Brána ZyXEL UAG50 – all in one řešení Wi-Fi pro zákazníky kaváren a barů

Připojení k internetu přes Wi-Fi je dnes v restauracích, kavárnách či barech samozřejmostí, ovšem pro provozovatele těchto podniků není poskytování této služby zcela bez starostí. Především musejí zajistit ochranu své sítě před neoprávněným přístupem a  vyčerpáním dostupné šířky pásma bezohlednými uživateli. (TZ)

Všechna úskalí poskytování Wi-Fi připojení zákazníkům řeší nová přístupová brána ZyXEL UAG50, zařízení typu „vše v jednom“, které se jako hotspot postará o pokrytí prostor Wi-Fi signálem a zároveň řídí přístupová oprávnění jednotlivých klientů, včetně ochrany sítě před zneužíváním.

Pro vygenerování uživatelského účtu a vytisknutí lístku s přístupovými údaji k síti stačí obsluze stisknout na přístupové bráně, umístěné například za barovým pultem, jediné tlačítko. Na základě konfigurace lze takto vytvářet různé typy účtů (například s časovým omezením) nebo i uživatelské účty a placeným přístupem (včetně možnosti on-line plateb za připojení).

Brána ZyXEL UAG50 podporuje současné připojení až 50 uživatelů, přičemž každému z nich poskytne vysoce kvalitní přístup k internetu přes Wi-Fi se stejnou šířkou pásma. Bez nutnosti použití dodatečných antén či dalších síťových zařízení pokryje ZyXEL UAG50 běžně velké restaurační, kavárenské či barové prostory signálem Wi-Fi v pásmu 2,4 GHz (802.11b/g/n) s datovou propustností přes 80 Mb/s.

„Zvykli jsme si na dostupnost Wi-Fi prakticky kdekoli, aniž bychom se starali o technologie v pozadí. Díky bráně ZyXEL UAG50 se o technologickou stránku poskytování Wi-Fi svým zákazníkům nebudou muset starat ani provozovatelé restaurací či barů. Navíc budou schopni velmi snadno řídit přístup svých zákazníků k internetu – ať už zdarma, nebo za poplatek,“ říká Martin Bratičák, Head of Channel CEE, ZyXEL.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.