Samsung Electronics zveřejnil SDK svých nových chytrých hodinek Gear S2

Tento krok přináší neomezené možnosti pro vývojáře aplikací, partnery i zákazníky a zvyšuje potenciál využití nových nositelných zařízení. (TZ)

Praha 10. září 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd. zveřejnil vlastní Tizen Software Development Kit (SDK) k aktuálně uvedeným chytrým hodinkám Samsung Gear S2. SDK je nyní volně ke stažení na webu pro Samsung vývojáře: http://developer.samsung.com/wearable.

Již v dubnu Samsung spustil speciální program pro vývojáře, kteří po registraci dostali přístup k SDK tohoto nejnovějšího modelu nositelného zařízení. Otevřený přístup zajistil tisíce aplikací pro Samsung Gear S2, které jsou již dostupné prvním uživatelům. 18. srpna, před oficiálním představením Gear S2, byla rovněž pro vývojáře a partnery spuštěna registrace aplikací na Gear S2 seller site.

Samsung Gear S2 SDK nabízí následující výhody:

  • Vylepšené samostatné funkce: Vývojáři mohou vytvořit samostatné aplikace pro Samsung Gear S2 díky flexibilnímu API (rozhraní pro programování aplikací) s přístupem k informacím o volání, poloze a síti. Uživatel se tak může připojit k 3G sítím i bez závislosti na telefonu.
  • Webové a samostatné aplikace: Vývojáři mohou díky novému SDK navrhovat aplikace jak webové, tak i samostatné. Rozhraní platformy Tizen umožňuje vyvýjet rychlé, neobjemné a oblíbené aplikace s EFL (Enlightenment Foundation Libraries).
  • Podpora pro Android: Připojení k telefonům s OS Android* nejen značky Samsung. Dojde tak k širšímu pokrytí, které zasáhne vice uživatelů. Zde najdete seznam zařízení, která jsou podporována.

Již nyní je možné na hodinkách Gear S2 využívat následující aplikace:

  • Přehled o aktuálním dění: Listovat mezi oblíbenými sportovními týmy pohodlným otáčením rámečku hodinek, nebo přejet prstem po displeji pro získání informací o chystaných, právě konaných nebo konečných výsledcích sportovních zápasů prostřednictvím aplikace ESPN. Díky aplikaci ESPN Watch Face lze také přímo na displeji zobrazit přehled o aktuálním skóre právě probíhajících zápasů. Aplikace CNN přináší novinky a upozornění z 10 různých sekcí, příběhy a fotografie. Lokální tržní indexy a aktuální pohyby na burze lze zjistit během okamžiku s aplikací Bloomberg Business Watch Face. Ještě více detailů a novinek z trhu přináší aplikace Bloomberg Business Gear S2. Pokud uživatelé chtějí vědět o všem důležitém z Twitteru, mohou využít aplikaci Twitter Trends Watch Face
  • Informace na dosah: Objednat si taxi a vydat se na cestu během několika minut bez nutnosti mít u sebe telefon. Vyhledat informace o blízkých obchodech, restauracích a službách, i najít si přesnou trasu do cíle – to vše lze přímo „ze zápěstí“ díky aplikaci Yelp pro Gear. Užitečná aplikace TripCase nabízí nejaktuálnější informace pro cestování včetně letištních hlášení.
  • Snadný přístup bez použití klíčů: Gear S2 poslouží také místo klasických kovových klíčů. Yale Digital Keys a Yale Real Living Lock, umožňují pohodlné odemykání bytu, domu, kanceláře a navíc je můžete sdílet s rodinnými příslušníky a přáteli. Ovládání chytrého zámku je díky aplikaci Unikey velmi snadné, stačí hodinky pouze přiložit na vyznačené místo a dveře bytu, kanceláře, či hotelového pokoje se odemknou.
  • Stále v kontaktu: Prostřednictvím aplikace Voxer spolu mohou uživatelé jednoduše komunikovat.
  • Pohodlné nákupy a e-platby: Chytré hodinky Gear S2 umožňují okamžitý přístup k nejlepším akčním nabídkám místních obchodů. S FidMe jsou všechny věrnostní karty, kupóny a aktuální zprávy z obchodů posílány přímo do hodinek. V aplikaci Groupon Gear S2 jsou k dispozici výhodné nabídky blízkých obchodů. Kromě toho prostřednictvím Alipay systému čarových kódů, mohou uživatelé pohodlně a okamžitě zaplatit a užít si služeb restaurací a obchodů bez použití telefonu či hotovosti.
  • Fitness: Aplikace Nike+ Running pro Gear S2 běžcům umožňuje zaznamenat si údaje o zdolané vzdálenosti, tempu a čase a zobrazit všechny detaily běhu na displeji. Uživatelé, kteří využívají sluchátka s Bluetooth si mohou přehrávat hudbu přímo ze svých hodinek.

* Kompatibilní s chytrými telefony s OS Android 4.4 nebo vyšším a minimální pamětí 1.5GB RAM.

** Služby uvedené výše nemusí být dostupné ve všech regionech a jednotlivé funkce se mohou lišit v závostlosti na regionu. Poskytovatel služeb může kdykoli změnit název a/nebo hodnotu své aplikce.  Rovněž mohou být uplatňována různá omezení v závislosti na místě užívání.

Pro více informací můžete navštívit: http://www.samsungmobilepress.com/.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vedeme také v oblasti Internetu věcí prostřednictvím, mimo jiné, našich iniciativ Digital Health a Smart Home. Zaměstnáváme 307 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více, navštivte naše oficiální webové stránky na adrese www.samsung.com a náš oficiální blog na global.samsungtomorrow.com.