Canon představuje profesionální referenční 4K HDR monitor DP-V3120 s jasem 2000 cd/m2

Praha, 5. září 2019 – Společnost Canon Europe dnes představila nový profesionální referenční monitor DP-V3120 s úhlopříčkou 31 palců, rozlišením 4K a podporou vysokého dynamického rozsahu (HDR). DP-V3120 je dokonalý referenční monitor pro profesionály, kteří chtějí tvořit atraktivní filmový materiál s vysokým dynamickým rozsahem. Nabízí vynikající obrazovou kvalitu, vysoký jas 2000 cd/m², kontrastní poměr 2 000 000:1, výjimečnou přesnost a konzistentnost, široký barevný gamut a obsáhlou sadu pomocných funkcí pro práci s HDR.  

Jas 2000 cd/m² po celé ploše a kontrastní poměr 2 000 000:1

Monitor DP-V3120 nabízí bezkonkurenčně vysoký jas 2000 cd/m² v celé ploše obrazovky, k němuž přispívá špičkový systém podsvícení, který společnost Canon nově vyvinula. Systém využívá vysoce účinné LED diody, precizní algoritmus jejich řízení a pokročilé zpracování obrazu. Díky tomu dokáže monitor podat černou na úrovni 0,001 cd/m² a dosahovat vynikajícího kontrastního poměru 2 000 000:1 pro věrné podání detailů ve stínu i v nejjasnějších partiích. Součástí systému podsvícení je nově navržený chladicí mechanismus, který umožňuje displeji pracovat trvale s vysokým jasem pří nízké hlučnosti, takže je monitor ideální jako součást sestavy pro korekci barev. Inovativní systém podsvícení obsahuje také senzory po celé ploše obrazovky a inteligentní autokorekční technologii, která zajišťuje konzistentní přesnost obrazu po celou dobu provozu. 

Požadavky na výrobu pro archivaci

Monitor DP-V3120 podporuje vedle konvenčních standardů 2.2, 2.4, 2.6, a ITU BT.1886 gamma také EOTF SMPTE ST.2084 a ITU-R BT.2100 (HLG) a široké barevné prostory BT.2020 a DCI-P3 s věrným a konzistentním podáním barev pro potřeby produkce se standardním i vysokým dynamickým rozsahem.

Monitor DP-V3120 překonává specifikace monitorů požadované formátem Dolby Vision včetně obecných specifikací monitoru a požadavků na podání spektra šedé. Splňuje tak nároky postprodukčních pracovišť certifikovaných pro standard Dolby Vision. Společnost Canon tak prokazuje svoji schopnost podporovat efektivní výrobu vysoce kvalitního HDR audiovizuálního obsahu a naplňovat potřeby různých pracovních postupů.

Užitečné funkce a široké možnosti

Monitor DP-V3120 vychází vstříc požadavkům na špičkovou kvalitu a efektivitu zpracování 4K HDR materiálu. Je vybavený řadou pokročilých funkcí pro monitorování HDR včetně vizualizace parametrů HDR signálu, jako je referenční bílá pro HDR, úroveň signálu nebo jas obrazu pro precizní optimalizaci signálu. Monitor je vybavený rozhraním 12G-SDI, takže dokáže pracovat s obrazem ve 4K přes jediný SDI kabel. Má celkem čtyři přípojky 12G-SDI a může tedy zpracovávat čtyři různé 4K vstupní signály. Ty může zobrazovat buď současně při rozdělení obrazovky na čtvrtiny, nebo zobrazovat vždy jeden vstup na celé ploše a mezi vstupy přepínat. Tyto čtyři přípojky 12G-SDI umožňují zpracování vstupního signálu v rozlišení 8K.

DP-V3120 podporuje také nejnovější identifikátor typu obsahu pro označení přenosových charakteristik signálu a funkci automatického nastavení, podle něhož může automaticky přepínat režim zobrazení. Mimoto je možné displej ovládat na dálku přes síťové připojení (LAN) včetně veškerých ovládacích prvků, nastavení a propojení s dalšími monitory a přístupu k nastavení obrazu a informacím o signálu.

Fotografie monitoru DP-V3120 jsou k dispozici ZDE.

Spolu s monitorem DP-V3120 společnost Canon dnes představila také systémovou filmovou kameru EOS C500 Mark II a televizní objektiv CJ15ex4.3B. Všechny tyto produkty bude poprvé celosvětově vystavovat na svém stánku na veletrhu IBC 2019 (hala 12, stánek D60) ve dnech 13.-17. září. Profesionální monitor DP-V3120 bude na trhu od listopadu. 

DP-V3120 – hlavní funkce a vlastnosti:

  • Jas 2 000 cd/m² po celé ploše obrazovky 
  • Reprodukce černé barvy na úrovni 0,001 cd/m²
  • Podpora HDR standardu EOTF (SMPTE ST 2084 / ITU-R BT.2100)
  • Podpora širokého barevného gamutu včetně DCI‑P3, ITU‑R BT.2020
  • Tichý provoz
  • Rozsáhlá sada nástrojů pro monitorování HDR
  • Rozhraní 12G-SDI / HDMI 2.0
O společnosti Canon Europe

Canon Europe je dceřiná společnost společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 19 000 lidí v celém regionu a přispívá zhruba třetinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.

Společnost Canon byla založena v roce 1937 a již 80 let patří k nejvýznamnějším výrobcům obrazové techniky. Naší snahou je pomáhat lidem neustále objevovat nové možnosti díky obrazové technice. Inovacemi v oblasti obrazových technologií od kamer přes produkční tiskárny po podnikové poradenství a lékařské technologie Canon obohacuje životy jednotlivců a podporuje podniky.

Rozvíjí pozitivní moc obrazových technologií a služeb. Naši lidé i produkty přispívají ke společenskému prospěchu a snižování dopadu na životní prostředí v duchu naší firemní filozofie Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“.

Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com