Sygic Travel nabízí světově největší databázi 360° cestovatelských videí. Už jich má více jak 1 300

Sygic Travel má ve svém webovém plánovači i v aplikacích pro Android a iOS již více jak 1 300 cestovatelských 360° videí. Díky databázi, která nemá ve světě obdoby, se lidé ocitnou na nejkrásnějších místech světa od Barcelony po Bangkok, ale také třeba v horkovzdušném balónu nad chrámem Bakong v Kambodži, při jízdě tuk-tukem skrz indický trh nebo na hřbetě velblouda v blízkosti egyptských pyramid. Videa s virtuální realitou točí ve světě již několik měsíců Sygic Traveler Michal Gálik, který se aktuálně chystá do Paříže a Londýna nebo v září do USA.

Cestovatel Michal Gálik doposud strávil ve světě 140 dní, během kterých točil 360° videa na více jak 500 místech v 22 zemích světa. „Během natáčení si vždy vyhlédnu nejlepší místo a jakmile spustím kameru, odběhnu se na minutu skrýt. Jsou ale místa, kde mě lidé v záběru uvidí, jako například v pozemní lanové dráze v Hong Kongu nebo na loďce v Kambodži. Zvláštní pozor na kameru jsem musel dávat během indického festivalu Holi, kdy po sobě lidé házejí barevný prášek. Což ale nebylo nic proti tomu, když mi kameru se šesti čočkami vzala opice,” popisuje zážitky Michal Gálik, cestovatel Sygic Travel (tzv. Sygic Traveler).*
Vůbec největší databáze cestovatelských 360° videí aktuálně obsahuje více jak 1 300 videí z měst a nejrůznějších míst celého světa jako je Barcelona, Dubaj, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapur nebo Austrálie.** Během léta k nim přibude například Řím, Paříž, Amsterdam nebo Londýn a na podzim i města USA.
Technologie panoramatického videa GoPro Omni snímá pomocí šesti synchronních kamer. Po spojení natočených záběrů vznikne 360° video, díky němuž se lidé rozhlédnou kolem dokola ve vysněných destinacích. Všechna videa umístil Sygic Travel na YouTube, ale hlavně do své aplikace pro Android iOS. „V aplikaci Sygic Travel si lidé zobrazí 360° videa ve vytvořených výletech, a to u konkrétních míst, která mají na úvodní fotce bílou zatočenou šipku. Vůbec nejlépe si cestovatelská videa lidé užijí v brýlích pro virtuální realitu. Kompatibilní jsou s brýlemi Samsung Gear VR a Google Cardboard V1 a V2 společně s aplikací Sygic Travel VR,” uvádí Lukáš Nevosád, ředitel Sygic Travel. Videa s virtuální realitou si lidé prohlédnou i na webovém plánovači Sygic Travel, kde je však třeba použít prohlížeč Chrome. Stačí do vyhledávacího pole zadat “360” a kliknout na tlačítko “360° Content”. Zobrazí se všechna místa na světě, pro která je virtuální realita k dispozici.
*Další zajímavá videa: jízda tuk-tukem v Gize, výhled na Hong Kong, výhled na Kuala Lumpur, uvnitř akvária se žraloky, vyhlídkové kolo v Hong Kongu, uvnitř Opery v Sydney, tradiční balijský tanec Kecak, na trajektu v Sydney.
**Seznam všech měst, ve kterých lidé aktuálně najdou 360° videa: Dubaj, Bangkok, Chiang Mai, Agra, Hong Kong, Siem Reap, Kuala Lumpur, Singapur, Bali, Sydney, Melbourne, Dillí, Athény, Istanbul, Káhira, Tel Aviv, Jeruzalém, Betlém, Praha, Vídeň, Barcelona, Valencie, Madrid, Granada, Sevilla, Marrákeš, Gran Canaria, Porto, Lisabon.