Po vypnutí DVB-T se diváci přesouvají na internet. Za měsíční poplatek získají desítky kanálů včetně HD obrazu

Praha, 9. ledna 2020 – Zájem o placené televizní kanály roste a neplatí to jenom u mladé generace, která nejčastěji konzumuje zpravodajství a filmy. Zákazníci nejvíce oceňují možnost sledovat své oblíbené pořady několik dní nazpět, pozastavení sledování nebo spuštění pořadu od začátku. Televizní program si tak vytváří sami. Desítky kanálů včetně těch v HD rozlišení nabízí už od stokoruny měsíčně například internetová televize Kuki.

V České republice probíhá vypínání pozemního DVB-T vysílání a přechod na novější standard DVB-T2. Od uživatelů to vyžaduje různé změny. Kromě nákupu nové televize nebo set-top boxu ale mohou přechod vyřešit komfortnější formou – pořízením internetové televize. „Změna technologie pozemního vysílání je ideální příležitostí pro přechod na jinou variantu, která zákazníky netlačí do zbytečné investice. Oproti digitálnímu vysílání nabízí internetová televize kanály v HD kvalitě, která nabízí kvalitnější a realističtější obraz,“ říká za Kuki Vladimír Tovarňák.

Právě Kuki patří mezi nejsledovanější internetové televize u nás. V rámci jejího balíčku Kuki start lze pořídit už za 100 korun měsíčně sledování 42 stanic, z toho 30 v HD kvalitě s rozlišením až 1080p (pixelů – tedy obrazových bodů). V dalších balíčcích nabízí Kuki formáty Full HD a Ultra HD.

„Díky startovacímu tarifu chceme zákazníkům ukázat, jak lze jednoduše vyřešit přechod na nový standard a především, co mohou od televize přes internet očekávat. Výhodou Kuki start je nejen dostupnost HD kanálů, ale i možnost zhlédnutí pořadů 24 hodin zpětně nebo možnost pauzy a spuštění programu od začátku. Kuki tak lze sledovat v době, kterou si sami určí. Dostupná je také videopůjčovna,” uvádí Tovarňák.

Kuki má aplikace pro chytré televize s Androidem, Web OS, Tizen i Apple TV. Nově provozovatel Kuki zařadil do nabídky regionální verze kanálu ČT 1 pro severní a jižní Moravu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tyto stanice byly dosud v nabídce pouze ve standardní kvalitě.

O AIM a Kuki

Obchodní značka AIM společnosti Planet A, a.s. je český poskytovatel internetového připojení, který působí na trhu už 10 let. Zaměřuje se zejména na poskytování internetu a televize po optické síti. V současné době využívá služeb AIM více než 50 tisíc zákazníků. V loňském roce AIM rozšířila poskytování vlastního internetového připojení na území celé České republiky. Společnost neustále pracuje na rozšiřování vlastní infrastruktury a pokrývání dalšího území technologií optických vláken. Součástí služeb AIM je poradenství a pružný zákaznický servis. V roce 2014 spustila AIM společně s brněnskou společností Smart Comp a.s. internetovou televizi Kuki, která má v nabídce více než 100 televizních kanálů s možnostmi zpětného přehrávání a dalšími chytrými funkcemi. Generálním ředitelem je Martin Havrda.