Investice společnosti UPC jsou významnou podporou pro spotřebitele a podniky

Oxera report: Celkový sociální přínos investicí společnosti UPC do širokopásmové infrastruktury v České republice za uplynulé čtyři roky představuje hodnotu téměř 6,9 miliard Kč

Praha 29. 6. 2017 – Celkový sociální přínos investicí společnosti UPC do širokopásmové infrastruktury v České republice, za období od začátku roku 2013 do konce prvního čtvrtletí 2017, představuje hodnotu téměř 6,9 miliard Kč. Vyplývá to z nezávislého mezinárodního průzkumu, který v uvedeném období pro společnost Liberty Global, mateřskou společnost UPC, realizovala společnost Oxera Consulting.

Analýza ekonomů Oxera Consulting zkoumala ekonomický dopad investicí společnosti Liberty Global, a jejích poboček v jednotlivých evropských zemích, na širokopásmovou infrastrukturu od začátku roku 2013 do konce dubna 2017. Oxera report odhaduje ekonomický přínos společnosti UPC v České republice na téměř 6,9 miliard Kč, včetně rychlostních výhod pro zákazníky v hodnotě 5,536 miliard Kč prostřednictvím přístupu k většímu rozsahu a kvalitě internetových služeb. Vznikly též výhody z produktivity v hodnotě přes 1,075 miliard Kč, díky zvýšení produktivity malých podniků a živnostníků, a cenové benefity v hodnotě 26 miliónů Kč díky lepšímu propojení a zvýšenému cenovému přínosu.

Díky budování super-rychlého širokopásmového připojení budeme schopni poskytnout našim zákazníkům maximální zkušenost s využíváním našich služeb nejen dnes, ale i v budoucnu. Proto společnost UPC jako součást společnosti Liberty Global, největšího světového poskytovatele kabelových služeb, považuje za jednu ze svých priorit výstavbu a rozšíření stabilní a super-rychlé sítě. Jsem rád, že tyto investice a inovace přinášejí také významné a velmi pozitivní ekonomické a sociální výhody v zemích, kde společnost UPC působí,” uvedl Martin Miller, generální ředitel UPC Česká a Slovenská republika.

Podle reportu Oxera Consulting, vyšší rychlost širokopásmového připojení od společnosti Liberty Global, zvýšená produktivita a cenová konkurence vedou v Evropě k sociálním přínosům ve výši 7 miliard Eur. Tento impozantní dopad umožnily investice společnosti Liberty Global ve výši 14,5 miliardy Eur do celkových kapitálových výdajů ve všech jejích evropských společnostech v rámci nové a současné infrastruktury (vybavení domácností zákazníků, podpora podnikaní a dalších klíčových služeb, včetně významné investice do připojení až 4 miliónů nových evropských domácností k vysokorychlostnímu internetu prostřednictvím expanze a modernizace sítě).

Report analytiků Oxera Consulting navazuje na spuštění iniciativy GIGAWorld, prostřednictvím které chce společnost Liberty Global přinést gigabitové internetové rychlosti do evropských zemí, ve kterých dlouhodobě působí. Do tzv. „GIGAReady“ optické sítě provozované společností Liberty Global má přístup téměř 50 miliónů evropských domácností, a další milióny domácností přibydou v rámci pokračující velké síťové expanze, kterou Liberty Global ohlásila v listopadu minulého roku.

Více informací o ekonomických efektech investicí UPC v České republice za období 2013-2017 najdete v přiložené infografice.

O UPC a Liberty Global

Společnost UPC Česká a Slovenská republika patří mezi největší poskytovatele TV, internetových a telefonních služeb v České republice a na Slovensku. V obou zemích pokrývá svou sítí víc než 2 milióny domácností a poskytuje více než 1,5 miliónů televizních, internetových a telefonním služeb pro více než 800 000 zákazníků. Pro více informací o společnosti UPC v České a Slovenské republice navštivte stránky www.upc.cz awww.upc.sk.

UPC v České a Slovenské republice je součástí společnosti Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK, LIAL and LILAK), největšího světového mezinárodního poskytovatele kabelových služeb, působícího ve více než 30 zemích v Evropě, Latinské Americe a Karibiku. Společnost Liberty Global provozuje nejmodernější širokopásmové komunikační sítě a inovativní technologické platformy, díky kterým k 31. prosinci 2015 poskytovala 56 miliónů televizních, internetových a telefonních služeb pro 27 milionů zákazníků. Poskytuje též mobilní služby pro 5 miliónů zákazníků prostřednictvím 6 miliónů Wi-Fi bodů. Pro více informací o Liberty Global navštivte stránku www.libertyglobal.com.

Celý report společnosti Oxera Consulting najdete na internetové stránce www.oxera.com anebo klikněte sem http://www.oxera.com/getmedia/a04c646d-2ddb-4819-8e6f-cc681f53808e/Liberty-Global-report.pdf.aspx