Skupina MOL hledá nové talenty na více než 170 pracovních pozic ve 13 zemích „Změňte ropný a plynárenský průmysl”

Praha, 8. března 2016 – Skupina MOL dnes oznámila spuštění oceněných programů na hledání nových talentů Growww a Freshhh 2016, které jsou součástí její strategie hledání nejtalentovanějších odborníků z regionu a doplnění týmů jak v sídle společnosti, tak i v jejích pobočkách. Growww je jednoletý program pro absolventy, který nabízí jedinečnou příležitost začít mezinárodní kariéru a proniknout do jednoho z nejkomplexnějších odvětví. Kandidáti se na pozice Growww mohou přihlásit na www.molgroup.info/growww prostřednictvím sítě LinkedIn do 8. dubna. Tříčlenné týmy se rovněž nyní mohou registrovat do Freshhh, online soutěže ve formě hry určené pro studenty, kteří se o toto odvětví zajímají. Registrace je otevřena do 29. března na stránkách www.freshhh.net. (TZ)

vizual Freshhh 2016

„Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat v hledání mladých a ambiciózních absolventů prostřednictvím našich náborových programů pro talenty Growww a Freshhh. V roce 2016 s radostí oznamujeme, že vítězové soutěže Freshhh mají nyní také možnost začít pracovat ve Skupině MOL. Programem Growww nabízíme absolventům příležitost získat mnoho znalostí a skutečně ovlivnit tento průmysl. Naši mentoři pomohou mladým talentům stát se odborníky a naše školení jim pomohou osvojit si nové dovednosti. Growww není jen programem pro čerstvé absolventy, ale také příležitostí získat mezinárodní multidisciplinární pracovní zkušenosti v jednom z nejdůležitějších odvětví,” řekla Zdravka Demeter Bubalo, viceprezidentka pro lidské zdroje Skupiny MOL.

Program Growww nabízí absolventům více než 170 pozic v rámci celé skupiny v oborech, jako je strojírenství, ekonomie, IT, přírodní a společenské vědy. Pozice jsou otevřeny ve 13 zemích – v Maďarsku, Rakousku, Slovensku, Německu, Srbsku, Slovinsku, Pákistánu, Chorvatsku, Rumunsku, Bosně a Hercegovině, Itálii, Polsku a České republice. Mladí profesionálové se do programu Growww mohou hlásit až do 8. dubna na stránce Skupiny MOL na síti LinkedIn.

Zábavná simulační hra z ropného a plynárenského průmyslu, Freshhh, čeká na to, až v ní univerzitní studenti projeví znalosti v reálných situacích. Soutěž sestává ze tří kol; nejlepších pět týmů postoupí do živého finále pořádaného  25. května a utká se o cenu v hodnotě 25 000 euro a nabídku zaměstnání v mezinárodním týmu Skupiny MOL. Tomáš Pavlík, Operator Training System Engineer ve společnosti Slovnaft, členské společnosti Skupiny MOL, a někdejší finalista soutěže Freshhh 2008, o obou programech řekl toto: „Poté, co jsem dosáhl nejvyšší příčky v soutěži Freshhh, nabídli mi místo v programu Growww Skupiny MOL. Program Growww byl výborný zážitek, zvláště několikaměsíční práce na směny – to mi skutečně otevřelo oči a díky tomu dnes vím, jak to funguje ve skutečné rafinérii.”

Více informací o programu Growww naleznete na http://molgroup.info/en/growwwhttps://www.facebook.com/growww a o soutěži Freshhh na www.freshhh.nethttps://www.facebook.com/molfreshhh. Video si můžete prohlédnout zde.

O programu Growww

Growww je program pro absolventy, který nabízí těm nejtalentovanějším jedinečnou příležitost začít svou kariéru v mezinárodní ropné a plynárenské společnosti, získat pracovní zkušenosti pod vedením profesionálů a osvědčit se v multikulturním pracovním prostředí. Během intenzivního jednoletého programu studenti získají vědomosti o odvětví účastí v Business Education Programme (BEP) a vytvoří si profesionální vztahy. Každý mladý profesionál je mentorován starším kolegou. Po ukončení programu většina jeho účastníků pokračuje ve své kariéře ve Skupině MOL na odborných nebo specializovaných pozicích. Program Growww také pomáhá ženám urychlit profesionální růst a minulý rok přijal obzvláště vysoký podíl uchazeček (přes 35 % v porovnání s průměrem v rámci odvětví i společnosti). Od prvního spuštění programu Growww v roce 2007 bylo přijato 1 770 jeho účastníků a téměř 40 % bývalých účastníků programu bylo ve společnosti povýšeno.

O soutěži Freshhh

Freshhh je mezinárodní online studentská soutěž, v níž studenti v tříčlenných týmech musejí od základů vybudovat novou ropnou společnost, činit rozhodnutí ve výzkumných a vývojových projektech a při správě rafinérie různých produktů a nalézt nejlepší portfolio produktů k zajištění co nejvyššího zisku. Pět nejlepších týmů ze soutěže Freshhh se bude moci účastnit živého finále, mít možnost vyhrát celkem 25 000 euro a získat nabídku zaměstnání v mezinárodním týmu Skupiny MOL.

 

O Skupině MOL

Skupina MOL je integrovaná nezávislá mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v maďarské Budapešti. Společnost působí ve více než čtyřiceti zemích světa, zaměstnává 27 000 lidí a za více než sto let své existence v odvětví má řadu úspěchů. Průzkum a těžbu staví na 75 letech zkušeností v oblasti uhlovodíkového průzkumu. V současnosti provozuje těžbu v osmi zemích a provádí průzkum v dalších čtrnácti. Společnost provozuje čtyři rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, Slovensku a Chorvatsku. Skupina MOL rovněž vlastní síť téměř 2 000 čerpacích stanic v jedenácti zemích střední a jihovýchodní Evropy.