Alza.cz navyšuje využití serverhousingu od Českých Radiokomunikací

Praha, 20. listopadu 2019 – Společnost Alza.cz navyšuje využití služby serverhousingu Českých Radiokomunikací (CRA). Z původního objemu 3 racků nyní přechází na využití násobně větší, a to 13 racků. Jde o služby v rámci největšího a nejmodernějšího datového centra CRA – DC TOWER v Praze na Žižkově.

 „I v ICT službách, které poskytujeme, je otištěná naše DNA – a to je spolehlivost a bezpečnost na nejvyšší hranici možného. A to jsou vlastnosti, které získávají u klientů v čase stále více na ceně,“ říká obchodní ředitel CRA Miloš Mastník. „Dokladem toho je, že často naši stávající klienti rozšíří využívání našich služeb, jako právě nyní Alza.cz,“ dodává Miloš Mastník. 

Alza.cz využije služby serverhousingu CRA pro zajištění vyššího zabezpečení serverové infrastruktury, a tím i bezpečnějšího a stabilnějšího provozu e-shopu.

„Alza exponenciálně roste a její IT musí růst ještě rychleji – i proto stále do IT nabíráme. IT má za úkol podpořit nejen růst objemový, ale také kvalitativní, který pozitivně pocítí naši zákazníci v podobě rychlé a spolehlivé služby. Navíc se interně intenzivně připravujeme na dramatické rozšiřování našeho produktového portfolia. Obojí si žádá adekvátně špičkovou infrastrukturu se všemi potřebnými moderními a důležitými architektonickými prvky. Rozšiřování naší fyzické prezence v DC je právě manifestací našich záměrů,” uvedl Petr Chlumský, ředitel IT v Alza.cz. 

CRA budují další datové sály jak v DC Tower, tak i privátní sál v regionech pro potřeby lokálních zákazníků.  Stále navyšují výkon a kapacitu svých datových center, aby vyšly vstříc potřebám nových i stávajících klientů. 

Dispozice technologických prostor žižkovského televizního vysílače, kde DC TOWER sídlí, splňují přísné bezpečnostní standardy z hlediska fyzického, provozního i datového zabezpečení na úrovni objektů strategického významu.

CRA do vylepšování svých infrastrukturních služeb pravidelně investují. Kromě navýšení kapacity se při přestavbách klade důraz především na další vylepšování bezpečnostních opatření. 


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA vše o produktech, interaktivně na jednom místě: