Firma TappyTaps se rozhodla zdarma zpřístupnit sbírku mobilních telefonů, chytrých hodinek a dalších „gadgetů“ pro vývojáře.

Hořice, 30. 7. 2014 – nezávislé vývojářské studio TappyTaps se rozhodlo podpořit vývojáře v Česku a spouští bezplatnou půjčovnu zařízení. V nabídce jsou jak mobilní telefony od firmy Apple (např. kompletní řada iPhone od první generace až po nejnovější iPhone 5S), tak i slušný počet Android telefonů a tabletů. Kromě zařízení, která jsou v ČR celkem běžná, zde nalezneme i exotičtější kousky. Hodinky Pebble nebo Gear Live, robotický dock Galileo, Google Chromebook Pixel či brýle virtuální reality Card Board nejsou v Česku zatím běžně ke koupi, přesto jsou potencionálně zajímavé pro tvůrce aplikací. (TZ)

„Jelikož vyvíjíme aplikace pro zákazníky z celého světa, musíme neustále sledovat nejnovější trendy v oblasti mobilních zařízení. Díky tomu kupujeme a zkoumáme většinu zajímavých gadgetů, které se objeví v USA na trhu“”, říká Jindřich Šaršon, spolumajitel TappyTaps. „Většinu těchto zařízení nepotřebujeme mít neustále k dispozici, rádi bychom je proto nabídli na vyzkoušení dalším vývojářům“.

Seznam dostupných zařízení je uveden na stránce půjčovny, většinu je možné půjčit absenčně na 14 dní, některé jsou zapůjčovány pouze prezenčně a je možné je vyzkoušet na místě. Vypůjčení probíhá osobně v kancelářích TappyTaps v Hořicích.

„Vzhledem k tomu, že jsme si většinu zařízení osahali i z vývojářského hlediska, předáme zájemci o zapůjčení i základní know-how, které mu ušetří čas (např. potřebné knihovny apod.).“, dodává Šaršon.

Odkazy:

O TappyTaps

Firmu TappyTaps založili bratři Jindřich a Jan Šaršonovi v roce 2010 v Hořicích. Už od začátku firma vyvíjí jen vlastní aplikace pro iOS a Android, které následně prodává v aplikačních obchodech jednotlivých platforem. Mezi nejznámější celosvětově úspěšné aplikace patří Baby Monitor 3G, Geotag Photos Pro, Dog Monitor nebo Bubbling Math.

Firma za dobu své působnosti roste každým rokem o necelých 50%, v roce 2013 hospodařila s obratem 10 miliónů Kč.