Platforma DLP by pro větší firmy měla být samozřejmostí

Praha, 18. 10. 2017 – DataGuard, bezpečnostní divize společnosti PCS spol. s r. o., oznamuje, že se stala jediným certifikovaným resellerem v regionu České republiky a Slovenska pro řešení prevence ztráty dat (DLP, Data Loss Prevention) společnosti McAfee, tzv. „Service Delivery Provider – McAfee DLP”. Certifikace spadá do oblasti „Service Delivery Specialization“ – partnerského programu výrobce McAfee, který zákazníkům umožňuje využít lokálního certifikovaného resellera namísto objednání podpory ze zahraničí, tzv. Professional Services. Každý, kdo chce prodávat řešení DLP, musí splnit podmínky certifikace nebo zajistit tyto služby od výrobce, případně od jiného certifikovaného partnera. Tímto McAfee přináší zákazníkům ověřené služby a garantuje kvalitu implementace DLP řešení zkušenými a spolehlivými odborníky. Služby lokálního partnera navíc zákazníkům přináší další benefity, a to v podobě cenového hlediska a dostupnosti komunikace v lokálním jazyce.

„Řešení DLP je důležité např. s ohledem na nadcházející regulaci GDPR i kvůli ochraně duševního vlastnictví každé firmy. McAfee Data Loss Prevention patří v dané kategorii produktů ke špičce,“ uvádí Aleš Pikora, ředitel bezpečnostní divize DataGuard společnosti PCS. „Podporuje práci se strukturovanými i nestrukturovanými daty, umožňuje určovat citlivost dat pomocí automatizovaných a poloautomatizovaných nástrojů, a samozřejmě lze i spravovat ručně. Řízení systému je i v komplexním prostředí podnikového IT jednoduché, základem je ale kvalitní klasifikace dat a dobře zvládnutá implementace, kterou je divize DataGuard schopna a připravena zákazníkům garantovat.“ Pikora dále uvádí: „Získání certifikace na řešení McAfee DLP nám jednoznačně přináší konkurenční výhodu“.  

Řešení produktové řady McAfee Data Loss Prevention

Řešení je určeno pro ochranu firemního IT přímo na úrovni dat. V dnešní době zaměstnanci používají běžně k práci svá soukromá zařízení (BYOD) nebo firemní mobilní přístroje. Citlivá data lidé posílají soukromými e-maily, ukládají do soukromých cloudových úložišť, odnášejí na přenosných médiích, tisknou nebo publikují na sociálních sítích. Kromě ochrany sítí, koncových bodů a serverů je proto především pro větší firmy vhodné nasadit i speciální řešení fungující právě na úrovni dat – obsahu jednotlivých souborů, databází, e-mailů…

Platforma McAfee Data Loss Prevention dokáže na základě definovaných bezpečnostních politik sledovat práci s citlivými daty. Jakékoliv jejich přesuny (včetně kopírování přes schránku nebo pomocí otisků obrazovky) dokáže systém zablokovat, monitorovat a vytvářet o těchto událostech příslušné reporty. Data jsou díky tomu chráněna i v případě fyzické ztráty mobilních zařízení nebo při narušení bezpečnosti koncových bodů. Politiku ochrany dat nastavuje administrátor pomocí centrální konzole a tato politika pak funguje v rámci celého podniku včetně zařízení, která jsou aktuálně odpojena od firemní sítě. Nastavená politika může fungovat i na základě infrastruktury Active Directory.

McAfee Data Loss Prevention díky tomu podporuje zajištění shody s bezpečnostními regulacemi/předpisy a lze jej použít i pro účely auditu.

Divize DataGuard,  tradiční dodavatel bezpečnostních řešení špičkové kvality s přidanou hodnotou, vznikla v roce 1992. Zastupuje zahraniční výrobce komplexní antivirové ochrany. Je partnerem společností McAfee, ESET, Fortinet, Kaspersky Lab a LOGmanager. DataGuard je držitelem nejvyšších úrovní partnerství, které předpokládají technické a obchodní certifikace. Na základě požadavků zákazníka nabízíme širokou škálu služeb v oblasti bezpečnosti dat od analýzy bezpečnostních rizik, navržení řešení, instalace testovacích produktů až k následné realizaci doporučených postupů. Běžnou součástí všech služeb je hot-line a hot-mail servis, pravidelné kontroly nainstalovaných produktů, stálá technická pohotovost, školení zaměstnanců nebo úplný outsourcing bezpečnostních prvků.

Skupina PCS

Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software. Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990 a zaměstnává přes 100 pracovníků. Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Brně a Blansku, její dceřiná společnost je aktivní v Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz
a www.pcs.sk