Letecká společnost Air Arabia zahájila novou linku a poprvé přistála na Letišti Václava Havla Praha

Šardžá, Spojené arabské emiráty, 11. prosince 2018: Společnost Air Arabia, která je prvním a zároveň největším nízkonákladovým leteckým dopravcem na Blízkém východě a v severní Africe, dnes vypravila svůj inaugurační let do nové destinace v Evropě. Společnost tak zahájila provoz své přímé linky ze Šardžá ve Spojených arabských emirátech do Prahy, hlavního města České republiky.

Inaugurační let vzlétl z  Sharjah International Airport (SHJ) po 8 hodině ráno a přistál na Letišti Václava Havla Praha v 11:24 dopoledne místního času.

Dopravce bude lety dlouhé přibližně 6 hodin 50 minut operovat pětkrát týdně, konkrétně vždy v úterý, středu, čtvrtek, sobotu a neděli. V úterý a v neděli budou lety ze Šardžá vypravovány v 7:35 ráno s příletem do Prahy v 11:20 dopoledne místního času. Zpáteční lety pak budou Prahu opouštět ve 12:00 s příletem do Šardžá ve 21:00 místního času. Ve středu, čtvrtek a sobotu budou lety ze Šardžá startovat v 15:35 s příletem do Prahy v 19:20. Zpáteční lety budou z Prahy odlétat ve 21:05 a přistávat v Šardžá druhý den ráno v 06:05 místního času.

Air Arabia aktuálně provozuje lety do celého světa na více než 150 linkách ze svých čtyř bází na Blízkém východě a v severní Africe.

O společnosti Air Arabia:

Air Arabia, společnost s akciemi kótovanými na burze v Dubaji, je předním nízkonákladovým leteckým dopravcem působícím na Blízkém východě a v severní Africe. Společnost zahájila provoz v říjnu 2003. V současné době provozuje flotilu 53 nových letounů typu Airbus A320 na více než 150 linkách, které obsluhuje ze čtyř bází: ve Spojených arabských emirátech (Šardžá a Ras Al Khaimah), v Maroku a Egyptě. Air Arabia je oceňovanou leteckou společností, která ve světě letecké dopravy nabízí pohodlí, spolehlivost za výhodné ceny. Další informace najdete na: www.airarabia.com.