VMware rozšiřuje Alianci pro mobilní bezpečnost, aby zajistil propojený komplexní přístup k zabezpečení digitálního pracovního prostředí

 

  • Aliance pro mobilní bezpečnost společnosti VMware propojuje tradičně izolovaná řešení pro ověřování, zabezpečení a analýzu koncových bodů, aplikací, cloudu a sítí
  • Aliance pro mobilní bezpečnost – úzce propojený ekosystém důvěryhodných dodavatelů bezpečnostních řešení – se rozrůstá o šest nových členů

 

Praha / Barcelona – 4. října 2017 – Společnost VMware na konferenci VMworld® 2017 Europe oznámila rozšíření své Aliance pro mobilní bezpečnost (Mobile Security Alliance – MSA) – širokého ekosystému dodavatelů bezpečnostních řešení úzce integrovaných s digitální platformou VMware Workspace ONE™, která poskytuje komplexní přístup k zabezpečení všech aspektů digitálního pracovního prostředí. Ekosystém má k dispozici účelová API pro integraci s platformou. Spojením bezpečnostních řešení aliančních partnerů a Workspace ONE zákazníci získávají moderní bezpečnostní platformu, která chrání zařízení všech typů, uživatele, aplikace a data proti cíleným hrozbám, v cloudu i lokálně.

Společnost VMware založila alianci MSA, aby zaplnila mezery v tradičních bezpečnostních nástrojích a poskytla všeobecnou platformu pro zabezpečení veškerých mobilních koncových bodů v podniku. Při svém založení v roce 2015 měla aliance MSA 10 ověřených partnerů spadajících do čtyř kategorií: koncové body, aplikace, cloud a síťová bezpečnost. Množství útoků sice stoupá, ale rozrůstá se i ekosystém MSA. Zapojením společností Bay Dynamics, CipherCloud, Entrust Datacard Corporation, Gurucul, Intercede a Kaymera vzrostl počet partnerů na 23 v šesti kategoriích – k uvedeným čtyřem přibylo ověřování identity a analýza.

„S neustálým přibýváním typů platforem koncových bodů, aplikací a uživatelů se rozšiřuje i prostor pro útoky,“ vysvětluje Sumit Dhawan, viceprezident a generální ředitel společnosti VMware pro segment řešení pro koncové uživatele. „Podniky musí přejít na nový přístup, který na prvním místě spočívá v inherentně bezpečné infrastruktuře a na druhém v úzce provázaném ekosystému, který propojí jednotlivá osamocená řešení a poskytne ucelený přehled o všech uživatelích, aplikacích a zařízeních. Aliance MSA zákazníkům nabízí způsob, jak získat přehled o řadě z jejich bezpečnostních řešení a efektivně je spravovat v rámci jedné platformy – VMware Workspace ONE.“

Platforma Workspace ONE je základem moderní bezpečnostní architektury a již ve výchozím stavu obsahuje základní ochranu aplikací a koncových zařízení. Jaký je přínos propojení pokročilých bezpečnostních technologií od různých dodavatelů pro zákazníka:

 

  • Široká interoperabilita v rámci ekosystému: Díky Workspace ONE mohou podniky užívat jedno řešení pro zavedení správy zařízení a dalších bezpečnostních nástrojů a síťových profilů jiných dodavatelů. Mohou si tedy zvolit bezpečnostní partnery, kteří splňují jejich specifické nároky, a zabezpečit koncové body všech typů a platforem. Využití důvěryhodných dat a sdílených poznatků od partnerů MSA zapojených do platformy Workspace ONE může zákazníkům pomoci zdokonalit detekci a neutralizaci hrozeb.

 

  • Zachování stávajících investic do zabezpečení: Zákazníci nemusí vyměnit svá stávající bezpečnostní řešení, aby mohli zavést Workspace ONE. Workspace ONE dokáže sjednotit bezpečnostní ekosystém zákazníka začleněním řešení od partnerů MSA do komplexní bezpečnostní strategie.
  • Vyplnění mezer v zabezpečení dat: Při přípravách na nové právní předpisy, např. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) budou zákazníci muset řešit nedostatky v zabezpečení dat. Workspace ONE s integracemi od partnerů MSA nabízí funkce pro zabezpečení a ochranu dat, které umožňují tvorbu a uplatňování pravidel pro řízení přístupu k datům podle uživatelských rolí, ověřování a správu identit a mazání uživatelských nebo veškerých dat z koncového zařízení.

Výhody integrace mezi Workspace ONE a řešením partnerů MSA mohou zákazníci využít ihned. Workspace ONE spolu s produkty Intercede nebo Entrust Datacard umožňuje zákazníkům z veřejné správy přejít z fyzických bezpečnostních karet na ověřování identity pomocí mobilních zařízení pro zabezpečený přístup k citlivým datům a aplikacím. Produkty Gurucul a Bay Dynamics mohou zákazníkům pomoci lépe rozhodovat o přístupu k aplikacím na základě hodnocení rizika pomocí skóre poskytovaného prostřednictvím platformy Workspace ONE. Integrace s řešením Kaymera zákazníkům umožní využít pokročilé schopnosti detekce mobilních hrozeb s následným uplatněním nastavené politiky a nápravy prostřednictvím platformy Workspace ONE. Zákazníci užívající CipherCloud a Workspace ONE mohou získat lepší přehled o svých cloudových službách a zavést podrobnější pravidla pro řízení přístupu.

Úplný seznam partnerů MSA a další informace o alianci naleznete na stránkách VMware Mobile Security Alliance.

Další zdroje 

Sledujte VMware na sociálních sítích: Facebook, LinkedIn a Twitter

VMware, VMworld a Workspace ONE jsou registrované ochranné známky společnosti VMware, Inc. ve Spojených státech a dalších zemích.

Tento text může obsahovat hypertextové odkazy na webové stránky jiné než VMware, které jsou vytvářeny a spravovány třetími stranami, které jsou výhradně odpovědné za obsah těchto webových stránek.

O společnosti VMware 
VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá urychlit proces digitální transformace. VMware umožňuje podnikům pomocí architektury VMware Cross-Cloud Architecture a řešení pro datová centra, mobilitu a bezpečnost adoptovat softwarově definovaný přístup k IT i obchodní činnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v Palo Alto ve státě Kalifornie a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.