Kingston Digital představuje SSD disk pro obchodní využití s kapacitou 960 GB

Praha, Česká republika, 14. dubna 2015 – Kingston Digital Europe Co LLP, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení SSD disku KC310 s kapacitou 960 GB, který je největším z modelů v kategorii „business class“. Disk KC310 je skutečně plnohodnotnou náhradou za tradiční pevné disky (HDD), protože jeho značná kapacita uživatelům dává prostor pro uložení více dat i aplikací. Jeho srdcem je čtyřjádrový osmikanálový řadič Phison PS3110-S10 a díky němu poskytuje disk KC310 bezkonkurenční výkon díky rozhraní SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s), které mu umožňuje dosahovat vysokých rychlostí čtení i zápisu a IOPS. (TZ)

Model KC310 je ideálním SSD úložištěm pro základní servery a společnosti poskytující hosting v datových centrech, které hledají větší úložné kapacity. Disk má komplexní (end-to-end) ochranu dat, kterou zajišťuje technologie Advanced SmartECC™ a korekci chyb dat ve flash pamětích. Dojde-li k chybě, je možné data rekonstruovat, což zajišťuje delší životnost a spolehlivost NAND pamětí. Další přidanou funkcí je ochrana dat na úrovni firmware v případě výpadku napájení, jež pomáhá udržovat neporušenost dat, protože ta jsou neustále přesouvána do pamětí NAND, aby se minimalizovala doba, po kterou zůstávají ve vyrovnávací paměti.

„Společnost Kingston je hrdá, že může tento disk připojit do řady firemních SSD disků pro uživatele, kteří chtějí nebo potřebují téměř 1 GB úložného prostoru,“ řekl Tony Hollingsbee, ředitel obchodní divize SSD disků ve společnosti Kingston®. „Firemní zákazníci, kteří hledají způsoby upgradu klientských systémů, navíc zjistí, že disk KC310 je ideální volbou pro základní servery díky jeho kombinaci rychlostí čtení a zápisu, IOPS, vysoké kapacity a vyspělé ochrany dat.“

Kromě modelu KC310 nabízí společnost i řadu disků KC300 pro firemní zákazníky, kteří požadují nasazení softwaru pro řízení klientských počítačů za účelem centrálního řízení a chtějí pro své SSD disky nastavovat bezpečnostní zásady. SSD disky KC300 podporují řešení TCG Opal 2.0, IEEE 1667 a Microsoft eDrive a mají též vyspělou podporu napájení a funkce S.M.A.R.T. na podnikové úrovni. SSD disky KC300 využívají oceňovaný řadič flash pamětí SandForce® SF2281 a jsou k dispozici v kapacitách od 60 GB do 480 GB.

SSD disky KC310 a KC300 mají tříletou záruku, bezplatnou technickou podporu a vyznačují se vyhlášenou spolehlivostí značky Kingston. Podrobnější informace jsou k dispozici na adrese www.kingston.com.

Technické údaje a vlastnosti SSD disku KC310:

  • Vysoká kapacita: Více prostoru pro uložení aplikací a dat.
  • Vysoký výkon: Umožňuje uživatelům plně využít potenciál jejich počítačů a současně zvýšit produktivitu.
  • Komplexní ochrana dat (end-to-end data protection): Poskytuje inteligentní korekci chyb dat a zajišťuje tak spolehlivost dat na vyspělé úrovni.
  • Ochrana dat na úrovni firmware při výpadku napájení: Umožňuje, aby disk zachoval data i v případě ohrožení výpadkem napájení.
  • Podpora technologie S.M.A.R.T.: Monitoruje stav vašeho disku.
  • Podpora příkazu TRIM: Udržuje maximální výkon na kompatibilních operačních systémech.
  • Záruka: Tříletá záruka a bezplatná technická podpora.
  • Provedení: 2,5″
  • Rozhraní: SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s), zpětně kompatibilní se SATA Rev. 2.0
  • Kapacita1: 960 GB
  • Řadič: Phison 3110
  • Sekvenční čtení/zápis2: SATA Rev. 3.0 – až 550/520 MB/s
  • Maximální rychlost čtení / zápisu 4 kB2: Až 99.000/89.000 IOPS
  • Rychlost náhodného čtení / zápisu 4 kB 2: Až 96.000/88.000 IOPS
  • Skóre podle benchmarkového nástroje pro HDD PCMARK® Vantage: 80.700
  • Nástroje S.M.A.R.T. pro podnikové použití (Enterprise S.M.A.R.T. Tools): Sledování spolehlivosti, statistiky využití, zbývající životnost, vyrovnávání opotřebení, teplota.
  • Celkový počet zapsaných byte (Total Bytes Written – TBW)3: 681TB 0,66 DWPD4
  • Údaje o spotřebě: 0,54 W klidový stav / 0,67 W průměr / 1,66 W (max) čtení / 3,26 W (max) zápis
  • Teploty pro skladování: -40°C ~ 85°C
  • Provozní teploty: 0°C ~ 70°C
  • Rozměry: 69,9 mm x 100,1 mm x 7,0 mm
  • Hmotnost: 84 g
  • Snesitelné vibrace během provozu: 2,17 G špička (7–800 Hz)
  • Snesitelné vibrace mimo provoz: 20 G špička (10–2000 Hz)
  • Předpokládaná životnost: 1 milion hodin MTBF (střední doba bezporuchového provozu)

1 Část z uvedených kapacit na paměťových zařízeních typu flash je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. V důsledku toho je skutečná kapacita dostupná pro ukládání dat nižší, než je uvedeno na produktech. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese kingston.com/flashguide.

2 Založeno na měření výkonu „po vybalení“ ve spojení se základní deskou s rozhraním SATA Rev. 3.0. Rychlost se může lišit v závislosti na hostitelském hardware, software a způsobu používání. Parametr IOMETER Random 4k týkající se náhodného čtení/zápisu paketů o velikosti 4 kB je založen na velikosti oddílu 8 GB.

3 Celkový počet zapsaných byte (Total Bytes Written – TBW) je odvozen z materiálu JEDEC Client Workload (JESD219A).

4 Počet zápisů na disk za den (Drives Writes Per Day – DWPD).

5 Podporované operační systémy: Windows® 7 (SP1), Windows Vista® (SP2), Windows XP (SP3).

 

KC310 960GB SSD
Označení modelu Kapacity a vlastnosti
SKC310S37A/960G 960GB samostatný disk
SKC310S3B7A/960G 960GB se sadou pro upgrade PC/notebooků

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope

Twitter: http://twitter.com/#!/kingstontech

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

Flickr: http://www.flickr.com/photos/kingstontechnologyemea/

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.

Kingston a logo Kingston jsou registrované ochranné známky společnosti Kingston Technology Corporation. Všechna práva jsou vyhrazena. Veškeré ostatní ochranné známky mohou být majetkem příslušných oprávněných vlastníků.