Canon uvádí PRISMAproduction verze 5.0

PRAHA, 27. listopadu 2013 – Canon Europe uvádí na trh novou verzi aplikace pro řízení tiskových výstupů a workflow, PRISMAproduction verze 5.0. Toto modulární SW řešení umožňuje úplnou automatizaci činností, které souvisí s různými oblastmi polygrafie, od komerčního tisku přes knižní výrobu a direct mail až po transakční tisk. (TZ)

Nová verze PRISMAproduction přináší řadu zdokonalení a rozšiřuje podporu řízení workflow o nové funkce, mezi které patří nástroje InkControl a Print File Enhancer. Verze s označením 5.0 umožňuje poskytovatelům tiskových služeb (PTS) zvýšit efektivitu i produktivitu a zlepšit konektivitu.

Funkce InkControl umožňuje přesnou a transparentní kalkulaci nákladů na jednotlivé tiskové úlohy. Na základě typu tiskové úlohy dovoluje zjistit odhadovanou spotřebu inkoustu ještě před zahájením tisku. Využívá výkonnou technologii rastrování, která je dostupná v řadiči Océ SRAMP, odhad spotřeby vypočítává podle velikosti kapek inkoustu dle konkrétního nastavení tiskové úlohy. Funkce také podporuje hlášení o skutečné spotřebě inkoustu během tisku.

Druhou důležitou novinkou ve verzi 5.0 je funkce Print File Enhancer, která poskytovatelům tiskových služeb umožňuje provádět změny v tiskových souborech doslova na poslední chvíli a bez nutnosti úprav zdrojových dat. Uživatelé mohou pomocí grafického rozhraní do souborů PDF a AFP přidávat nejen čárové kódy, text, obrázky či dokonce nové stránky, ale také vytvářet rejstříky, posouvat obsah nebo optimalizovat tiskové fronty. To vše doslova pomocí pár kliknutí myší.

Nová verze PRISMAproduction vylepšuje také modul Professional Book, který uživatelům umožňuje automatizovat digitální knižní výrobu. Automatizace produkce využívá vysoce efektivní dávky, čárové kódy a skenovací proces. Tento modul seskupuje nové úlohy na základě parametrů tisku a dosahuje tak vyšší efektivity, tedy i rentabilnějšího tisku a automatizované rychloobrátkové knižní výroby.

Díky novému uživatelskému rozhraní je zařazování souborů v modulu Professional Document Composer (PDC) zcela intuitivní. Knižní výroba a produkce personalizovaných dokumentů je tak mnohem efektivnější. Nová verze PRISMAproduction tento nástroj pro archovou montáž a sazbu plně podporuje a pomocí řízení tisku na základě tzv. job ticketů dosahuje maximální automatizace. Integrace aplikace PRISMAproduction s nástrojem PDC představuje pro zákazníky možnost, jak se v rámci archové montáže vyhnout softwaru třetích stran.

Pro poskytovatele tiskových služeb, kteří působí v oblasti umělecké grafiky, nabízí nová verze PRISMAproduction generické rozhraní JDF/JMF, umožňující snadnou integraci s nadřazenými systémy. Součástí nové verze jsou i dedikované konektory pro Agfa Apogee a Fujifilm XMF, které umožňují snadnější integraci řešení PRISMAproduction s těmito systémy. Specifické parametry, které tyto aplikace vyžadují, mohou být konvertovány na tzv. job tickety PRISMAproduction.

„S uvedení nové verze PRISMAproduction jsme posunuli laťku v oblasti řízení tiskových výstupů zase o něco výš. Poskytovatelé tiskových služeb mohou využívat vylepšené funkce pro řízení workflow, které jím umožňují větší kreativitu a zároveň efektivnější řízení tiskové produkce. S rostoucím tlakem na snižování nákladů a časy obrátek je schopnost efektivnějšího řízení celého výrobního workflow zcela zásadní konkurenční výhodou. Nová veze naší aplikace PRISMAproduction z pohledu PTS umožňuje nejen kontrolu nad portfoliem aplikací, ale také větší flexibilitu, lepší časy obrátek a nižší cenu produkce,“ říká Michal Toman, produktový manažer společnosti Canon CZ.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.