České Radiokomunikace investují do zkvalitnění cloudových služeb

Praha, 4. prosince 2019 – České Radiokomunikace (CRA) investovaly 40 milionů korun do modernizace cloudových služeb. Investice směřovaly zejména do systémů NAS (Network Attached Storage). Kapacita cloudových úložišť se navýšila o více než 3 PB a nabídla nové úrovně kvality služeb. CRA tak vycházejí vstříc zákaznickým potřebám a umí nabídnout adekvátní a efektivní řešení.

Ve spolupráci se společnostmi HPE, Qumulo a NetApp CRA vytvořily tři specifická řešení pro pokrytí potřeb zákazníků. 

CRA dlouhodobě nabízejí služby v oblasti zpracování a ukládání video obsahu. V této oblasti CRA nasadily nový systém, který vznikl na platformě HPE a Qumulo a nahradil dříve používaný systém Isilon. Jeho klíčovou technologickou schopností je odbavení velkého množství streamovaných dat a dovoluje tak CRA paralelizovat další úlohy při zpracování. Nový systém oproti původnímu dosahuje přibližně pětkrát vyšších výkonů. 

Dále, ve spolupráci se společností NetApp, CRA vytvořily nové systémy, které slouží pro odbavení požadavků na sdílení a rychlý přístup k náhodným datům, a také systém pro ukládání záloh a obecně velkého množství dat s malou mírou přístupu. 

Oddělení systémů do jednotlivých technologických sekcí vede k výraznému zkvalitnění technických parametrů služby a je možné také dosáhnout vyšší cenové efektivity. 

Stejně jako další cloudové systémy CRA jsou i tyto zdvojené a umístěné v obou pražských lokalitách – v datovém centru DC TOWER na Žižkově a v datovém centru na Strahově. Zákazník tak má vždy možnost synchronizace dat či aktivní zálohy ze sekundární lokality. 

CRA využívají možnost zdvojení systémů v obou pražských lokalitách i pro své další služby v rámci datových center. 

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA vše o produktech, interaktivně na jednom místě: