Virtuální realita namísto zdlouhavých osobních prohlídek. Český startup Flatio nabízí možnost prohlédnout si byty ve virtuální realitě

Brno 28. února 2017 – Flatio, realitní startup nabízející střednědobé pronájmy, spustilo v únoru možnost prohlídky bytů ve virtuální realitě, v níž je možné si prohlédnout desítky bytů během jednoho dne díky speciálním brýlím. Prohlídky ve virtuální realitě plnohodnotně nahrazují osobní prohlídky bytů, které tak nejsou při pronájmu bydlení na několik měsíců vůbec potřeba. Cílem Flatio je propojit moderní technologie s realitním trhem, čímž výrazně zjednodušuje způsob pronájmu. Flatio vedle virtuálních prohlídek nabízí podpis smlouvy přes SMS nebo možnost platby online. V současné době působí v Praze, Brně, Vídni a nově také v Bratislavě. (TZ)

„Jako byste v bytě opravdu byli, to jsou nejčastější reakce od našich nájemníků a majitelů bytů, kteří přes Flatio pronajímají. Virtuální realita není nic nového, ale její praktické využití kromě herního průmyslu bylo dost omezené. Flatio stavíme na moderních technologiích, o kterých jsme přesvědčeni, že mohou posunout realitní byznys,“ říká zakladatel a CEO Flatio Radim Rezek.

Virtuální prohlídky jsou nyní dostupné u nejpoptávanějších bytů. Pro spuštění prohlídky stačí mít chytrý telefon a kartónové brýle pro virtuální realitu. Flatio k tvorbě prohlídek využívá softwaru třetích stran. „Vyhledáváme na trhu technologická řešení, která zpříjemní našim klientům výběr bytu. Nejsme autory softwaru pro tvorbu prohlídek ve virtuální realitě, ale jsme pravděpodobně první mezi realitními společnostmi, kteří podobnou možnost prohlídky nabízí a zcela tak nahrazují osobní prohlídky,“ doplňuje Radim Rezek.

O společnosti Flatio

Flatio je brněnský startup, za kterým stojí podnikatel Radim Rezek. Flatio je specialista na střednědobé pronájmy a je tady především pro ty, kteří potřebují najít bydlení na pár měsíců, a to nejčastěji po dobu delší pracovní návštěvy, studia, pobytu Erasmus či po dobu rekonstrukce vlastní nemovitosti, nebo i pro ty, kteří přijíždějí ze zahraničí navštívit na delší čas rodinu a přátele.

Myšlenkou služby je propojit realitní byznys s nejnovějšími technologiemi, které zjednodušují celý proces pronájmu. U Flatio se klient nesetká se zažitými stereotypy realitních kanceláří, jako je kauce, nutnost osobní prohlídky nebo osobní podpis smlouvy. Prohlídky na Flatio.cz jsou řešeny virtuální návštěvou nabízených nemovitostí, smlouvy se podepisují online a nakonec i platby za pronájem mohou nájemníci díky unikátní aplikaci platit online kartou.

Flatio staví službu především na jednoduchosti, rychlosti a maximálním pohodlí pro obě strany. Rezervovat bydlení přes Flatio je tak možné odkudkoli na světě, a to v Praze, Brně, Vídni a nově také v Bratislavě. Více na Flatio.cz.