Toshiba představuje 3,5″ interní pevné disky SATA s kapacitou 4 TB a 5 TB

Praha, 19. 2. 2015 – Toshiba Europe GmbH (TEG), divize Storage Peripherals Division, představuje novou řadu interních pevných disků MD Series, které nabízejí až 5 TB¹ datové kapacity. Nové 3,5palcové disky s rozhraním SATA jsou velmi rychlé a přitom si zachovávají nízkou spotřebu energie i tichý chod. Jsou proto ideálním řešením pro kancelářské i domácí počítače. 4TB model PX3009E-1HP0 a 5TB model PX3010E-1HQ0 budou k dostání v březnu tohoto roku. (TZ)

Ukládejte více

S novou řadou 3,5palcových interních disků SATA MD Series zvýšíte kapacitu svého interního úložiště až o 5 TB, a tak budete moci do svého počítače ukládat větší množství dokumentů, obrázků a multimediálních dat. Oba modely, 4TB a 5TB HDD, jsou určeny náročným uživatelům. Díky vysokým otáčkám ploten (7 200 rpm), 128 MB vyrovnávací paměti a technologii Native Command Queuing pracují velmi výkonně. Tyto vlastnosti umožňují dosáhnout rychlejších procesů ukládání a čtení, lepší latence a optimalizace on-the-fly při zpracování řady příkazů. Rozhraní disků MD Series umožňuje rychlost přenosu dat až 6 Gb/s.

Efektivní výkon

Navzdory vysoké rychlosti zařízení jsou jeho energeticky úsporné komponenty schopné udržet spotřebu a teplotu disku na minimální úrovni. Nová řada obsahuje nejnovější technologie Toshiba, včetně chytrého ramp-loading systému a vestavěného snímače otřesů, který pomáhá chránit uložená data.

Generální ředitel Storage Peripherals Division, Toshiba Europe GmbH, Arnaud Bonvarlet, řekl: „S těmito pevnými disky si zákazníci užijí vysoký výkon, spolehlivost i zvýšenou kapacitu. Opět tak mohou ocenit více než čtyřicetileté zkušenosti společnosti Toshiba, celosvětového průkopníka v oblasti vývoje pevných disků.“

Vysoká hustota

Řada MD Series využívá technologii Perpendicular Magnetic Recording (PMR) a čtecí a zapisovací technologii Tunnel Magneto Resistive (TMR), které pomáhají těmto interním diskům dosáhnout vyšší hustoty záznamu ke zvýšení kapacity a rychlosti. Nabízejí vysoký výkon a velkou úložnou kapacitu 4 TB (orientační cena 4 699 Kč) nebo 5 TB (orientační cena 5 599 Kč). Dalšími klíčovými výhodami jsou rychlé otáčky a větší vyrovnávací paměť. Díky tomu tyto disky výborně drží krok s rychlým pracovním tempem svých uživatelů.

Specifikace produktu Produktový obrázek
  • Kapacita:
  • 4 TB: PX3009E-1HP0
  • 5 TB: PX3010E-1HQ0
  • Rozhraní: SATA
    • Rychlost rozhraní SATA: ~ 6,0 Gb/s
      Native Command Queuing (NCQ): podporováno
    • Rychlost: 7 200 rpm
  • Vyrovnávací paměť cache: 128 MB
  • Rozměry: 147 x 102 x 26 mm
  • Hmotnost: cca 720 g

Obsah balení

  • 3,5palcový SATA Hard Drive – řada MD Series
  • Návod Quick Start Guide
  • Informace k záruce

Systémové požadavky

  • Windows 8.1 / Windows 8 / Windows® 7
    Mac OS® X nebo Linux

O Toshiba Storage Peripherals Division

Toshiba Europe GmbH Storage Peripherals Division se sídlem v německém Neussu prodává pevné disky, SSD disky a flash paměti. Zaměřuje se na spotřebitele a maloobchodníky v Evropě. Současný sortiment zahrnuje pevné disky, SSD disky, paměťové karty, USB flash disky a řešení bezdrátového ukládání dat. Během více než 40 let, kdy Toshiba vyvíjí a vyrábí řešení pro ukládání dat, používá tyto komponenty velká část významných značek v oblasti IT a spotřební elektroniky. Pro více informací navštivte http://www.toshiba-czech.com/hard-drives/.

O společnosti Toshiba

Toshiba Corporation, společnost řazená do žebříčku Fortune Global 500, své působení v oblasti pokročilé elektroniky, elektrických spotřebičů a systémů člení do pěti strategických oblastí: Energy & Infrastructure, Community Solutions, Healthcare Systems & Services, Electronic Devices & Components a Lifestyles Products & Services. Ve své činnosti se řídí základními principy Toshiba Group nazvanými „Committed to People, Committed to the Future” a své globální aktivity směřuje k tomu, aby dokázala zajistit růst prostřednictvím kreativity a inovací. Toshiba přispívá k vytváření světa, ve kterém žijí lidé bezpečně, s jistotou a v pohodlí.

Toshiba byla založena v Tokiu v roce 1875 a dnes stojí za globální sítí více než 590 firem zaměstnávajících na 200 000 lidí s ročními tržbami přes 6,5 trilionu yenů (63 miliard USD). Pro více informací navštivte www.toshiba.co.jp/index.htm.

Společnost Toshiba Europe GmbH se sídlem ve městě Neuss v Německu je pobočka v plném vlastnictví společnosti Toshiba Corporation v Tokiu.