společnost Toshiba Europe GmbH se sídlem ve městě Neuss v Německu je pobočka v plném vlastnictví společnosti Toshiba Corporation v Tokiu.