Technologičtí lídři se spojují v asociaci Open Data Platform, která má podpořit rozšíření platformy Hadoop a řešení big data v podnicích

PRAHA, 24. února 2015: Lídři v oboru big data, včetně společností GE, Hortonworks, IBM, Infosys, Pivotal, SAS nebo velkých mezinárodních telekomunikačních firem (členové na úrovni Platinum) a společností AltiScale, EMC, Verizon Enterprise Solutions a VMware (členové na úrovni Gold), dnes oznámili svůj záměr zformovat oborovou asociaci s názvem Open Data Platform (ODP). Asociace Open Data Platform bude podporovat technologie big data založené na open source softwaru z ekosystému Apache Hadoop a optimalizovat testování u jednotlivých dodavatelů v rámci tohoto ekosystému. Cílem při tom je pomoci podnikům rychleji vytvářet a implementovat aplikace řízené daty. (TZ)

V době, kdy se podniky zajímají o předpřipravená řešení pro big data, se oboroví lídři spojují ve snaze napomoci maximálnímu rozšíření těchto technologií a jejich produktivnímu využití. Členové iniciativy Open Data Platform se chtějí soustředit především na vývoj a uplatnění nabídek zaměřených na nejčastější scénáře využití platformy Apache Hadoop. Asociace Open Data Platform poskytne přístup k otestovanému referenčnímu jádru Apache Hadoop, Apache Ambari a souvisejících zdrojových artefaktů Apache, což usnadní ověřování předpokladů napříč řešeními. Obor totiž získá potřebnou základní platformu, kterou lze jednou otestovat a poté používat kdekoli.

Iniciativa ODP se bude přímo podílet na konkrétních projektech Apache, v souladu se zásadami nadace Apache Software Foundation (ASF) pro přispívání nápady a kódem. Klíčovým přínosem ODP bude pro členy možnost spolupracovat na různých projektech Apache a na dalších open source projektech v oblasti big data s cílem naplnit požadavky na řešení podnikové třídy. Cílem asociace ODP je propagovat sadu standardních open source technologií a verzí tak, aby se zvýšila kompatibilita jednotlivých řešení big data a zjednodušil se proces integrace aplikací a nástrojů do jakéhokoli systému v rámci skupiny.

O společnosti Pivotal

Pivotal je důvěryhodný partner pro inovace v IT, který podporuje podniky v poskytování moderního softwarového prostředí zákazníkům i pracovníkům. Kombinace špičkových agilních vývojářských služeb, otevřené cloudové platformy a otevřené sady řešení big data pomáhá zkrátit inovační cykly u zákazníků ze všech oborů. Další informace najdete na webu www.pivotal.io.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.