Konference o Zdravé firmě CHD 2015

Praha, 4. května – Zdravá firma s velkým Z – nový trend ve firemní kultuře. Co musí firma změnit, aby dosahovala požadovaných výsledků v prostředí inspirující a zdravé firemní kultury? To se dozvěděli návštěvníci konference Corporate Health Day 2015 s podtitulem Moderní a Zdravá firma, která proběhla 16. dubna 2015 v hotelu Augustine na Malé Straně. (TZ)

Pořadatelem již druhého ročníku události byla společnost Human Garden s.r.o., která se soustavně věnuje problematice firemní kultury a stojí za samotným konceptem Zdravé firmy. Barbora Stejskalová, která 15 let figurovala ve vrcholových pozicích v oblasti lidských zdrojů v českých i nadnárodních společnostech, popisuje tento koncept následovně: „S týmem odborníků poskytujeme takové služby, aby to, čemu se v korporacích říká „lidské zdroje“, fungovalo nejen efektivně, ale především lidsky. Myšlenka zdraví v podnikání stála za tím, že jsem začala nabízet zcela nové pohledy předním hráčům v byznysu, kteří to nejvíce potřebují, tj. korporacím.“

O svých zkušenostech a vizích do budoucna přednášelo více než dvacet českých i zahraničních odborníků, mezi které patřili zakladatelé úspěšných firem, manažeři, ale i zdravotní experti. Jako hlavní hosté vystoupli Stanislav Bernard (majitel rodinného pivovaru Bernard), Branislav Hunčík (Chief HR Officer skupiny Penta), Kevin Morris (CEO & Co-Founder společnosti  Forge Factory s.r.o.) a Petr Šmída (partner investiční společnosti Enern Group).

Na konferenci byly představeny i možnosti využití online technologií v HR. Návštěvníci si mohli sami vyzkoušet nové aplikace, které jsou ve firmách využívány ke zvýšení spokojenosti a loajality zaměstnanců.

Organizátor, společnost Human Garden s.r.o., se stejně jako při minulém ročníku Corporate Health Day podílí na podpoře charitativního projektu. Výtěžek získaný ze vstupného spolu s finančním příspěvkem sponzorů byl letos věnován na podporu nadačního fondu QIIDO (www.qiido.cz), který pomáhá nejmladší generaci obdařenou mimořádným intelektem.

Generálním partnerem konference je Agel poliklinika a mezi hlavní partnery patří The Augustine Prague a Joalis.