Český startup myTimi zabodoval v Berlíně

Praha, 6. 5. 2019 – Startup myTimi získal v Německu na Czech Startup Pitchi, klání nejinovativnějších českých startupů, první místo v kategorii cena Českého centra. Služby virtuálního asistenta, které startup nabízí, ocenili i diváci z řad česko-německých investorů a podnikatelů. Ti myTimi zařadili mezi TOP 3 české startupy. Pitch se konal v Berlíně v rámci Czech-German Innovation Festivalu, na kterém Češi s Němci sdíleli své zkušenosti z obchodní spolupráce. Cílem festivalu je přitom posílení vzájemných vědecko-výzkumných partnerství.

Český startup myTimi na inovačním festivale v Berlíně zaujal službami virtuálního asistenta, který za lidi řeší nejrůznější povinnosti. Ulevuje jim tak od činností, na které nemají čas, nebo je nechtějí řešit. S touto službou myTimi aktuálně proráží i ve firmách v podobě benefitu. Inovativní projekt v soutěži ocenilo České centrum prvním místem. Pro službu šetřící čas hlasovali také účastníci festivalu z řad investorů, kteří myTimi zařadili mezi TOP 3 nejlepší české startupy. Celkovým vítězem soutěže se stal projekt Suborbitality, který vyvíjí první komerční a cenově dostupnou suborbitální raketu.

„Pozvání na akci nám otevřelo dveře na německý trh, kde v příštím roce plánujeme expandovat s naším produktem, firemními benefity. Významným přínosem pro nás tedy byla už samotná účast na festivalu, během které jsme získali celou řadu cenných kontaktů. Získaných ocenění si samozřejmě moc vážíme a máme z nich radost,“ říká Jan Skovajsa, spoluzakladatel myTimi.

Vedle Czech Startup Pitche se na festivalu konaly panelové diskuze a workshopy k prohloubení česko-německé spolupráce. Za českou stranu se programu festivalu zúčastnili například zástupci kosmického inkubátoru ESA BIC Prague, Technologické agentury ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, CEITEC, Českého vysokého učení technického, Technické univerzity Ostrava, GNSS a firem AVAST, Frentech Aerospace a Ackee. Za německou stranu pak zástupci Spolkového ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, Berlin Partner for Business and Technology, GTAI a firem E.ON Agile a OHB.

O myTimi:  

myTimi je projekt, který nabízí pomoc při řešení každodenních povinností. Zákazníci mohou využít služeb osobního asistenta, který za ně dokáže vyřešit úkoly, s nimiž nechtějí ztrácet čas nebo se jim zkrátka nechtějí dělat. Služba myTimi vznikla v červenci 2017 a až do prosince běžela ve zkušebním provozu. Od ledna 2018 funguje naplno a od té doby úspěšně splnila více než 11 500 úkolů a má 4000 spokojených zákazníků. Zakladatelem projektu je Jan Skovajsa, který spolupracuje s investory Matějem Turkem a Františkem Zemanem.