Trh IPTV je vysoce konkurenční, roste také oblíbenost této služby

Ostrava, 21. srpna 2018 – Mezi lidmi v posledních letech roste zájem o IPTV, které oproti klasickým televizním kanálům nabízejí televizní programy v nelineárním čase. Člověk tak není otrokem televizního programu a svůj oblíbený pořad může sledovat, kdykoliv se mu zachce. Času na televizi máme čím dál méně, a když už si k ní sedneme, chceme koukat na to, na co máme chuť, říká Pavel Górecki z Lepší.TV, která je jedním z nejrychleji rostoucích hráčů na trhu.

Podle Pavla Goréckiho je v současné době konkurence na trhu až „drastická“. První IPTV (televize přes internetový protokol) vznikly před více než dekádou a dnes je podle databáze Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na trhu několik desítek poskytovatelů těchto služeb. IPTV patří do skupiny médií, které jsou šířeny prostřednictvím zvláštních přenosových systémů, licence firmy získávají většinou na více než 10 let. Na internetu jsou navíc k dispozici i audiovizuální služby na vyžádání, jež nejsou licencovány, ale pouze evidovány. „Trh tak za několik posledních let značně nabobtnal. Rozhodli jsme se proto vytvořit přehledné srovnání základní nabídky největších poskytovatelů,“ uvedl Pavel Górecki, ředitel Lepší.TV.

Konkurence mezi poskytovateli je především o funkcích, ceně a nabízených stanicích. „Co se týče nabízených stanic, zvolili jsme odlišnou taktiku, protože nejsme velkými fanoušky balíčků. Máme jen jeden velký balík a nabízíme možnost přikoupit stanice HBO. Nabídku se snažíme tvořit pro široké publikum a zahrnuje tak stanice pro všechny,“ uvedl Pavel Górecki. Ceny přitom konkurence tlačí dolů, a to i pod 200 Kč měsíčně. Zákazníci rovněž očekávají možnost sledovat kanály kdekoliv – což pokrytí internetu umožňuje – a zároveň také na široké škále zařízení od klasických televizorů až po chytré mobilní telefony.

Tím, jak roste počet firem, které soupeří na trhu, mění se i koláč pokrytí v jednotlivých regionech. „Naše služba je nejsilnější v Moravskoslezském kraji, kde máme 23procentní podíl z našeho pokrytí. Následuje Středočeský kraj s 9,82 %, Praha s 9,44 % a Jihomoravský kraj s 9,33 % ,“ uvedl Pavel Górecki ke statistikám rozložení uživatelů Lepší.TV dle jednotlivých krajů.

O LEPŠÍ.TV

Lepší.TV přináší divákovi moderní sledování televize přes internet. Stačí si objednat Lepší.TV BOX či samotnou službu Lepší.TV, kterou můžete používat na Smart TV a dalších chytrých zařízeních. Lepší.TV funguje na jakémkoliv internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele s rychlostí alespoň 3 Mb/s. Nabízí vysílání více než 80 stanic (z toho přes 30 v HD), nejdelší zpětné sledování pořadů, neomezené nahrávání či výběr z rozsáhlé filmotéky. Sledované pořady lze navíc pauzovat či přetáčet.