EMC vydává nové funkce pro pracovní postupy s digitálními médii

PRAHA, 28. dubna 2016: Společnost EMC Corporation dnes představila čtyři nová vylepšení řešení pro práci s digitálními médii. Ta jsou zaměřena na autory obsahu, televizní a sportovní kanály a distributory obsahu. Nově prezentované nabídky umožňují zákazníkům urychlit vytváření a zhodnocení médií, protože zajišťují ukládání, správu, ochranu a analýzu digitálních mediálních aktiv. Oblast médií prochází bouřlivým vývojem, na který je nutné reagovat. Produkční formáty 4K, využití IP a cloudových technologií, nasazení služeb pro videostreaming a spolupráce při editování vytvářejí poptávku po úložištích, jednoduchosti, přenosové kapacitě a rychlejším přístupu k souborům. Na základě toho se mění potřeby klientů, kteří s mediálním soubory pracují. Proto přichází EMC s následujícími inovacemi: (TZ)

  • Vylepšení pracovních postupů pro 4K video ve spolupráci se společnostmi Pixspan, Aspera a NVIDIA – EMC, Pixspan, Aspera a NVIDIA přinášejí do IT infrastruktur nové pracovní postupy pro nekomprimované 4K video, a posouvají tak možnosti práce s digitálními médii v plném rozlišení přes standardní sítě 10GbE. Zákazníci nyní mohou dosáhnout 50–80% úspor a zvýšení rychlosti z hlediska úložiště a přenosové kapacity v průběhu celého pracovního postupu, od přípravy přes postprodukci až po finální fáze. Tvůrci i produkční společnosti používající kreativní aplikace k vytváření kompozic, vizuálních efektů, digitálních prvků apod. mohou nyní pracovat rychleji s formáty RAW, DPX, EXR, TIFF a Cineon. Obsah je možné bezpečně ukládat do scale-out NAS úložišť EMC Isilon®. Uživatelé tak mají přístup k projektovým datům v datových centrech nebo v cloudu.
  • Vysílání pomocí řešení Imagine Communications – Společnosti EMC a Imagine Communications umožňují živé vysílání pomocí řešení Versio prostřednictvím nabídky zahrnující konvergovaný systém EMC VCE® Vblock® a scale-out NAS úložiště EMC Isilon. Technologie EMC a cloudový nástroj Imagine Communications Versio  pomáhají mediálním společnostem bezpečně vysílat v geograficky rozptýlených sítích a bojovat tak o přízeň diváků prostřednictvím na míru připraveného obsahu.
  • Vzdálená spolupráce na editování pomocí řešení MXFserver – Díky využití softwaru MXFserver a scale-out NAS úložiště EMC Isilon jako úložiště obsahu a zároveň platformy pro přední editační aplikace mohou kreativní specialisté vzdáleně pracovat na obsahu ve vysokém rozlišení umístěném v centrální lokalitě, jako je například hlavní studio. Všechny produkty MXFserver pro spolupráci na editování budou k vidění na stánku společnosti EMC.
  • Cloudová multiplatformní distribuce obsahu pomocí řešení Anevia – Anevia a EMC nabízejí telekomunikačním a mediálním společnostem službu CloudDVR, která umožňuje používání a přehrávání obsahu kdykoli a prakticky na libovolném zařízení. Organizace tak mohou jednoduše nabízet petabajty obsahu milionům uživatelů. Stánek společnosti.

Společnost EMC spolupracuje s tisíci organizací z mediálního a zábavního průmyslu v oblastech od post-produkce přes animace a VFX vysílání až po placené televize a videopředplatného na vyžádání. Mezí její zákazníky patří mimo jiné Lightstorm Entertainment (tvůrce filmu Avatar 2) a Major League Baseball Advanced Media (MLBAM).

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.