Sygic Travel má nový web a iOS aplikaci. Zobrazuje 24 milionů turistických míst přímo na mapě

Sygic spustil Sygic Maps, první mapy na světě zaměřené přímo na cestování. Na rozdíl od běžných online map zobrazují přímo na mapě turisticky zajímavá místa, a výrazně tak usnadňují přípravu výletů a navigaci. Pomocí integrované funkce plánovače je možné si předem připravit kompletní itinerář nebo si jen uložit zajímavá místa na později. Nechybí ani cestovatelský průvodce pro více než 10 tisíc destinací, fotky, 360° videa, vyhledávání hotelů, rezervace výletů a vstupenek. Sygic Maps nahrazují původní plánovač Sygic Travel.

Mapa na dovolenou

Původní webový plánovač Sygic Travel se nově nazývá Sygic Maps a lidé jej najdou na doméně maps.sygic.com. A jak už název napovídá, do popředí se dostala mapa. “Doposud jsme se zaměřovali na detailní plánování itineráře. Cestovatel si s naší pomocí naplánoval trasu, vybral si památky a zarezervoval si hotel. To umíme pořád, nicméně teď vycházíme vstříc i těm, kteří chtějí spíše brouzdat mapou a objevovat. Na rozdíl od ostatních online map totiž turistická místa zobrazujeme přímo na mapě,” vysvětluje Lukáš Nevosád, VP pro Travel v Sygic.

Sygic Maps zobrazují mapu přes celou obrazovku a v levém horním rohu je klasické vyhledávací políčko, přesně tak, jak jsou uživatelé zvyklí například u Google Maps. Cestovatelé určitě ocení i záložku Průvodce, kde najdou doporučená místa pro více než 10 tisíc destinací, stejně tak jako fotky, 360° videa, vyhledávání hotelů, rezervace výletů a vstupenek. Naplánované výlety nebo uložená oblíbená místa si mohou lidé synchronizovat ze Sygic Maps přímo do mobilní aplikace Sygic Travel pro iOS a Android. A právě iOS aplikace prošla také přeměnou.

Aplikace v novém

Také v iOS aplikaci Sygic Travel se dostala do popředí mapa. Lidem pomůže zejména v terénu, kde objevují své okolí a chtějí se zorientovat. “Aplikaci stačí otevřít a hned vidíte turistická místa kolem sebe. Ať už jste online nebo máte staženou mapu pro offline použití. Už nejde jen o plánování dovolené, ale o objevování. Aplikace tak pomůže třeba i při odpoledním výletu. Jsme jedineční v tom, že kombinujeme turistického průvodce s mapou, a to celosvětově,” uvádí Lukáš Nevosád. Na obdobné aktualizaci Android aplikace Sygic Travel se aktuálně intenzivně pracuje.

Další kroky

Co se týče domény travel.sygic.com, na které byl původní webový plánovač, tak tu Sygic plánuje využít pro cestovatelský magazín. Pracuje se také na datech, dostupnosti ve více jazycích a na integraci do chytrých hodinek.