Kärcher otevřel nové sídlo v ČR a zvýšil obrat o 15 procent

Modletice, 29. listopadu – Přední světový výrobce čisticí techniky, firma Kärcher, otevřela v Modleticích u Prahy své nové sídlo v České republice. Do vybudování sídla společnost investovala 140 milionů Kč.

Kärcher v roce 2017 zvýšil v ČR obrat o 15 procent na 592 milionů korun. V letošním roce očekává další dvouciferný růst.

Nové moderní sídlo společnosti o celkové ploše 3 640 m2, zahrnuje mimo jiné 440 m2 prodejní plochy Kärcher Center, 720 m2 servisního zázemí, 670 m2 skladovacích prostor a 330 m2 školícího centra Kärcher Academy. Právě v České republice společnost otevírá sedmisté Kärcher Center na světě.

“Otevření nového sídla souvisí s naším výrazným růstem na českém trhu. Zároveň jsme letos   v ČR od základu změnili systém distribuce zboží, což spolu s nově otevřeným logistickým centrem na Slovensku výrazně zrychlí dodávky a zlepší služby zákazníkům,” říká jednatelka Kärcher ČR Milada Skutilová.

Společnost v současnosti dokončuje internetový portál pro spotřebitele pod názvem myKärcher. Ten zajistí pohodlný servis s vyzvednutím zařízení u zákazníka, jeho opravou a následným dodáním k němu domů. Pro firemní zákazníky pak Kärcher rozšiřuje nabídku komplexního profesionálního řešení především pro zákazníky z řad průmyslových podniků. V příštím roce se firma chystá otevřít moderní mycí centrum, které představuje inovativní mycí linka, samoobslužné mytí a vysávání.

Česká pobočka, která letos slaví 25 let fungování v ČR, v současnosti zaměstnává 80 pracovníků a průběžně nabírá nové, především do Kärcher Center a na servisní služby.

“Známost značky a pověst dobrého zaměstnavatele nám pomáhá při náboru. Snažíme se o zaměstnance starat tak, aby u nás byli spokojeni, a to se nám vrací i v náborové oblasti. Nepotýkáme se se zvýšenou fluktuací, jde o nábor zaměstnanců na nově otevírané pozice,” dodává Milada Skutilová

Rodinná firma Kärcher s centrálou v německém Winnendenu působí v 68 zemích a zaměstnává celosvětově více než 12 300 lidí. Loni zvýšila obrat o 7,5 procenta na rekordních 2,5 miliardy eur.

„Když Kärcher otevřel v roce 1993 v Praze malou kancelář se dvěma pracovníky, byla naše firma v Česku zcela neznámá,“ říká Hartmut Jenner, předseda představenstva společnosti Alfred Kärcher SE & Co. KG. „Dnes, o 25 let později, zná naše logo přes 80 % zdejších obyvatel. V současnosti patří Kärcher v České republice k nejúspěšnějším společnostem ve skupině Kärcher a zaměstnává 80 spolupracovníků, kteří v tomto roce dosáhnou nového rekordního obratu.“