Na portálu iDNES.cz mediální skupiny MAFRA proběhne ve spolupráci s Nadačním fondem CarTec 20. září charitativní aukce jediného exempláře stylového vozu MINI by Luca Stradivari. Podpoří rozvoj mladého hudebního talentu.

Ve čtvrtek 20. září od 12.00 hodin se na portálu iDNES.cz mediální skupiny MAFRA uskuteční aukce vozu MINI v unikátním barevném provedení, které navrhl Luca Stradivari – známý italský architekt, designér a prapravnuk slavného houslaře.

Vyvolávací cena jediného exempláře tohoto automobilu na světě je stanovena na pouhých 30 % jeho odhadované hodnoty, a to na 300 tisíc Kč (včetně DPH). Vůz patří společnosti CarTec Ostrava s.r.o. a až do 21. září bude vystaven v Pařížské ulici před hotelem InterContinental. Z celkové částky získané v aukci půjde prostřednictvím Nadačního Fondu CarTec minimálně 300 tisíc korun na podporu studia v zahraničí a další umělecký rozjezd mladé houslistky s mimořádným talentem a pohnutým rodinným osudem. Patronem výběru je hudební virtuos Václav Hudeček, který projekt umělecky zaštítil. Podrobnosti viz Pravidla aukce (https://1gr.cz/data/soubory/domaci/A180918_MBB_014_PRAVIDLA.PDF).

Dvacetiletá Eliška Kukalová vlastní pílí a talentem zvítězila v silné zahraniční konkurenci a byla přijata na Vídeňskou hudební akademii, jednu z nejprestižnějších škol světa. Kvůli tíživé rodinné situaci, kdy kariéru jejího otce, výjimečně nadaného skladatele a dirigenta Ondřeje Kukala, zastavila těžká nemoc, je pro rodiče velmi obtížné získat prostředky na financování Eliščiných studií. Výtěžek z aukce by jí měl toto studium umožnit.

„V životě je důležité mít sny a dělat vše pro jejich naplnění. Eliška sen má a k tomu do vínku mimořádný talent i píli. Pro jeho naplnění dělá maximum, ale někdy na to člověk sám nestačí. Jsem proto ráda, že společně s panem Kadlecem, předsedou správní rady Nadačního fondu CarTec, panem Stradivarim, maestrem Hudečkem, redakcí iDNES.cz a ostatními, kteří se na aukci podílejí, můžeme Elišce pomoci udělat na cestě za splněním velkého hudebního snu další významný krok,“ řekla Miloslava Nováková, ředitelka Corporate Affairs pro Česko a Slovensko mediální skupiny MAFRA.

Odkaz na aukci MINI by Luca Stradivari naleznete na internetové adrese www.idnes.cz/aukcemini