Televizory Sony BRAVIA MASTER Series s exkluzivním režimem Netflix Calibrated Mode přináší studiovou kvalitu zpracování obrazu do vašeho obývacího pokoje

Sony a Netflix představují Netflix Calibrated Mode pro televizory Sony BRAVIA MASTER Series. Tento režim byl speciálně vyvinut tak, aby zachoval kvalitu obrazu, která odpovídá vizím a záměrům filmových tvůrců.

V několika posledních letech jsme byli svědky velkého technologického pokroku, který měl nebývalý dopad na způsob, jakým přistupujeme k televizi a filmové zábavě. Společnosti Sony a Netflix se v tomto odvětví, pokud jde o tvorbu obsahu a jeho distribuci, staly průkopníky. Spolupracují přímo s tvůrci na tom, aby mohly jejich příběhy přinášet milovníkům zábavy na celém světě. Sony a Netflix vložily mnoho úsilí do vývoje a podpory špičkových technologií, mezi něž patří například rozlišení obrazu 4K, HDR (vysoký dynamický rozsah) a zvuk Dolby Atmos™, které umožňují filmovým profesionálům autentické vyjádření jejich vizí. Ty si pak mohou u sebe doma vychutnávat fanoušci z celého světa.

Netflix Calibrated Mode je k dispozici exkluzivně u nových řad televizorů Sony AF9 OLED a ZF9 LCD BRAVIA MASTER Series – zajišťuje kinematografickou kvalitu diváckého zážitku při sledování Netflixu. Režim Netflix Calibrated Mode byl vyvinut odborníky na kvalitu obrazu ze společnosti Sony ve spolupráci s experty ze společnosti Netflix, kteří se zabývají barvami. Přináší kvalitu přibližující se kvalitě obrazu hlavního studiového monitoru, který se ve filmových studiích používá jako normovací. Jediným snadným nastavením v menu si mohou předplatitelé Netflixu začít užívat precizní podání barev a přesný dynamický kontrast přesně tak, jak je viděl tvůrce. Kvalita obrazu vynikne zejména při sledování vizuálně působivých scén, např. z původního seriálu Netflixu „Ztraceni ve vesmíru“ s krajinami z jiných světů a bytostmi zahalenými atmosférickým světlem.

„Když jsem se nedávno díval na seriál „Ztraceni ve vesmíru“, byl jsem ohromen autentičností krajin: bujnými lesy, stinnými sněžnými poli a dalšími vizuálními prvky, které mne vtáhly ještě hlouběji do dobrodružství rodiny Robinsonových,“ prohlásil Scott Mirer, vicepresident Device Partner Ecosystem společnosti Netflix. „Nemůžeme se dočkat, až budou moci naši předplatitelé po celém světě sledovat seriál na nových televizorech BRAVIA MASTER Series od Sony, aby si také mohli vychutnat tento fantastický zážitek a vůbec poprvé dostat díky Netflix Calibrated Mode studiovou kvalitu zpracování obrazu přímo do svého obývacího pokoje.“

(Přečtěte si více na blogu společnosti Netflix.)

Série televizorů Sony BRAVIA MASTER Series zahrnuje dva nové modely televizorů –AF9 OLED a ZF9 LCD. Sony čerpá z více než půl století odborných zkušeností, díky nimž přináší MASTER Series nejvyšší kvalitu obrazu, které je možné dosáhnout v domácím prostředí. Série je vybavena množstvím chytrých funkcí a je jedinou řadou televizorů, která nabízí Netflix Calibrated Mode.

Společnost Sony bude o termínu dostupnosti a cenách televizorů MASTER Series v Evropě informovat později.

O společnosti Sony

Společnost Sony je vedoucí výrobce produktů na poli audio, video, her, komunikace, klíčovacích zařízení a informačních technologií jak pro spotřebitele, tak i pro profesionální trh. Společnost Sony zastává díky svému podnikání v hudebním a zobrazovacím průmyslu, v odvětví počítačové zábavy a online služeb unikátní pozici světového jedničky elektronického a zábavního průmyslu. Sony zaznamenala ve fiskálním roce končícím k 31.3.2018 úhrnné roční prodeje ve výši přibližně 77 miliard USD. Globální webová stránka společnosti Sony: http://www.sony.net/

O společnosti Netflix

Netflix je špičkou mezi poskytovateli internetových služeb v oblasti zábavy se 130 miliony členů z více než 190 zemí, kteří si mohou užívat televizní seriály, dokumenty a celovečerní filmy nejrůznějších žánrů v mnoha různých jazycích. Členové jich mohou shlédnout, kolik chtějí, kdykoli, kdekoli a na jakémkoli monitoru připojeném k internetu. Členové mají možnost přehrávat, přehrávání zastavit a znovu spustit, to vše bez reklam nebo závazků.