IFS Applications 10 podpoří digitalizaci výroby ve společnosti Spojené kartáčovny

Společnost InfoConsulting Czech, která je předním partnerem dodavatele podnikového softwaru IFS pro trhy ve střední Evropě, uzavřela smlouvu na implementaci nejnovější verze IFS Applications 10 se společností Spojené kartáčovny a.s., která patří mezi významné evropské výrobce a exportéry širokého sortimentu kartáčnického zboží.

Historie společnosti Spojené kartáčovny a.s., výrobce produktů značky SPOKAR®, sahá až do roku 1882. V současné době jsou největším výrobcem kartáčnického zboží ve střední a východní Evropě a jejich výrobky se prodávají ve více než 25 zemích. Aktuálně společnost vyrábí přes 600 druhů výrobků a roční objem produkce přesahuje 900 mil. Kč. Společnost dodává zboží širokému spektru zákazníků, od nadnárodních řetězců přes velkoobchodní distributory až po maloobchodní jednotky v ČR i zahraničí. 

Společnost Spojené kartáčovny používá ERP systém IFS již od roku 2010. V loňském roce se rozhodla pro upgrade a modernizaci informačního systému nasazením celosvětově nejaktuálnější verze IFS Applications 10, která patří mezi špičku ve svém oboru a která je schopná poskytnout podporu pro další rozvoj firmy. 

„Vzhledem k tomu, že dlouhodobě spolupracujeme se společností InfoConsulting, jsme si jisti, že nám dokáže nabídnout ty nejlepší znalosti a řešení, které nám pomohou s optimalizací a výrazným rozšířením plánování výroby v rámci naší společnosti. Od IFS Applications očekáváme také zvýšení podpory obchodních činností propojené s predikcí budoucích prodejů,“ uvádí pan Jiří Zbrojka, majitel a generální ředitel společnosti Spojené kartáčovny. 

Ředitel společnosti InfoConsulting Czech Jozef Kováčik, k tomu dodává: “Jsme hrdí na to, že si náš dlouholetý zákazník Spojené kartáčovny opět zvolil IFS Applications, které jsou vytvořeny tak, aby splňovaly specifické potřeby výrobních podniků a jejich flexibilita umožňuje rozšiřovat funkce postupně rostoucím požadavkům našich zákazníků. Jsme velmi rádi, že naše řešení účinně podporuje rozvoj společnosti Spojené kartáčovny a zajišťuje jí vyšší efektivitu a konkurenceschopnost.“

IFS Applications podpoří všechny oblasti aktivit společnosti – od výroby přes správu dodavatelského řetězce, údržbu a servis až po CRM, finance, Business Inteligence a lidské zdroje. Kromě rozvoje a rozšíření provázanosti plánování od počátku obchodního cyklu, přes vlastní výrobu až po distribuci a expedici je při nasazování nové verze kladen velký důraz na údržbu. Ta je nově zastoupena ve větší šíři a obsahuje i predikce údržby formy, které jsou pro tohoto zákazníka klíčové z hlediska efektivity využití tohoto nákladného nástroje výroby a sledování jejich opotřebení napomůže zvýšení efektivity výroby snížením poruch a prostojů výrobních zařízení. 

O společnosti InfoConsulting Czech

Společnost InfoConsulting Czech, která působí v České republice jako hlavní partner společnosti IFS, poskytuje komplexní dodávky švédského ERP systému IFS Applications. Od implementace přes špičkovou podporu až po kontinuální rozvoj podle potřeb zákazníka. Díky kombinaci špičkového produktu, týmu zkušených konzultantů a certifikovaných vývojářů, pomáhá firmám snížit výdaje a zajistit vyšší produktivitu i zisk.