Nový HR projekt Online People najde firmám odborníky na e-commerce

Česká e-commerce neustále roste a její rychlý rozvoj dává vzniknout novým specializovaným službám. Od konce roku 2014 působí v českém prostředí poradenská společnost Online People, která pomáhá firmám nacházet zaměstnance pro oblast e-commerce a online. Posláním Online People je pomoci klientům najít nejlepší kandidáty na volné pracovní pozice v tomto dynamicky rostoucím odvětví. V čele projektu stojí bývalá marketingová manažerka společnosti Acomware Magdaléna Divišová a další odborníci, kteří se v e-commerce dlouhodobě pohybují. (TZ)

Projekt Online People vznikl jako specializovaná poradenská platforma zaměřující se na malé, střední i velké společnosti působící na českém trhu e-commerce. Od ostatních personálních agentur se odlišuje tím, že v oborech, pro které hledá zaměstnance, jsou její konzultanti odborníky s dlouholetou praxí. Tím se projekt stává na českém trhu jedinečným. Díky zapojení expertů do výběrového procesu se zvyšuje pravděpodobnost obsazení nabízených pozic zkušenými specialisty.

Tým Online People je obklopen řadou odborných garantů, kteří dokáží pomoci při prověřování schopností a znalostí kandidátů. Vedle Magdalény Divišové v Online People působí také Pavlína Zábojníková, bývalá CEO Aukro. Své zkušenosti přináší také zakladatel několika e-commerce projektů Tomáš Fikar a Jan Svoboda, který stál u zrodu společnosti NetDirect s.r.o.

“V e-commerce sféře se pohybujeme již dlouho. V posledních letech jsme začali zjišťovat, že mnoho firem nemůže do svých týmů najít vhodné odborníky na e-commerce, na které jsou kladeny vysoké nároky. Ani interní HR týmy, ani personální agentury většinou nedisponují osobními zkušenostmi s prací v e-commerce oblasti. Víme, které kandidáty můžeme doporučit a které raději odmítnout,” říká Magdaléna Divišová, CEO projektu Online People.

O Online People

Online People je projekt sdružující odborníky s dlouholetými zkušenostmi z oblasti online prodeje. Jeho cílem je pomoci firmám věnujícím se e-commerce najít vhodné kandidáty na obsazení volných pozic. Projekt mohou využívat k hledání zajímavých e-commerce pozic i sami uchazeči. Mezi klienty Online People patří Astratex.cz a feedo.cz.