Společnost Panasonic představuje novou bezpečnostní infračervenou kameru i-PRO Extreme PTZ

Praha, Česká republika. 21. ledna 2020 – nejnovější bezpečnostní infračervené kamery i-PRO Extreme PTZ společnosti Panasonic nabízejí noční vidění a inteligentní funkce v zařízeních navržených tak, aby byly spolehlivé, udržovatelné, a poskytovaly nižší celkové náklady na vlastnictví.

K dispozici jsou dva modely infračervených kamer PTZ: model WV-X6533LN s výkonným 40násobný zoomem a WV-S6532LN s 22násobným zoomem.

Noční vidění

Zachycení jasných obrazů jako důkazního materiálu při slabém osvětlení a na velkou vzdálenost může být výzvou v jakémkoli vnějším zabezpečeném prostředí. Tyto nové kamery ale dokáží zachytit důkazy při slabém osvětlení až na 350 metrů. Zlepšují totiž vidění spojením viditelného a infračerveného LED osvětlení prostřednictvím nového automatického ostření s filtrem.

Pro zajištění jasnosti i na dlouhé vzdálenosti má kamera volitelnou funkci vysoce výkonného 40násobného optického zoomu spolu s inteligentní stabilizací, která absorbuje vibrace a zachycuje stabilní obraz. Náklon 30 stupňů umožňuje kamerami snadno pokrýt cesty, vysoké budovy a problematické oblasti, například místa k sezení pod střechami stadionu.

Déšť a prach mohou nepříznivě ovlivnit kvalitu snímků a zvýšit potřebu nákladné pravidelné údržby. Proto je pro boj s těmito výzvami objektiv kamery vybaven hydrofilním povlakem ClearSight, který je odolný vůči dešťové vodě, skvrnám a nánosem prachu. Nový vestavěný rozmrazovač také zajišťuje křišťálově čistý obraz tím, že zabraňuje kondenzaci nebo hromadění ledu na objektivu i v extrémních povětrnostních podmínkách.

Kybernetická ochrana a využití šířky pásma

Aby byla zajištěna ochrana kamerových záběrů před neoprávněným vnějším přístupem, kamery podléhají hodnocení zranitelnosti a mají certifikaci Digicert (dříve Symantec), která zahrnuje komplexní šifrování dat. Splňují také požadavky programu pro ověřování kryptografických algoritmů FIPS140-2 CAVP bez jakéhokoliv možnosti vestavěného přístupu “zadními vrátky”.

Bezpečnostní kamerové systémy s vysokým rozlišením s velkými požadavky na síťové údaje a úložiště mohou brzy mít negativní dopad na IT infrastrukturu organizace. Infračervené LED kamery PTZ přicházejí s řadou funkcí inteligentní komprese dat, které tento dopad snižují.

Kamera používá kompresi H.265 s nejnovější technologií inteligentního kódování od společnosti Panasonic, která redukuje požadavky na využití šířky pásma a požadavky na úložiště. Automatická technologie variabilní kvality obrazu v specifikované oblasti (VIQS) automaticky určuje oblasti s pohybem a bez pohybu a snižuje objem dat tam, kde pohyb není. Kamera je také vybavena inteligentním rozpoznáváním tváře, které rozpoznává a zaznamenává obličeje ve vysoké kvalitě.

Inteligentní analytické nástroje (Smart Analytics)

Bezpečnostní kamera může působit jako odstrašující prostředek, ale její skutečného potenciálu lze využít při použití s ​​inteligentními aplikacemi. Aplikace automatizují funkce a informují, když jsou spuštěna předdefinované upozornění nebo je vyžadována akce. Licence na tuto funkci inteligentní video detekce pohybu (i-VMD) je k dispozici zdarma. Produkt i-VMD lze použít pro dohledové zóny a snímání předdefinovaného nebo neočekávaného chování. To může zahrnovat monitorování situace, například pokud někdo vstoupí nebo postává v oblasti, odnáší předměty, nebo pokud jde vozidlo nesprávným směrem v jednosměrné ulici.

Nízké náklady na vlastnictví

Pro snížení celkových nákladů je řada kamer i-PRO Extreme navržena a testována pro použití v náročných podmínkách tak, aby byla zajištěna dlouhá životnost. Rozšířené testování společnosti Panasonic používá prach, teplotu, vodu, statickou elektřinu, vibrace a pády, a také odolnost proti vandalismu IK10. Aby se dále snížily náklady na výměnu a údržbu, mají infračervené kamery PTZ vysoce odolný pohon ovladače náklonu / otočení, který poskytuje čtyřnásobně delší životnost než tradiční řemenové pohony.

Volitelné příslušenství: Nová jednotka konvertoru optického vlákna jako média

Nová jednotka konvertoru optického vlákna může být použita také s infračervenými LED kamerami PTZ (nutno zakoupit jako volitelný doplněk). Doba instalace a složitost konstrukce se zkracuje a není nutné ztrácet čas výběrem a vyhodnocováním jednotlivých konvertorů optického vlákna.

Další informace najdete na webu:

https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/long-distance-outdoor-IR-ptz-cctv-camera/wv-x6533ln

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je usnadnit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textové a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Naším cílem je, aby spolu technologie neviditelně spolupracovaly a společnosti se tak mohli soustředit pouze na úspěch. Věříme, že by technologie měly především fungovat bez problémů. Podniky uspějí, budou moc zaměřit pouze na své zákazníky a všechny technologie jim budou pomáhat jako jeden celek. Proto jsme odhodláni vyvíjet produkty a řešení, která jsou tak samozřejmou součástí způsobu práce našich zákazníků, že jsou téměř neviditelné. Je to jako koňská síla v pozadí, která pohání obchodní úspěch.

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV umožňuje vyprávět příběh prostřednictvím vysoce kvalitních produktů a řešení, které zajišťují hladký provoz a vynikající poměr ceny a výkonu v rámci celé řady dálkově ovládaných kamer, přepínačů, studiových kamer a ENG P2HD. Řada filmových kamer modelů vařičem a EVA1 zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.
  • Communication Solutions nabízí nejlepší telefonní systémy, terminálové zařízení SIP a profesionální “síťové” skenery, díky kterým se můžete soustředit na komunikaci, ne na připojení.
  • Security Solutions staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťuje nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií a systémem pořizování obrazového záznamu. Můžete se tak cítit v bezpečí.
  • Visual System Solutions nabízí nejširší řadu profesionálních displejů a projektorů a umožňuje profesionálům v oblasti audia a videa svobodně tvořit. S tržním podílem 39% je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource> 5 klm FR17, 3. čtvrtletí, mimo 4K a digitálního kina).
  • Computer Product Solutions poskytuje mobilním pracovníkům možnost pracovat kdekoliv s řadou odolných notebooků Toughbook, podnikových tabletů Toughpad a elektronických systémů pro prodejní místa (EPOS). Společnost Panasonic byla v roce 2017 evropským lídrem a dosáhla podíl 57% v prodeji odolných notebooků
  • Industrial Medical Vision vyrábí aplikace pro různé segmenty, včetně medicíny, biologických věd, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje kompletní kamerové systémy a OEM kamerové systémy a vy tak můžete vidět to, co je lidskému oku téměř neviditelné.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji řady elektronických technologií a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslavila 100 let od svého založení. Nyní provozuje 582 dceřiných společností, 87 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 62,5 miliard EUR za rok končící 31. března 2019. Společnost se napříč všemi divizemi snaží s použitím inovací vytvářet nové hodnoty. Díky svým technologiím chce vytvořit lepší svět a lepší život pro své zákazníky. Více o společnosti Panasonic najdete na:

https://www.panasonic.com/global