Společnost ESET a její generální ředitel Richard Marko získali na Slovensku prestižní ocenění

Richard Marko, generální ředitel ESETu, se stal slovenským Manažerem roku 2015
a společnost ESET obhájila druhé místo v soutěži TREND TOP Firma roku 2015. (TZ)

V anketě slovenského ekonomického týdeníku TREND se stal Manažerem roku 2015 Richard Marko, generální ředitel společnosti ESET. Ocenění mu TREND udělil na výročním setkání TREND TOP 2015, které se konalo v úterý 10. listopadu 2015. Týdeník Trend nominoval do ankety deset manažerů předních slovenských firem; hlasovali o nich osobnosti slovenské ekonomiky a návštěvníci portálu eTrend.

V souběžné soutěži TREND TOP Firma roku 2015 ESET obhájil pozici z roku 2014, když se umístil na druhém místě. V této soutěži rozhodovaly finanční ukazatele jako nárůst tržeb, přidaná hodnota nebo rentabilita kapitálu.

Richard Marko se stal generálním ředitelem ESETu na začátku roku 2011, když nahradil Miroslava Trnku, jednoho ze zakladatelů společnosti. „Čekala ho nelehká mise: přetvořit úspěšný start-up v životaschopnou korporaci. TREND jeho počínání sledoval,“ odůvodnil týdeník nominaci Richarda Marka do ankety.

Současný generální ředitel začínal v ESETu jako analytik infiltrací a vývojář softwaru. Později se stal softwarovým architektem a následně technologickým ředitelem. V roce 2011 získal
na Slovensku ocenění IT osobnost roku a v roce 2015 byl v průzkumu poradenské společnosti PwC a magazínu Forbes označen za nejrespektovanějšího generálního ředitele na Slovensku.

Poznámka pro editory: fotokredit k přiloženým snímkům: Týdeník TREND, Maňo Štrauch.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software, který drží rekordní počet ocenění a díky němuž může víc než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy a nabízí firmám i spotřebitelům maximální proaktivní ochranu při minimálních nárocích.

Jedno ze tří evropských výzkumných center ESET pro detekci malware je v Praze.
Společnost ESET má celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů
ve více než 180 zemích světa.