Glami, Biano, Driveto a Sense Arena. Čtyři firmy Mitonu se přestěhovaly do nových společných kanceláří.

Naše firmy mají společné dvě věci – rychlý růst a ambice za hranicemi ČR. K tomu potřebují prostředí, které láká nové posily do týmu a kde se lidé cítí dobře. Společné kanceláře umožnily spojit síly a takové prostředí vytvořit. V pražském Karlíně díky tomu sedí společně s Mitonem čtyři z našich firem a pracuje tu okolo 100 lidí.

V karlínském Corsu sídlí kromě Miton týmu také vyhledávač módy Glami, vyhledávač nábytku Biano, online prodejce aut Driveto a Sense Arena, hokejový trénink ve virtuální realitě. Kousek k nám to má Bonami, Rohlik.cz, Twisto nebo Rossum – Karlín je prostě oblíbená startupová čtvrť.

Zahraničí je pro naše firmy čím dál důležitější. V nových kancelářích pracují lidé z 14 různých zemí. Největší zásluhu na mezinárodním prostředí má Glami, které působí už ve 12 státech.

Primárním jazykem se pomalu stává angličtina a koncept kanceláří to odráží. Každá z 10 zasedaček je do posledního detailu inspirovaná jednou zemí.

Kanceláře jsou současně navržené tak, aby co nejvíce umožňovaly potkávání se lidí.

Přirozené centrum prostor tvoří kuchyně s jídelnou a také “Tech Talk”, místo pro prezentace a workshopy, kam se pohodlně vejde až 60 lidí.

Jak se na startupovou kulturu sluší a patří, do kanceláří mohou pejsci.

Hokejové kluziště neslouží pro relax – Sense Arena na něm ladí svůj VR software i hardware pro hokejové kluby.

“Koncept společných kanceláří jsme si ověřili už v Liberci, a protože v Praze sídlí většina našich firem, chtěli jsem tu udělat to samé. Už jen kvůli sdílení know-how, které osobní každodenní kontakt hodně podporuje. Investice za zhruba 10 miliónů byla poměrně velký experiment, ale po dvou měsících v Karlíně to vypadá, že úspěšný. Lidi se víc baví a taky se v nových prostorách dobře cítí,” říká CEO Mitonu David Špinar.