Veletrh NATPE||Europe v Praze začíná. Uvede i speciální program na oslavu polské televizní produkce v čele s Agnieszkou Holland

V rámci televizního veletrhu NATPE||Europe se ve středu 25. června uskuteční v pražském hotelu Hilton neformální obědové setkání pod názvem Oslava polské televizní produkce. Akce začne ve 12:30 a bude probíhat v atraktivních prostorách baru Cloud 9 Sky Bar & Lounge. Přístupná bude pro všechny delegáty. Program se zaměří na výběr toho nejlepšího ze současné polské televizní produkce. (TZ)

Pořadatelé plánují věnovat každý rok pozornost jedné konkrétní zemi a její televizní produkci.  Dynamicky rostoucí a silně konkurenční polská produkce se tak letos stane první v řadě, jíž se dostalo této pocty. Polský televizní trh patří k největším v Evropě a jeho růst tak přináší obrovské možnosti.

“Z původně velmi omezeného polského televizního průmyslu se nevídaným tempem vyvinul dynamicky rostoucí, vyspělý televizní trh, který skýtá řadu nevyužitých příležitostí pro mezinárodní hráče. Je pro nás potěšením, že spolu s těmi nejlepšími kreativci z Evropy pracujeme na tom, abychom zlepšili vnímání současné polské televizní produkce a pomohli jí tak získat uznání, jaké si na světové scéně zaslouží,” uvedl Rod Perth, prezident a CEO NATPE||Content First.

Čestným hostem Oslavy polské televizní produkce bude světoznámá režisérka a scénáristka Agnieszka Holland. Ta se za svou kariéru dočkala již řady mezinárodních ocenění včetně nominací na Oscara. V oblasti televizní tvorby se jako režisérka podílela na vzniku několika amerických televizních seriálů, jako je The Wire, The Killing či Cold Case. V současnosti se těší velkému uznání za svůj nedávný film Hořící keř v produkci HBO Europe. V rámci Oslav polské televizní produkce Agnieszka Holland odhalí své plány na další mezinárodní projekty, o kterých bude hovořit na tiskové konferenci následující po neformálním obědě.

Mezi partnery vůbec prvního bloku oslav regionální televizní produkce na veletrhu NATPE||Europe patří polská produkční a televizní společnost TVN, největší polská produkční skupina ATM Group a tamní přední distribuční společnost Monolith Films.

Díky sponzorům bude součástí programu také slosování o zajímavou cenu. Výherce si užije odpočinkový výlet pro dva v luxusním hotelovém komplexu Bukovina Hotel & Spa, který se nachází v polském vysokohorském resortu. Výhra zahrnuje zpáteční letenky, přepravu z letiště a také řadu relaxačních procedur.

Celý veletrh odstartuje v úterý 24. června Mezinárodním koprodukčním summitem, který sponzorují společnosti Tandem Communications a Studio Canal. Summit se bude věnovat veškerým aspektům, které se podílejí na tvorbě příběhů s ambicí uspět na globální scéně. Nabídne také konkrétní příklady televizních programů, které vznikají v Evropě, ale úspěch slaví i na celosvětovém trhu. Mezi panelisty zasednou přední osoby televizního průmyslu včetně ředitelů produkčních a televizních společností, kteří se aktivně podílejí na tvorbě mezinárodních koprodukcí, výkonní producenti bořící hranice, jejichž příběhy se stávají úspěšnými i na globální úrovni, či evropské produkční společnosti s vynikajícími kreativními strategiemi. Vedle Tandem Communications patří mezi partnery summitu také přední české produkční společnosti Barrandov Studios, Stillking Films a Universal Production Partners, Inc. (UPP).

Uvítací koktejlová party Welcome to Prague se bude konat 24. června ve večerních hodinách v baru Cloud 9 Sky Bar & Lounge. Akci sponzorují všechny přední české televizní stanice, tedy Česká televize, TV Nova, TV Prima a TV Barrandov.

Další společenská party pak zakončí středeční program veletrhu mezi šestou a osmou hodinou večer v Atriu pražského hotelu Hilton. Sponzorovaná je společností Prague Studios.

NATPE||Europe konající se 23. – 26. června 2014 se letos poprvé uskuteční v Praze, konkrétně v hotelu Hilton, který bude hostit pod jednou střechou všechny akce v rámci veletrhu, včetně doprovodného programu. NATPE||Europe nahrazuje NATPE Budapešť – dlouholetý projekt známý také pod názvem Discop. Veletrh NATPE||Europe vytváří příjemný a profesionální prostor, kde se mohou propojit nabídky i poptávky z celé střední a východní Evropy.

Více informací o veletrhu NATPE||Europe naleznete na webových stránkách: https://www.natpe.com/europe.

O NATPE

NATPE funguje na trhu rychle se měnícího globálního televizního průmyslu již více než 50 let a neustále se mu přizpůsobuje tak, aby poskytovala služby, které naplňují potřeby nejen jejích členů, ale televizního průmyslu obecně. Co si ale NATPE uchovává po celou dobu své existence, je závazek podpory růstu a úspěšného rozvoje video obsahů, tvorby, produkce, financování a distribuce napříč všemi platformami.

Společnost NATPE dále pořádá také věhlasný americký veletrh NATPE||Miami, který odráží závazek vytvořit první a nejdůležitější veletrh roku, co si nemohou nechat ujít zástupci všech společností pro tvorbu lineárního i digitálního obsahu, ale stále více také inzerenti a zástupci jednotlivých značek.  NATPE tak boří bariéry zprostředkováním stále nových očekávání a možností, a vytváří prostředí obrovského prostoru pro uzavírání obchodů a jejich úspěšného dokončení napříč mnoha platformami.

Následující ročník veletrhu NATPE Market and Conference se bude i tentokrát konat v resortu Fontainebleau v Miami Beach, a to v termínu 20. – 22. ledna 2015. Společnost NATPE je rovněž pořadatelem veletrhu NATPE||Europe, který se letos koná v termínu 23. – 26. června 2014 v hotelu Hilton v Praze, v České republice. Jedná se o přední veletrh televizního průmyslu v regionu Střední a Východní Evropy.

Pro více informací o společnosti navštivte webové stránky: https://www.natpe.com/about.