První online pojištění psů a koček PetExpert nominováno v anketě Pojišťovací inovátor 2018

Praha, 20. června 2018 – První zcela online všeobecné pojištění psů a koček PetExpert bylo svým strategickým partnerem ČSOB Pojišťovnou nominováno do letošní ankety Pojišťovací inovátor 2018, ve které se utkají inovativní produkty a služby celkem 14 pojišťoven působících na českém trhu. Anketa je samostatnou kategorií výzkumu Ceny Hospodářských novin Nejlepší pojišťovna 2018, které jsou letos společně s cenou Nejlepší banka 2018 vyhlašovány již podesáté. O pořadí jednotlivých inovací rozhoduje veřejné online hlasování prostřednictvím webových stránek www.nejbanka.cz od 19. června do 6. července 2018. Vítěz kategorie bude oznámen na slavnostním vyhlášení výsledků 30. října 2018 spolu s celkovými výsledky výzkumu Nejlepší banka 2018 a Nejlepší pojišťovna 2018.

„Z nominace do soutěže nejinovativnějších produktů a služeb působících na českém pojišťovacím trhu máme pochopitelně velkou radost. První reakce našich klientů jsou velmi povzbudivé a potvrzují nám to, co nás do této oblasti přitáhlo – transparentní pojištění s adekvátním plněním a bez administrativní zátěže zde chybělo a lidé, kteří si dříve nemohli vybrat, tvoří naši zákaznickou bázi,“ říká Jan Moravec, spoluautor pojištění PetExpert, a dodává: „Lidem se líbí, že nejsme tradiční pojišťovna, ale že vytváříme most mezi komunitou majitelů zvířat a finančním sektorem, kam pojištění spadá. Do konce roku chceme pojistit 15 tisíc zvířat a cílíme na to mít mezi 200-300 smluvními partnery tak, abychom zajistili geografickou dostupnost kvalitní smluvní péče našim klientům.“

Pojištění psů a koček PetExpert se díky kompletní digitalizaci celého pojistného procesu liší od tradičních pojistných produktů svou transparentností, rychlostí, jednoduchým řešením pojistných událostí a minimální zátěží pro majitele domácích mazlíčků i pro veterináře. Díky speciálně vytvořené digitální platformě, ke které jsou připojeni smluvní veterináři, se veterinářům razantně sníží administrativa, vyřízení pojistné události proběhne kompletně online a platba za provedené zákroky se odesílá přímo na účet veterináře obvykle do 24 hodin. Ceny pojištění začínají od 120 korun měsíčně. Vliv na cenu má především věk zvířete, jeho původ a velikost plemene. Maximální limit pojistného plnění na léčbu úrazu či nemoci činí 120 000 Kč ročně. Spoluúčast je u všech variant pojištění stejná ve výši 10 %. Pojištění lze sjednat pro psy a kočky starší 8 týdnů a nejpozději lze vstoupit do pojištění ve věku 10 let u malých plemen psů, 8 let u středních a všech koček a 6 let u velkých plemen psů. Zvíře musí být označeno registrovaným mikročipem. Kromě pojištění veterinárního ošetření je součástí i pojištění smrti zvířete, nákladů na péči o zvíře v případě hospitalizace majitele, pojištění ztráty či odcizení zvířete a náhrady nákladů na jeho nalezení. Pojištění lze uzavřít kompletně online buď na webu www.petexpert.cz nebo na speciálních terminálech PetExpert během návštěvy vybraných veterinárních ordinací smluvních partnerů, které jsou těmito terminály vybaveny. Celý proces nezabere více než pět minut. Smluvními partnery všeobecného zvířecího pojištění PetExpert se mohou stát vybraná veterinární pracoviště kdekoliv v České republice, která splní podmínky kvality veterinární péče.

Pojišťovací inovátor je samostatnou kategorií výzkumu Nejlepší pojišťovna. V souvislosti s trendem digitalizace jsme se i my rozhodli pro změnu vnímání této kategorie. Za inovaci považujeme i nadále uvedení zcela nového produktu nebo služby na trh. Velký důraz by měl být kladen na novinky v oblasti zavádění technologických změn určených koncovým klientům. Cílem je představit široké veřejnosti zajímavé novinky v nabídce pojišťovacích domů.  Inovativnost nominací posuzuje nejprve Advisory Board výzkumu a poté veřejnost sama prostřednictvím online hlasování. Nominovat do této kategorie mohou všechny pojišťovny nebo pobočky zahraničních pojišťoven, které působí na českém trhu na základě platné licence ČNB. Pojišťovny samy bezplatně nominují inovativní produkt, službu nebo technologickou změnu uvedenou na trh v průběhu roku 2017 nebo 2018. V době přihlášení musí být nominovaný počin již zaveden na trhu. Inovativní počin musí být určen pro retailovou klientelu. Online hlasování veřejnosti bude probíhat od 19. června do 6. července 2018. Vítěz kategorie bude oznámen na slavnostním vyhlášení výsledků 30. října 2018 spolu s celkovými výsledky výzkumu Nejlepší banka 2018 a Nejlepší pojišťovna 2018.

O všeobecném zvířecím pojištění PetExpert:

PetExpert je první zcela online všeobecné pojištění psů a koček, které odpovídá skutečným potřebám zodpovědných majitelů domácích mazlíčků. PetExpert je jistotou pro majitele psů a koček, že při nenadálých situacích bude o jejich čtyřnohého kamaráda dobře a kvalifikovaně postaráno. A to bez rizika neočekávaných finančních výdajů. Projekt funguje ve spolupráci s ČSOB Pojišťovnou. Cílem pojištění PetExpert je podpora dobrých životních podmínek zvířat a využívání inovací v jejich diagnostice a léčbě. Více informací na www.petexpert.cz a www.facebook.com/petexpertcz.

Pro další informace kontaktujte: info@petexpert.cz