FedEx se připravuje na rekordní vánoční sezónu – Celosvětově doručí 317 milionů zásilek

21. prosince 2015 – Společnost FedEx Corp je v období od tzv. Černého pátku (27. listopadu) do Štědrého dne (24. prosince) připravená celosvětově přepravit očekávaný rekordní počet 317 milionů zásilek, což proti stejnému období roku 2014 představuje nárůst o 12,4 %. Společnost očekává, že celosvětově v tomto rušném období zaměstná více než 55 000 sezonních pracovníků, mimo jiné manipulantů se zásilkami, řidičů a dalších pomocných sil.  (TZ)

FedEx v Evropě posílil svou pozici a má zde více než 16 000 zaměstnanců, flotilu více než 3000 vozidel, 39 letadel a 327 poboček FedEx. Společnost FedEx je připravená odbavit obrovský objem zásilek, který bude v regionu přepravován a který roste v důsledku růstu elektronického obchodování a změn v nákupním chování spotřebitelů. Podle organizace
E-commerce Europe1 15 % obyvatel Evropské unie nakoupilo zboží nebo služby přes internet od prodejců se sídlem mimo jejich domovský stát, což je o 25 % více než loni.

„Jsme rádi, že prodejci i spotřebitelé v tomto veledůležitém ročním období stále více důvěřují společnosti FedEx v tom, že jim zajistí spokojené svátky, uvádí Alain Chaillé, provozní viceprezident společnosti FedEx pro jižní Evropu. „Meziroční nárůst objemu zásilek přímo svědčí o tom, že zákazníci oceňují naše důkladné plánování předem, dodatečné zvýšení počtu sezonních pracovníků, nabídku produktů i nasazení našich lidí.“

„Během roku v Evropě i jinde na světě podnikáme různá opatření, abychom se připravili na tuto nejrušnější sezónu a zaručili, aby pro všechny naše zákazníky proběhly svátky v klidu,“ dodal Chaille. „Vedle investic do naší sítě a nabídky produktů těsně spolupracujeme se zákazníky, abychom porozuměli jejich potřebám a dovedli předvídat očekávané objemy.“

FedEx začíná přepravovat nízkonákladové zboží, jako například vánoční ozdoby, již v červenci. Zboží vyšší hodnoty se přepravuje hlavně v září a říjnu, kdy se začínají zásobovat maloobchodní prodejny. S blížící se vrcholnou vánoční sezónou se přepravují předměty vyšší hodnoty, například elektronika, obchodníkům a spotřebitelům, kteří objednávají online.

_____________________

E-commerce Europe

Centrála společnosti FedEx Express v Roissy u letiště Charlese de Gaulla v Paříži bude ústředím vánočního provozu v Evropě jako hlavní třídicí a distribuční centrum regionu. Týdně zde odbaví kolem 300 letů, pracuje nepřetržitě 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, a za hodinu dokáže vytřídit a odbavit 61 500 dokumentů a zásilek. Z celého světa dorazí ve dne i v noci prostřednictvím FedExu do Paříže miliony zásilek, aby zde byly roztříděny a dodány včas do Vánoc.

FedEx u své flotily letadel používá zdokonalené systémy vidění, které výrazně zlepšují schopnost pilotů přistávat za snížené viditelnosti. To společně s týmem meteorologů, kteří nepřetržitě sledují počasí, znamená, že i v nevyzpytatelném evropském počasí je společnost FedEx nyní lépe vybavena k tomu, aby firmám i spotřebitelům pomohla užít si krásné vánoční svátky.

Pro poskytovatele TV vysílání: Video k vysílání dostupné zde:

https://mega.nz/#F!lQQmGJDY!F_laAYNfvSx58tymvXqelw

O společnosti FedEx Express

FedEx Express je největší expresní přepravní společností na světě, která rychle a spolehlivě dodává zásilky do více než 220 států a oblastí po celém světě. FedEx Express využívá globální leteckou a pozemní síť k urychlení dodání expresních zásilek v garantovanou dobu se zárukou vrácení peněz.

O společnosti FedEx

FedEx Corp. (NYSE: FDX) poskytuje zákazníkům a firmám po celém světě široké portfolio přepravních, online elektronických a obchodních služeb. Společnost s ročním obratem 49 miliard dolarů nabízí integrované obchodní aplikace prostřednictvím provozních společností, které na trhu úzce spolupracují pod uznávanou značkou FedEx. Společnost FedEx se dlouhodobě řadí mezi nejuznávanější a nejdůvěryhodnější zaměstnavatele. Inspiruje svých 340 000 zaměstnanců k naprostému soustředění na bezpečnost, nejvyšší etické a profesní standardy a potřeby zákazníků a komunit. Pro další informace navštivte web news.fedex.com.