Představuje se Samsung Galaxy S20: Jiný způsob, jak zažít svět

Řada Samsung Galaxy S20 jako první série této značky plně podporuje 5G, nabízí fotoaparát s pokročilou umělou inteligencí a dává nahlédnout do budoucnosti komunikace 

Samsung S20 Infografika CZ foto.jpg

SAN FRANCISCO, USA – 11. února 2020 – Společnost Samsung Electronics dnes představila novou řadu špičkových modelů Samsung Galaxy S20. Nové chytré telefony od základu mění způsob, jak dokumentujeme a zachycujeme okolní svět. Uživatelé se mohou těšit na zbrusu novou architekturu fotoaparátů s umělou inteligencí a dosud největšími snímači od Samsungu, což dohromady znamená ohromující obrazovou kvalitu. Fotoaparátem to ovšem nekončí – vše, k čemu telefony rádi používáme, u Galaxy S20 funguje snadněji a lépe. Můžete si kdykoli a kdekoli vychutnat hudbu podle svého gusta, sledovat filmy v kvalitě, jakou si představovali samotní tvůrci, a hrát hry, jako byste seděli u kvalitní herní konzole. 

DOSTUPNOST MODELŮ GALAXY S20

Modely Samsung Galaxy S20 budou v České republice dostupné od 13. března v následujících verzích:

Produkt Paměť

(RAM/interní)

Barevné varianty Doporučená maloobchodní cena
Galaxy S20 Ultra 5G * 16 GB / 512 GB Šedá (Cosmic Gray) 39 990 Kč
Galaxy S20 Ultra 5G 12 GB / 128 GB Černá (Cosmic Black), Šedá (Cosmic Gray) 34 990 Kč
Galaxy S20+ 8 GB / 128 GB Černá (Cosmic Black), Šedá (Cosmic Gray), Modrá (Cloud Blue) 25 990 Kč
Galaxy S20 8 GB / 128 GB Šedá (Cosmic Gray), Modrá (Cloud Blue), Ružová (Cloud Pink) 22 990 Kč

* Dostupný pouze na Samsung.cz, značkových prodejnách Samsung a Alza.cz

PŘEDOBJEDNÁVKY

Zákazník, který si v období od 11. 2. 2020 do 8. 3. 2020 předobjedná zařízení Galaxy S20+ nebo Galaxy S20 Ultra 5G z české distribuce u jednoho z oficiálních prodejců a zároveň splní další podmínky stanovené v podrobných pravidlech kampaně, získává nárok na bonus bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+ zdarma.

Aby získal bonus, musí se zákazník zaregistrovat do 8. 3. na stránce www.samsung-bonus.eu, vyplnit své osobní údaje, model smartphonu a informace o prodejci, u kterého jej předobjednal. Po tomto datu už registrace není možná a zaniká nárok na bonus – bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+. Po obdržení smartphonu zákazník musí dokončit nejpozději do 8. 4. 2020 registraci na stránce www.samsung-bonus.eu. Pro dokončení registrace musí doplnit kopii pokladního dokladu, číslo IMEI jeho nového zařízení a unikátní kód z aplikace Samsung Members. Po ověření a schválení registrovaných údajů mu bude zaslán bonus – bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+.

„Vstupujeme do nové dekády, v níž technologie 5G od základu změní způsob, jakým komunikujeme a jakým zažíváme svět kolem nás,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Podporu 5G nabízejí všechny tři verze řady Galaxy S20, tím pádem jde skutečně o přístroje nové generace, které lidem změní život. A díky úžasnému fotoaparátu s umělou inteligencí můžete život kolem sebe dokumentovat v jeho pravé podobě a bez problémů se spojit s těmi, které máte nejraději.“ 

TAKHLE VYPADÁ BUDOUCNOST KOMUNIKACE 

S nástupem 5G začíná nová dekáda mobilních inovací. Řada Galaxy S20 do nové generace bytostně patří, proto všechny tři modely – Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra – samozřejmě 5G podporují. Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra jsou prvními telefony s podporou technologií sub-6 i mmWave. Technologii sub-6 podporuje i Galaxy S20. Samozřejmostí je ale u všech tří zařízení i bezproblémová kompatibilita se staršími sítěmi.

JINÝ ZPŮSOB, JAK ZACHYTIT SVĚT KOLEM NÁS 

Dnes více než kdykoli v minulosti používáme chytré telefony k dokumentaci svého života a vyprávění příběhů. A právě proto je pro většinu uživatelů nejdůležitější součástí telefonu fotoaparát. Modely řady Galaxy S20 se do současné doby hodí jako žádné jiné, proto se v nich představuje zbrusu nový fotografický a kamerový systém – jeho základem je umělá inteligence a také dosud největší snímač, jaký jsme v telefonu použili. Cíl je jasný: dostat z každé fotografie a každé chvilky to nejlepší. 

  • Neuvěřitelná kresba detailů: Modely řady Galaxy S20 jsou vesměs vybaveny většími snímači s vysokým rozlišením, což znamená bohatou kresbu detailů i více možností k následným úpravám a ořezu. Modely Galaxy S20 a S20+ mají rozlišení 64 megapixelů, Galaxy S20 Ultra má 108 megapixelů. Velký snímač dokáže zachytit více světla, což znamená kvalitní snímky i v horších světelných podmínkách. Galaxy S20 Ultra 5G jde ještě o krok dál a umožňuje dynamicky přepínat mezi vysokým rozlišením 108 MPix a 12 MPix, kdy obraz vzniká spojením devíti pixelů do jednoho již na úrovni senzoru. 
  • Průlomový zoom: Všechny modely Galaxy S20 jsou vybaveny vyspělou technologií Space Zoom. Jde o kombinaci technologií Hybrid Optic Zoom a Super Resolution Zoom, což je digitální zoom s umělou inteligencí. Tím pádem si lze přiblížit i hodně vzdálené objekty. Galaxy S20 a 20+ díky ní nabízejí 30násobné přiblížení, S20 Ultra 5G jde opět ještě o něco dále a posouvá hranice díky revoluční skládané optice. Vyspělá umělá inteligence zpracovává více snímků a eliminuje tak ztrátu obrazové kvality při výraznějším přiblížení. Díky technologii Super Resolution Zoom se tak uživatelé mohou těšit až na 100násobnou hodnotu s lepším obrazem než dřív.
  • Jeden stisk spouště, mnoho možností: Díky režimu Single Take vám při fotografování už nic neuteče. Za pomoci umělé inteligence pořídíte jediným stiskem spouště celou sérii snímků nebo videozáznamů s různou rovinou ostření, ořezem, ohniskovou vzdáleností apod. 
  • Video v profesionální kvalitě: Řada Galaxy S20 nabízí špičkové videozáznamy v rozlišení 8K, což znamená vynikající a realistické barvy a mimořádně kvalitní obraz. V kombinaci s televizí Samsung QLED s rozlišením 8K se sledování natočených záznamů stane opravdovým zážitkem. Jednotlivá okénka v rozlišení 8K lze ukládat jako samostatné fotografie. A díky stabilizaci a analýze pohybu pomocí umělé inteligence vypadá dokonce i roztřesené video, jako byste při natáčení použili specializovanou akční kameru. 

DĚLEJTE, CO MÁTE RÁDI – A LÉPE 

Vše, k čemu telefony rádi používáme, funguje s řadou Galaxy snadněji a lépe. A modely Galaxy S20 s novými funkcemi v tomhle zcela odpovídají nárokům nové generace. 

  • Hudba: Je jedno, zda se zrovna budíte, míříte do posilovny nebo děláte něco úplně jiného – užijte si výběr skladeb na míru podle aktuální činnosti. Postará se o něj spolupráce Spotify a Bixby. Díky funkci Music Share se přes Bluetooth můžete spojit s reprosystémem doma či v autě a zahrát si během cesty na DJe.
  • Výjimečně kvalitní videochat prostřednictvím Google Duo: S modely Galaxy S20 můžete být ve spojení s rodinou či přáteli prostřednictvím videochatu ve špičkové kvalitě. Kromě podpory 5G k tomu přispívá i vynikající integrace technologie Google Duo, u řady Galaxy S20 vůbec poprvé. Ikonku Duo můžete stisknout už při vytáčení čísla, čímž se hovor automaticky přepne na videochat, vůbec poprvé v kvalitě Full-HD. Systém Google Duo je kompatibilní s různými operačními systémy, takže vás při chatování s přáteli v zásadě nic neomezuje. Díky širokoúhlému objektivu se do záběru vejde celá rodina, najednou můžete mluvit až s osmi lidmi. 
  • YouTube přes 5G: Videozáznamy v rozlišení 8K nyní můžete sdílet rychleji a ve vyšší kvalitě po celém světě. Díky partnerství Samsungu a YouTube lze uploadovat záznamy v tomto rozlišení přímo na YouTube, což může být díky 5G podstatně rychlejší než dřív. 
  • Zábava: Modely Galaxy S20 jsou vybaveny fotoaparátem, resp. kamerou profesionálních kvalit. Firmy Netflix a Samsung se proto spojily a poskytly Galaxy S20 renomovaným režisérům, kteří pro zákazníky značky Samsung natočili bonusový obsah na základě populárních filmů a seriálů z produkce Netflixu. Filmy a seriály na Netflixu lze díky vylepšené integraci se zařízeními značky Samsung snadno prohledávat, k dispozici jsou technologie Samsung Daily, Bixby a Finder.
  • Hraní: Řada Galaxy S20 posouvá mobilní hraní na vyšší úroveň. Displej s technologií 120 Hz umožňuje dokonale plynulé překreslení pohybu, což se v síti 5G výborně hodí. Naše partnerská firma Microsoft představí na jaře v internetovém obchodě Galaxy Store populární hru Forza Street, vůbec poprvé v mobilním provedení. S rychlým procesorem, 12 GB paměti RAM, zvukem vyladěným společností AKG a herním akcelerátorem, který na pozadí optimalizuje výkon, je Galaxy S20 skvělým herním zařízením. 

NEKONEČNÉ MOŽNOSTI

Coby nejnovější vlajková loď je řada Galaxy S20 vybavena špičkovými technologiemi, přesně podle očekávání uživatelů. Mimo jiné jde o nejbezpečnější zařízení, jaké Samsung kdy vyrobil – vynikající platforma Knox ho chrání od procesoru po software. Také nový procesor Guardian Chip má speciální bezpečnostní funkce, a dokáže tak odolat útokům zaměřeným na hardware. 

Mezi další přednosti patří velkokapacitní inteligentní baterie a také rychlonabíječka s výkonem 25 W. Model Ultra je vybaven dokonce superrychlým dobíjením s výkonem 45 W. Všechny tři telefony mají velkorysý úložný prostor – u S20, S20+ je to 128 GB a Galaxy S20 Ultra budou k dispozici verze s 128 a 512 GB.  

V neposlední řadě se uživatelé mohou těšit na dosud nejjednodušší, nejčistší a uživatelsky nejpříjemnější rozhraní One UI 2. Díky aplikaci SmartThings můžete telefony řady Galaxy S20 používat i jako dálkové ovladače domácích spotřebičů, aplikace Samsung Health se postará o plnění cílů souvisejících se zdravím a fitness a aplikace Samsung Pay zase o placení

GALAXY BUDS+ 

A pak jsou tu sluchátka Samsung Galaxy Buds+, díky nimž se budete moci dokonale ponořit do oblíbené hudby či do podcastů. O špičkový zvuk se totiž postarala renomovaná firma AKG. Sluchátka Buds+ jsou vybavena dvoupásmovými dynamickými reproduktory a třemi mikrofony pro kvalitní přenos hlasu při telefonování, výtečná je i výdrž baterie (až 11 hodin a k tomu dalších 11 h v pouzdře). Aplikace Galaxy Buds+ je navíc nyní kompatibilní i se systémem iOS, takže si můžete užít skvělý zvuk, ať používáte jakoukoli značku telefonu. A díky partnerství se Spotify je všechno ještě snazší – stačí sluchátka jedinkrát stisknout a přehrávání se rozběhne.

Sluchátka Samsung Galaxy Buds+ budou v České republice k dispozici od 14. února za doporučenou maloobchodní cenu 4 499 Kč v bílé, černé a modré barvě, nebo je zájemce může získat v rámci předobjednávkového programu.

Další informace o modelech Galaxy S20 najdete na webech:
http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy nebo www.samsung.com/galaxy.

Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra – technické specifikace

  Galaxy S20 Galaxy S20+ Galaxy S20 Ultra
Displej  Úhlopříčka 6,2“ (15,8 cm) Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

 Infinity-O (3200X1440)
certifikát HDR10+
podpora 120 Hz 

Úhlopříčka 6,7“ (17 cm) Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

 Infinity-O (3200X1440)
certifikát HDR10+
podpora 120 Hz

Úhlopříčka 6,9“ (17,5 cm) Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

 Infinity-O (3200X1440)
certifikát HDR10+
podpora 120 Hz

  *Infinity-O: téměř bezrámečkový displej zabírající celou přední plochu.

*Skutečné rozměry: Galaxy S20: 6,2″ v plném obdélníku a 6,1″ se započtením zaoblených rohů; Galaxy S20+: 6,7″ v plném obdélníku a 6,5″ se započtením zaoblených rohů; Galaxy S20 Ultra: 6,9″ v plném obdélníku a 6,7″ se započtením zaoblených rohů; obrazová plocha je menší vzhledem k zaobleným rohům a otvoru fotoaparátu. 

*Základní obnovovací frekvence displeje je 60 Hz. Frekvence 120 Hz vyžaduje speciální nastavení.

Fotoaparát 

 

[Přední fotoaparát]
10 MPix, Dual Pixel AF, f2,2(80˚)

[Zadní fotoaparát]
3x fotoaparát

Ultraširoký: *12 MPix, f2,2(120˚)

Širokoúhlý: *12 MPix, f1,8(79˚)
Super Speed Dual Pixel AF, OIS


Teleobjektiv: *64 MPix, PDAF f2,0(76˚), OIS

[Přední fotoaparát]
10 MPix, Dual Pixel AF, f2,2(80˚)
[Zadní fotoaparát]
4x fotoaparát

Ultraširoký: *12 MPix, f2,2(120˚)

Širokoúhlý: *12 MPix, f1,8(79˚)
Super Speed Dual Pixel AF, OIS 


Teleobjektiv: *64 MPix, PDAF, f2,0(76˚), OIS
DepthVision Camera

[Přední fotoaparát]
40 MPix, PDAF, f2,2(80˚)

[Zadní fotoaparát]
4x fotoaparát

Ultraširoký: *12 MPix, f2,2(120˚)

Širokoúhlý: *108 MPix, f1,8(79˚)
PDAF, OIS


Teleobjektiv: **48 MPix, PDAF, f3,5(24˚), OIS
DepthVision Camera

*Součástí technologie Super Resolution Zoom je digitální zoom, který může zhoršit kvalitu obrazu.

**Pro zoomování jen 48 MPix.

Rozměry a hmotnost  Rozměry: 151,7 x 69,1 x 7,9 mm
Hmotnost: 163 g 
Rozměry: 161,9 x 73,7 x 7,8 mm
Hmotnost: 186 g

*Verze pro 5G mmwave váží 188 g. 
Rozměry: 166,9 x 76,0 x 8,8 mm
Hmotnost: 220 g

* Verze pro 5G mmwave váží 222 g. 
Procesor  – 7 64-bit Octa-Core Processor * 2,7㎓ (max. rychlost) + 2,5㎓ + 2㎓
– 7㎚ 64-bit Octa-Core Processor * 2,8㎓ (max. rychlost) + 2,4 + 1,8
*Může se lišit podle operátora a trhu.
Paměť 
LTE
8 GB RAM (LPDDR5), interní úložiště 128 GB 
LTE
8 GB RAM (LPDDR5), interní úložiště 128 GB 
5G/LTE
16 GB RAM (LPDDR5), interní úložiště 512 GB

12 GB RAM (LPDDR5), interní úložiště 128 GB 
  * Může se lišit podle modelu, barvy, operátora a trhu.

* Skutečná dostupná kapacita úložného prostoru závisí na předinstalovaných programech.

Externí paměťová média a SIM karta  Model s 1 SIM kartou: 1x Nano SIM a 1x slot MicroSD (až 1 TB)

Model se 2 SIM (hybridní SIM slot): 1x Nano SIM a 1x Nano SIM nebo 1x slot MicroSD (až 1 TB)
* SIM karty se prodávají samostatně. Dostupnost závisí na zemi a operátorovi.

*MicroSD karty se prodávají samostatně. Dostupnost závisí na zemi a výrobci.

*Podpora eSIM se týká modelů Galaxy S20, S20+, S20 Ultra. eSIM vyžaduje bezdrátový servisní plán, umožňuje aktivaci tarifu bez fyzické nano SIM karty. Dostupnost eSIM závisí na zemi a operátorovi. Zjistěte u operátora, zda váš tarif e-sim podporuje.

Baterie  4000 mAh (typická hodnota) 4500 mAh (typická hodnota) 5000 mAh (typická hodnota)
  * Typická hodnota podle nezávislých laboratorních testů. Typickou hodnotou se rozumí průměrná odhadovaná hodnota vzhledem k odchylkám kapacity baterie u testovaných vzorků podle standardu IEC 61960. Jmenovitá (minimální) kapacita je 3880 mAh u Galaxy S20, 4370 mAh u Galaxy S20+ a 4855 mAh u Galaxy S20 Ultra. Skutečná výdrž baterie závisí na prostředí v síti, typu využití apod.
Dobíjení Vylepšené bezdrátové rychlé dobíjení s technologií Fast Wireless Charging 2.0

Systém Fast Charging je kompatibilní s kabelovým i bezdrátovým dobíjením

* Kabelové dobíjení je kompatibilní s QC2.0 a AFC. 

* Bezdrátové dobíjení je kompatibilní s WPCWireless PowerShare
*Systém Fast Wireless Charging 2.0 je v současné době k dispozici se zařízeními Wireless Charger Stand, Wireless Charger Duo Pad a dalšími přístroji, které podporují bezdrátové dobíjení s výkonem 10 W či vyšším. Prodává se samostatně. Skutečná rychlost dobíjení se může lišit v závislosti na využití, podmínkách dobíjení a dalších faktorech. Bezdrátové dobíjení vyžaduje připojení k elektrické síti. Doporučuje se využívat přiložený dobíjecí kabel a cestovní adaptér, výrobky třetích stran mohou zařízení Wireless Charger Stand nebo Wireless Charger Duo Pad poškodit, případně dobíjení zpomalit.
* Wireless PowerShare je omezeno na telefony Samsung nebo jiné značky s WPC Qi, např. Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, a příslušenství, jako Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active2, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch nebo Galaxy Buds. Klesne-li stav baterie pod 30 %, nemusí Wireless PowerShare fungovat. Nemusí fungovat s některým příslušenstvím, obaly, modely jiných značek nebo některými nositelnými zařízeními Samsung. Může mít vliv na příjem signálu či datové služby, záleží na prostředí v síti.

Operační systém  Android 10
Síť a konektivita  5G
5G Non-Standalone (NSA), 5G Standalone (SA), Sub6 / mmWave*, Dynamic Spectrum Sharing (DSS)
LTE
Enhanced 4×4 MIMO, až 7CA, LAA, LTE Cat.20
až po 2 Gb/s Download / až po 200 Mb/s Upload

Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM
až 1,2 Gb/s Download / až 1,2 Gb/s Upload

Bluetooth
Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)


*S20 podporuje jen Sub6

*LTE: LAA jen na území USA

* Skutečná rychlost závisí na zemi, operátorovi a prostředí.
* Vyžaduje optimální připojení 5G. Skutečná rychlost závisí na zemi, operátorovi a prostředí.
* Pokrytí Galileo a BeiDou je omezené. BeiDou není v některých zemích dostupné.

Platby NFC, MST
* Může se lišit u jednotlivých trhů, operátorů a poskytovatelů služeb.
Senzory Ultrazvukový snímač otisků prstů, akcelerometr, barometr, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor přítomnosti, světelný senzor RGB
Autentifikace Blokování: obrazec, PIN, heslo

Biometrické blokování: otisk prstu, rozpoznávání tváře

Audio Stereo reproduktory a sluchátka se zvukovou technologií od firmy AKG
Prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos (+ Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
*Sluchátka: Hybridní kanál, 2pásmová dynamická membrána

Podporované formáty
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF
Video Podporované formáty
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

* Veškeré produktové informace týkající se funkcí, vlastností, specifikací, benefitů, cen, komponentů, výkonu, dostupnosti, možností apod. se mohou bez ohlášení měnit. 

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.