xComfort na veletrhu IBF: Novinky v populárním systému pro ovládání domácností se tento týden představí v Brně

Praha, 20. dubna 2015 – Eaton Elektrotechnika s.r.o., přední světový elektrotechnický výrobce, se zúčastní mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2015 v Brně. Eaton ve svém stánku č. 105, který návštěvníci najdou v pavilonu P, představí novinky u své inteligentní elektroinstalace xComfort. Ta slouží ke komplexnímu a pohodlnému ovládání domácnosti. Letošní ročník veletrhu proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 22. – 25. 4. 2015. (TZ)

Ovládání domácnosti prostřednictvím

chytrého telefonu nebo  tabletu i mimo dům

Řídící jednotka Eaton Smart Manager, která je srdcem systému xComfort, umožňuje ovládat celou domácnost ovládat buď pomocí centrálního panelu přímo v domě, dálkovým ovládáním, nebo chytrým mobilním telefonem či tabletem, ale nyní i pomocí Smart TV a počítače, a to naprosto odkudkoliv.

Chytrá elektroinstalace xComfort se postará o celý dům a vzhledem k bezdrátové komunikaci nevyžaduje žádné stavební zásahy do domácnosti. Systém xComfort je vhodný nejen pro novostavby a rekonstruované obytné doby, ale i pro administrativní budovy či hotely.

V domě anebo i vzdáleně mimo dům lze ovládat žaluzie, pro jednotlivé místnosti nastavit požadované teploty a časy vytápění/chlazení, IP kamerou sledovat dění v domě, monitorovat spotřebu energií a využít řadu dalších bezpečnostních a komfortních funkcí. Tohoto komfortu lze dosáhnout výhradně s bezdrátovou elektroinstalací xComfort. K ovládaným prvkům se nainstalují RF aktory, které s RF tlačítky nebo termostaty komunikují bezdrátově – nejsou tedy nutná žádná kabelová propojení! Pokud je třeba, aktory na základě zjištěných kvalit signálu, informaci předávají dál na větší vzdálenosti a překážku, jako je např. nerezová lednice či železobeton, snadno obejdou (routing RF signálu „vzduchem“). Proto se bezdrátová elektroinstalace používá nejen v novostavbách, ale hlavně ve stávajících objektech pro modernizaci vašeho bydlení. Instalace RF prvků je zde velmi rychlá a obejde se bez sekání, prachu a špíny při ukládání nových kabelových rozvodů.

V rozsáhlých objektech se pro komunikaci mezi patry využívají RF ECI-LAN jednotky s ethernetovou komunikací, které umožní komunikaci po datovém LAN kabelu.

xComfort nabízí řadu zjednodušení a výhod pro domácnosti i domy:

  • Zónovou regulaci vytápění/chlazení neomezeného počtu místností,
  • monitoring historie spotřeby v grafech (elektro, voda, plyn),
  • ovládání osvětlení, žaluzií nebo garážových vrat,
  • ovládání běžných domácích spotřebičů (elektrických zásuvek),
  • vytváření světelných scén,
  • simulaci přítomnosti v domě,
  • napojení na bezpečnostní systém,
  • automatizaci chodu domácnosti (uspořit za elektrickou energii).

Stánek č. 105 společnosti Eaton Elektrotechnika návštěvníci naleznou v pavilonu P:

Více informací naleznete prosím http://www.xcomfort.cz

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2014 hodnoty 22,6 miliard USD. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu .