Nejvyšší kvalita od zachycení obrazu až po tisk – Canon získává čtyři významná ocenění EISA Awards

Praha, Česká republika, 15. srpna 2016 – Společnost Canon s potěšením oznamuje, že obdržela čtyři významná ocenění od Evropské obrazové a zvukové asociace (EISA). Fotoaparát EOS 80D získal titul „Evropská digitální zrcadlovka pro období 2016-2017“ a EOS-1D X Mark II titul „Evropská profesionální zrcadlovka pro období 2016-2017“. Objektiv EF 35mm f/1,4L II USM se pyšní titulem „Evropský profesionální objektiv pro digitální zrcadlovky pro období 2016-2017“ a tiskárna imagePROGRAF PRO-1000 pak titulem „Evropská fototiskárna pro období 2016-2017“. Letošní ocenění produktů z oblasti pořizování i tisku fotografií odráží špičkovou kvalitu produktů značky Canon napříč celým ekosystémem technologií pro zpracování obrazu. (TZ)

Odbornou porotu tvoří redaktoři z téměř 50 předních časopisů, které vycházejí ve dvou desítkách evropských zemí. Ocenění EISA Awards mohou získat pouze produkty, které v sobě spojují nejmodernější technologie, intuitivní design a požadované funkce a současně koncovým uživatelům přináší prokazatelnou hodnotu. Všem oceněným produktům se již od uvedení dostávalo velmi kladného ohlasu a ocenění EISA Awards jsou dalším a zcela jasným důkazem jejich výjimečné kvality i výkonu.

„Ve společnosti Canon moc dobře rozumíme tomu, že fotografování nekončí stiskem spouště, a důsledně usilujeme o uvádění vysoce kvalitních produktů, které začátečníkům i profesionálům pomáhají získávat ty nejlepší fotografie,“ říká Steve Marshall, Product Marketing Director, Consumer Imaging Group ve společnosti Canon Europe. „Záleží nám na každém okamžiku fotografické tvorby, ať již jde o pořízení záběru, tisk, uložení či sdílení snímku. A pro všechny z těchto kroků nabízíme kvalitu značky Canon. Každé ze získaných ocenění demonstruje naši snahu a závazek vytvářet průkopnické produkty a jsme velmi hrdí na to, že odborná porota EISA ocenila letos hned čtyři naše produkty.“

Ocenění pro produkty značky Canon zdůvodnila odborná porota EISA následujícími argumenty.

Evropská digitální zrcadlovka pro období 2016-2017

Canon EOS 80D

Canon EOS 80D je víc než jen další zrcadlovka. Canon přišel na trh s fotoaparátem, který uživatelům nabídl mnoho inovativních funkcí pro focení i natáčení filmů. Klíčovou vlastností této zrcadlovky je technologie Canon CMOS AF s dvojitými pixely, jež umožňuje rychlé zaostřování při použití režimu živého náhledu i během natáčení filmů. Rychlému zaostřování napomáhá i nový Power Zoom Adapter PZ-E1, který je skvělým doplňkem nového standardně dodávaného objektivu EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM. Canon vylepšil i klasické automatické zaostřování a fotoaparátu dal do vínku 45 křížových bodů. Uživatelé určitě ocení i dotykové ovládání prostřednictvím otočného displeje LCD s vysokým rozlišením. A v neposlední řadě se může digitální zrcadlovka EOS 80 pochlubit špičkovou obrazovou kvalitou.

Evropská profesionální digitální zrcadlovka pro období 2016-2017

Canon EOS-1D X Mark II

Canon EOS-1D X Mark II je nejrychlejší digitální zrcadlovkou historie a představuje tak nejlepší nástroj pro profesionální sportovní fotografy. Pochybující se objekty zvládne tato zrcadlovka zachytit rychlostí 14 snímků za sekundu – jde o impozantní vlastnost, která je při fotografování akčních scén velmi důležitá. Canon oproti předchozímu modelu EOS-1D X významně zvýšil obrazovou kvalitu fotografií a vylepšil automatické zaostřování, obzvláště pak při používání telekonvertorů. Zdokonalení se dočkala i podpora videí, Canon EOS-1D X Mark II nyní umožňuje natáčet filmy v rozlišení 4K a nabízí i rychlé automatické zaostřování v režimu živého náhledu. Všechna tato vylepšení dělají spolu s robustním tělem z digitální zrcadlovky Canon EOS-1D X Mark II nejlepší všestranný fotoaparát všech dob.

Evropský profesionální objektiv pro digitální zrcadlovky pro období 2016-2017

Canon EF 35mm f/1,4L II USM

Canon EF 35mm f/1,4L II USM nabízí úchvatný výkon – jde o nejlepší objektiv s ohniskovou vzdáleností 35 mm na trhu. Ostrost obrazu je neuvěřitelně vysoká ve středu i na okrajích záběru, a to dokonce i při clonovém čísle F/1,4. Canon v tomto objektivu využil své klíčové technologie, jako je například povrchová úprava Subwavelength Structure Coating (SWC) – zvýšil tak propustnost světla a snížil výskyt odlesků i závoje. Canon EF 35mm f/1,4L II USM navíc využívá optický člen typu Blue Spectrum Refractive (BR), který je vytvořený z organického materiálu a umožňuje velmi účinnou korekci axiální chromatické vady, kterou není možné řešit softwarovými úpravami. Součástí objektivu je clona s devíti lamelami, díky které mohou uživatelé pořizovat snímky s nádherně rozostřeným pozadím. Canon EF 35mm f/1,4L II USM se může pochlubit i těsněním, které v místě upevnění objektivu chrání fotoaparát před prachem a vlhkostí.

Evropská fototiskárna pro období 2016-2017

Canon imagePROGRAF PRO-1000

Canon imagePROGRAF PRO-1000 je specializovaná fototiskárna pro formát A2 s rozlišením 2 400 x 1 200 dpi. Tento model využívá pigmentové inkousty a může se tak pochlubit nejlepší možnou kvalitou tisku včetně dlouhodobé odolnosti vůči světlu (proti vyblednutí barev) i dlouhou životností výstupů. Díky systému s 12 inkoustovými zásobníky včetně samostatné matné černé a fotografické černé barvy předchází tiskárna plýtvání inkoustem a šetří tak čas i peníze. Canon imagePROGRAF PRO-1000 umožňuje připojení prostřednictvím USB 2.0, síťového rozhraní Ethernet nebo Wi-Fi (včetně Wi-Fi Pictbridge) a podporuje tedy tisk z široké škály zařízení. Design tiskárny navíc odkazuje na vzhled objektivů značky Canon – na první pohled si uživatelé všimnou například velmi dobře známé červené linky.

-KONEC-

 

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.