Legendy 2016 představí na letošním ročníku několik novinek

Na letošním ročníku unikátní motoristické show a výstavy Legendy se můžete těšit na opravdové skvosty ze světa motorismu. Čeká vás výběr 25 nejzajímavějších kabrioletů včetně prvního SUV kabrioletu, novinky Range Rover Evoque Cabrio, závodní vozy značky Škoda – největší sbírka legendárního modelu 130RS, jichž bude ke zhlédnutí až 15 originálních kousků, a nemine vás ani přehlídka krásných anglických vozů značek Lotus, Bentley, Jaguar, Rolls Royce či Aston Martin. Těšit se můžete také na jedinečnou prezentaci vytvořenou ve spolupráci se společností Tatra Trucks o Dakaru od počátků až po současnost. (TZ)

Letošní ročník show Legendy se bude konat o víkendu 11. a 12. června 2016 opět v nádherném anglickém parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice. V tomto roce čeká motorové fandy několik novinek, mezi které patří i navýšení počtu vystavovatelů, takže se návštěvníci mohou těšit až na tisícovku exponátů. Nebude chybět například prezentace značek Jaguar, Land Rover, supersportovních automobilů Lamborghini, Ferrari a Porsche nebo oficiálního dovozce vozu McLaren. Značka Mercedes-Benz přiveze po šestikolce extrémní off-road Mercedes-Benz G 500 4×4², jenž dovede brodit i metr hlubokou vodu.

Tváří show Legendy se pro letošní ročník stal herec, závodník a milovník aut Lukáš Langmajer, který bude také celou akci moderovat. Těšit se můžete na české i zahraniční hvězdy motorsportu, nebude chybět automobilový závodník Břetislav Enge, motocrossový jezdec Petr Pilát nebo závodník Audi Quattro S1 Petr Žáček. O účasti se vyjednává také s pěticí zahraničních legendárních závodníků, jejichž jména budou teprve odhalena. Rozhodně se máte na co těšit.

„Máme velkou radost ze zájmu importních společností. Pro rok 2016 se nám podařilo dohodnout spolupráci s dvaceti automobilkami z celkového počtu 32 v České republice, což je pro nás velkým úspěchem. Všech dvacet se představí během víkendu na naší akci. Na letošní ročník plánujeme přivézt kompletní trojici německých prémiových vozů z pohledu importérů, tedy Mercedes-Benz, Audi a BMW. Jsme rádi, že o Legendy začínají mít zájem také dovozci motocyklů. V letošním roce očekáváme až 45 000 návštěvníků,“ říká Lubor Kos, zakladatel slavnosti Legendy.

Legendy

Legendy jsou největší česká motoristická show, která spojuje autosalon, motosalon a exhibiční jízdy, umělecké a fotografické výstavy, prezentace klubů, prodejní stánky a prezentace motorsportu i aktivity spojené s bezpečností silničního provozu pro děti a mládež. Na celodenní aktivní zážitek se ale nemusí těšit jen milovníci vůně benzinu a spálených pneumatik, akce je určena i pro rodiny s dětmi. Jako každý rok nebude chybět dětská a dámská zóna. Vstupenky zakoupíte v předprodeji v síti Ticketpro nebo v kamenné prodejně a showroomu Legendy v ulici 5. května 49 v Praze 4. Více

Legendy 2016

detailních informací a fotografií naleznete na www.legendy.cz nebo na Facebooku Legendy – Automobilová slavnost.

 

Legendy 20