Rekordní výsledky Dell EMC Česká republika za 2. čtvrtletí

Dell EMC se stala v ČR lídrem v prodejích serverů a storage

PRAHA, 3. října 2018: Vedení české pobočky společnosti Dell EMC dnes v prostorách nově zrenovovaného ukázkového a zážitkového centra Dell EMC Customer Experience Centre v Praze oznámilo velmi pozitivní výsledky za 2. čtvrtletí roku 2018. Podle IDC se Dell EMC Česká republika stala lídrem trhu v prodejích serverů s podílem 40,6 % a zároveň lídrem trhu v oblasti storage s podílem ve výši 35,3 %. V prodejích serverů společnost Dell EMC předčila podle zveřejněných dat společnosti IDC svého nejbližšího konkurenta společnost HPE o cca 9 % a v prodejích storage o více než 11 %. V oblasti prodeje serverů rostla Dell EMC meziročně o 93,2 %, zatímco celý trh rostl „jen“ o 35,8%, a mezikvartálně dosáhla růstu o 19,7 %. Stejně tak i výsledky prodejů storage odrážejí obecně pozitivní vývoj na trhu, který rostl meziročně o 26 %, zatímco Dell EMC rostl meziročně o 125,1 %. Společnost Dell EMC rovněž vedla ve dvou ze tří tržních kategorií. Byla jedničkou v segmentech low-end a enterprise a dvojkou v segmentu midrange. Velmi silný meziroční růst o 733 % zaznamenala společnost Dell EMC zejména v enterprise segmentu, kde se její tržní podíl zvýšil na 61 % (mezikvartální růst byl 179,6 %).

„V letošním roce jsme měli opravdu velmi dobrý 2. kvartál, a jsem přesvědčen, že současné výsledky jsou důkazem toho, že se nám podařilo úspěšně sloučit dvě velmi silné technologické společnosti a vytvořit jeden celek, který je schopen pružně reagovat na potřeby zákazníků a dále inovovat. Tato skvělá čísla jsou vyjádřením důvěry našich zákazníků a partnerů v naše technologie, produkty, řešení a služby, a věřím, že si tuto důvěru a přízeň udržíme i do budoucna,“ komentuje výsledky Jiří Kysela, generální ředitel Dell EMC Česká republika.

O společnosti Dell EMC  

Společnost Dell EMC, součást skupiny Dell Technologies, umožňuje organizacím modernizovat, automatizovat a transformovat jejich datová centra díky špičkovým konvergovaným infrastrukturám, serverům, úložištím a technologiím pro ochranu dat. Tím podnikům poskytuje důvěryhodný základ pro transformaci IT prostřednictvím hybridních cloudů a přeměnu celého systému podnikání tvorbou nativních cloudových aplikací a big data řešení. Dell EMC poskytuje služby zákazníkům ze 180 zemí – včetně 98 % společností z žebříčku Fortune 500 – a nabízí nejucelenější a nejinovativnější portfolio na trhu zahrnující vše od hraničních sítí přes základní systémy až po cloud.