LG uvedla novou řadu televizorů s 8K a nové Sound Bary – CES 2020

Pokročilý inteligentní procesor Alpha 9 Gen 3 AI přináší optimalizovaný obraz a zvuk do nové řady úžasných LG televizorů s rozlišením 8K 

Praha, 10. ledna 2020 – Společnost LG Electronics do nového roku vstupuje ve znamení čísla osm. Právě osm“ je počet nově představených top modelů televizorů na veletrhu CES 2020. Modely disponují umělou inteligencí, rozlišením 8K a s novým inteligentním procesorem Alpha 9 Gen 3 jsou schopny posunout kvalitu obrazu a zvuku na další úroveň. Obdivuhodnou kvalitu zvuku pak přináší nové Sound Bary. 

Pestrá nabídka pro rok 2020 zahrnuje prémiové televizory LG SIGNATURE OLED 8K s obrazovkami o velikostech 88 a 77 palců (modely 88/77 OLED ZX) a pokročilé televizory LG NanoCell s 65 a 75 palcovými displeji (modely 75/65 Nano99, 75/65 Nano97, 65/55 Nano95). Každý z nových modelů s velkou rezervou splňuje novou oficiální definici 8K Ultra HD stanovenou sdružením Consumer Technology Association (CTA). Nezávislé instituce jako je TÜV Rheinland potvrzují, že televizory LG SIGNATURE OLED 8K a LG 8K NanoCell převyšují tyto přísné požadavky.  

Zážitek z 8K rozlišení je podpořený možností přehrávat obsah na celé škále digitálních vstupů přes HDMI a USB, včetně kodeků jako jsou HEVC, VP9 a AV1, přičemž poslední z nich je podporovaný hlavními poskytovateli streamovacích služeb, a to včetně YouTube. Televizory LG 8K podporují streamování obsahu 8K s frekvencí 60FPS a jsou certifikované také pro přehrávání obsahu 8K 60P přes HDMI.  

Nový inteligentní procesor Alpha 9 Gen 3 zvýší u nové řady televizorů LG výkon a také kvalitu obrazu a zvuku. Dokáže rozpoznat tváře a text na obrazovce a každý obraz jemně doladí a zostří, vytvoří přirozenější tóny pleti, přesně definované rysy obličeje a jasnější a čitelnější textové znaky. 

Technologie AI napomáhá většímu pohodlí každého uživatele. Rozpoznávání hlasu ThinQ zabudované do každého televizoru LG 8K umožní ovládat kompatibilní zařízení IoT z Domácího ovládacího panelu v televizoru. Hlasové ovládání handsfree uživatele potěší lehkostí rozeznávání hlasu bez ohledu na to, kde se uživatel v místnosti nachází. Podporou funkce rozpoznávání hlasu ThinQ disponují televizory LG 8K již ve 144 zemích světa. 

Díky otevřené platformě operačního systému webOS je poskytován přístup k široké nabídce populárních zařízení s umělou inteligencí a nové modely TV podporují také Apple AirPlay 2 a HomeKit, stejně jako Google Assistant a Amazon Alexa.  

Nové Sound Bary LG nabídnou prémiový zvuk ještě většímu počtu zákazníků

Díky dlouhodobému partnerství se společností Meridian Audio je nová řada Sound Barů doplněná technologiemi jako je Bass and Space, které zlepšují reprodukci nízkých frekvencí a rozšiřují celkový prostor zvuku, což zajišťuje realističtější zážitek z poslechu. Většina modelů nové řady podporuje také systémy zvuku Dolby Atmos a DTS:X. Navíc díky schopnosti převést běžné formáty souborů na úroveň studiové kvality zvuku umožní uživateli zažít dynamický a pohlcující poslech hudby.

Velkou novinkou je funkce AI Room Calibration, která zaručuje optimalizovaný zvuk automatickým přizpůsobením výstupu zvuku specifickým vlastnostem každé místnosti. Nové pokročilé modely jsou „samokalibrační“ a jsou tak schopné rozpoznat a analyzovat tóny a přesně vyhodnotit rozměry daného prostoru a podle toho se přizpůsobit a dopřát posluchačovi nezapomenutelný zážitek.