Fluke pomáhá vyhledávat plýtvání elektrické energie, optimalizovat spotřebu a snižovat podnikové náklady

Nové záznamníky elektrické energie Fluke 1732 a 1734 umožňují sledovat hodnoty napětí, proudu, výkonu, účiníku a energie na třech fázích najednou (TZ)

Společnost Fluke Corp. představuje třífázové záznamníky elektrické energie Fluke 1732 a 1734, které přináší další zjednodušení při zjišťování zdrojů plýtvání s elektrickou energií. Díky nim lze zjistit, kdy a kde je energie v podniku spotřebovávána; od vstupní přípojky až k jednotlivým obvodům. K údajům je možné přistupovat také vzdáleně a sdílet je se týmem údržby prostřednictvím aplikace Fluke Connect, díky níž lze pracovat v bezpečné vzdálenosti, přijímat důležitá rozhodnutí v reálném čase, snižovat náklady na ochranné pomůcky a omezit nutnost návštěv pracoviště a kontrol na místě.

Profilování spotřeby energie napříč podnikem pomáhá identifikovat příležitosti k úsporám energie a poskytuje data, na jejichž základě se lze rozhodnout o optimalizaci. Nový softwarový balík Energy Analyze umožňuje srovnáváním více datových bodů v čase vytvořit celkový obraz spotřeby energie, což je první krok ke snížení nákladů na faktuře od dodavatele elektrické energie.

Základní vlastnosti:

  • Měření – automaticky pořizuje a zaznamenává hodnoty napětí, proudu, výkonu, účiníku, energie a související hodnoty.
  • Kompatibilní se systémem Fluke Connect® – lze  zobrazit data kdekoliv prostřednictvím mobilní aplikace nebo počítačového softwaru Fluke Connect .
  • Pohodlné napájení přístroje – záznamník lze napájet přímo z měřeného obvodu.
  • Nejvyšší bezpečnostní kategorie v dané oblasti průmyslu – 600 V CAT IV/1000 V CAT III pro měření na vstupní přípojce a od dodavatele ke spotřebiteli.
  • Měření všech tří fází – pomocí třech ohebných proudových sond, které jsou součástí dodávky.
  • Komplexní záznam – v záznamníku může být uloženo více než 20 samostatných relací protokolu. Všechny měřené hodnoty jsou automaticky uloženy do paměti přístroje, takže je možné sledovat dlouhodobé trendy. Hodnoty lze sledovat v reálném čase, a to jak během záznamu, tak i před stahováním dat pro účely analýzy.
  • Optimalizované uživatelské rozhraní – rychlé a intuitivní grafické nastavení zaručuje, že pokaždé jsou měřena správná data, a funkce inteligentního ověřování potvrdí, zda bylo provedeno správné zapojení, což snižuje chybovost při měření.
  • Dotyková obrazovka s jasnými barvami – pak umožňuje provádět provozní analýzy a kontroly dat pohodlně přímo na grafickém displeji.
  • Kompletní „provozní“ nastavení nebo nastavení aplikace Fluke Connect v terénu – za účelem stahování dat nebo nastavení již není nutné vracet se do dílny nebo brát s sebou počítač k rozvaděči.
  • Plně integrovaný záznam – stačí připojit další zařízení s podporou aplikace Fluke Connect k záznamníku Fluke 1734, a lze tak současně zaznamenávat až dva další parametry měření. Je možné zaznamenávat prakticky jakýkoli parametr dostupný prostřednictvím například bezdrátového digitálního multimetru nebo modulu s podporou aplikace Fluke Connect.
  • Aplikační software Energy Analyze Plus – je program pro analýzu všech detailů spotřeby energie pomocí našeho automatizovaného vytváření zpráv.

Vše do cloudu Fluke Connect

Záznamníky elektrické energie Fluke 1732 a 1734 jsou součástí systému Fluke Connect® – systému více než 40 bezdrátových měřicích přístrojů, které komunikují prostřednictvím aplikace Fluke Connect nebo softwaru Fluke Connect Assets, a cloudového řešení, které shromažďuje naměřená data a poskytuje úplný přehled stavu důležitých zařízení – umožňují tak technikům zobrazit, zaznamenávat a sdílet měření z kleští v reálném čase prostřednictvím chytrých telefonů nebo tabletů a automaticky je odesílat do cloudu.

Záznamníky jsou také k dispozici ve verzi bez připojení k Fluke Connect.

Další informace o záznamnících elektrické energie získáte na webových stránkách: https://goo.gl/ColGfF . Více informací o softwaru Fluke Connect naleznete na webových stránkách www.flukeconnect.com .

 

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).