Dial Telecom úspěšně provedl celoplošný upgrade páteřní sítě v ČR – MTU navýšil až na 9000 Byte

Praha, 28. února 2017 – Dial Telecom, přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, provedl v těchto dnech úspěšný upgrade vlastní IP/MPLS páteřní sítě v celé České republice. Cílem této rozsáhlé akce, která proběhla za plného provozu, bylo zvýšení stability a kvality parametrů sítě. Nejvýraznější změnou viditelnou pro uživatele je plošné navýšení parametru MTU (Maximum Transmission Unit) na optické páteřní a agregační síti na hodnotu až 9000 Byte. To umožňuje významné navýšení kvality i rychlosti přenosu dat. 

Upgrade sítě přinese výraznou změnu zejména pro klienty využívající datové okruhy a služby VPN v kombinaci s cloudovými řešeními nebo připojením do datových center Dial Telecom a zahraniční partnery, respektive pro všechny klienty, kteří požadují kvalitní a rychlé přenosy velkého množství dat.

Implementace nejmodernější technologie, která umožní uživatelům rychlejší a kvalitnější přenosy velkých datových objemů, byla jedním z hlavních důvodů rozsáhlého upgradu IP/MPLS sítě Dial Telecomu,“ říká Tomáš Strašák, obchodní ředitel společnosti Dial Telecom. „Jsme rádi, že akce dopadla úspěšně, a že můžeme svým zákazníkům nabízet služby s MTU až 9000 na naší síti, což není v současné době na trhu standardem,“ dodal Tomáš Strašák.

Rostoucí požadavky klientů na datové sítě

Právě provedený upgrade je v souladu s dlouhodobou strategií společnosti Dial Telecom, tedy s trvalým rozšiřováním a zkvalitňováním parametrů vlastní komunikační sítě na základě zvyšujících se technických požadavků klientů. Díky tomuto přístupu patří společnost mezi důležité středoevropské provozovatele vysokorychlostních datových linek a dlouhodobě preferované tranzitní partnery zahraničních operátorů.

Více informací vám rádi poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz nebo na níže uvedených kontaktech:

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 750 kilometrů v rámci České republiky a 250 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Ve své síti provozuje Dial Telecom více než 5000 aktivních zařízení s 25 000+ aktivními porty. Kromě optických tras využívá Dial Telecom 1100+ rádiových spojů jak ve své páteřní infrastruktuře, tak i pro úseky posledních mílí.

Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.