Britský Národní zdravotní systém zavádí péči podporovanou digitálními technologiemi s vyžitím řešení VMware Cloud na infrastruktuře AWS

 

  • Hybridní cloudové řešení je nedílnou součástí strategie digitální transformace NHS upřednostňující cloud obecně, zejména multicloudová řešení
  • Přínosem pro NHS a další organizace veřejného sektoru bude úspora nákladů a vyšší provozní efektivita, rychlý přechod do cloudu a přístup k nativním službám AWS

 

PRAHA / LONDÝN a Palo Alto, Kalifornie (13. května 2019) – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), přední inovátor v oblasti podnikového softwaru, oznámila, že NHS Digital, informační a technologický partner britského Národního zdravotního systému (NHS), zpřístupnil řešení VMware Cloud on AWS pro celý zdravotnický systém jako nástroj, který urychlí zavádění digitálně podporované péče. V rámci svého přístupu zaměřeného na multicloud a prioritní využití cloud NHS Digital v současné době přenáší pracovní zátěže VMware vSphere do cloudu kvůli snížení nákladů ze zefektivnění provozu.

NHS Digital spravuje a rozvíjí důležitou IT infrastrukturu pro britský zdravotní systém a systém sociální péče. Systémy a informace, které NHS Digital zajišťuje, pomáhají vybavit 1,4 milionu pracovníků ve zdravotnictví a 1,5 milionu pracovníků sociální péče digitálními technologiemi, které jim umožní poskytovat nejlepší možnou péči o pacienty a klienty v celé Velké Británii.

NHS prochází rozsáhlou digitální transformací a poskytuje stoupající počet služeb online. NHS Digital proto v rámci své strategie upřednostňuje cloudové technologie s využitím různých typů cloudu, což považuje za nejlepší a nejrychlejší cestu, jak změnu způsobu poskytování služeb podpořit. NHS Digital spoléhá na řešení společnosti VMware již více než patnáct let a velkou měrou využívá také cloudové služby AWS a Microsoft Azure. Platforma VMware Cloud on AWS nabízí NHS to nejlepší z řešení VMware a prostředí AWS. Cílem NHS Digital je přenést většinu služeb z lokálního prostředí do cloudu s využitím VMware Cloud on AWS, Amazon Web Services (AWS) a Azure.

Dále tisková zpráva pokračuje v angličtině:

VMware Cloud on AWS has enabled NHS Digital to create a new commercial model to act as a single cloud service broker to organizations across NHS and the UK public sector. This model will provide better economies of scale and help facilitate a move to cloud across the NHS. It illustrates well how NHS Digital is working with its suppliers to transform health and care through technology.

VMware Cloud on AWS provides a hybrid cloud that extends consistent infrastructure and operations across NHS Digital’s on-premises data centers and the AWS cloud for VMware-based workloads. NHS Digital has already started migrating workloads to VMware Cloud on AWS and representatives of NHS Digital say the process is fast and easy. Applications require no re-architecting, existing policies and IP addresses are maintained and IT can manage the cloud resource with existing skillset. When in the cloud, NHS Digital can take advantage of cost savings, and combine innovative native AWS services with its VMware based workloads.

“The uptake of digital services in the NHS is accelerating so the NHS and social care’s IT backbone must be up to the job. With VMware Cloud on AWS, we’re providing a resilient platform to support digitally-enabled care today and in the future. We now have a commercial framework in place to enable NHS and public-sector organizations to confidently use the cloud. Together we can benefit from the economies of scale and cost efficiencies of this model,” said Rob Shaw, Deputy Chief Executive, NHS Digital.

“We choose the right cloud for each workload, and VMware Cloud on AWS is the absolute best option for running our vSphere-based environments in the cloud. It’s easy to move solutions across the different environments and it’s easy to run and manage. We built a virtual data center in the AWS cloud in less than three hours. That speed and agility is just what we need to harness innovation and make the best digital services available for the NHS and social care sector,” said Michael Flintoft, Associate Director, Platforms and Infrastructure, NHS Digital.

O společnosti VMware

Software společnosti VMware je základem komplexní globální digitální infrastruktury. Její cloudová, síťová a bezpečnostní řešení a produkty pro digitální pracovní prostředí podporované ekosystémem 75 000 partnerů si zvolilo více než 500 000 zákazníků z celého světa jako základ svého dynamického a výkonného digitálního prostředí. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a jejím dlouhodobým cílem je přinášet přelomové inovace a pozitivně ovlivňovat svět. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html.

VMware, VMware Cloud, and vSphere jsou ochranné známky společnosti VMware, Inc. nebo jejích dceřiných společností v USA a dalších zemích. Tato tisková zpráva může obsahovat hyper-odkazy na stránky mimo web VMware, jež jsou vytvořeny a spravovány třetími stranami, které nesou výhradní zodpovědnost za jejich obsah.