Připojte se, sdílejte a ukládejte své snímky na image.canon. Váš fotoaparát, vaše digitální zařízení, vaše webové služby – vše může být propojené

Praha, čtvrtek 13. února 2020 Společnost Canon Europe oznámila spuštění online služby image.canon pro bezplatný přenos fotografií a videonahrávek z fotoaparátů do jiných zařízení a internetových služeb. Tvůrcům obrazového obsahu nabídne od začátku dubna 2020 také bezplatné cloudové úložiště, automaticky dostupné z fotoaparátů a kamer Canon. Moderní online řešení pomůže fotografům všech úrovní jednoduše pořizovat, přenášet a sdílet své snímky.

Propojené fotografie

Služba image.canon není pouhé úložiště. Uživatelům přístrojů značky Canon nabízí jednoduchý způsob, jak spravovat cokoli od snímků z rodinné dovolené po profesionální práci. image.canon nahrává automaticky nebo ručně snímky z fotoaparátů Canon s připojením Wi-Fi* do centrálního úložiště, odkud je možné je jednoduše přeposílat do digitálních zařízení a online služeb jako Google Drive, Flickr nebo YouTube. Integrace se službami Adobe a Google bude k dispozici od června 2020. 

Fotografické přístroje Canon vybavené Wi-Fi, které přijdou na trh od roku 2020*, budou schopné automaticky přenášet obrazové soubory do služby image.canon na pozadí ihned po připojení k internetu. Fotografům tak poskytnou nástroje potřebné k práci ve světě technologií 5G a umělé inteligence. 

Bezplatné úložiště

Pro dočasné zálohování snímků zcela bez použití paměťových karet může fotograf jednoduše připojit svůj fotoaparát Canon k internetu a všechny soubory včetně snímků ve formátu RAW a videa 4K bezplatně uložit v cloudovém úložišti až na dobu 30 dnů**. Ti, kdo rádi a rychle mačkají spoušť, budou tedy mít dostatek času si své snímky stáhnout do jiného zařízení nebo přesunout do své oblíbené online služby. V osobní knihovně se ukládají snímky zmenšené na rozměry vhodné pro sociální sítě. Nejdůležitější fotografie a videonahrávky mohou uživatelé uchovávat v dlouhodobém úložišti o kapacitě 10 GB.

Jednoduchá správa souborů

Služba image.canon se vyznačuje jednoduchostí, intuitivním ovládáním a komfortem. Pokud si fotograf do PC nainstaluje speciální software pro image.canon, může si z tohoto úložiště jednoduše a rychle stahovat snímky ze svého fotoaparátu. U fotoaparátů Canon vybavených Wi-Fi, které přijdou na trh od roku 2020*, bude tento proces automatizovaný a umožní ještě jednodušší správu souborů. Uživatelé přístrojů Canon budou také moci jednoduše své soubory třídit a sdílet přímo na oblíbených sociálních sítích nebo e-mailem. 

Bezplatná služba image.canon bude k dispozici od dubna 2020 a slibuje revoluci v online správě fotografií a videonahrávek. Změní způsob, jakým fotografové ukládají, zpracovávají a sdílejí své snímky. Nabídne jim ideální výchozí bod a bude postupně přinášet inovace na podporu jejich kreativity. 

Další informace o službě image.canon naleznete na stránkce: https://www.canon.cz/cameras/image-canon/

-KONEC-

Poznámky pro redaktory:

  • Služba online alba CANON iMAGE GATEWAY bude ukončena 16. března 2020 a nahrazena službou image.canon. Od počátku migrace dat do jeho dokončení nebudou mít uživatelé přístup k žádným již nahraným obrazovým souborům ani albům
  • image.canon nahradí službu CANON iMAGE GATEWAY u většiny stávajících přístrojů***, budoucí modely vybavené Wi-Fi budou s image.canon kompatibilní
  • Upozorňujeme, že zákazníci nebudou mít v průběhu převodu služeb od poloviny do konce března 2020 přístup ke svým účtům Canon Image Gateway 
  • V tomto období bude na přístrojích vybavených připojením Wi-Fi deaktivována funkce online přenosu souborů. K dispozici bude opět po spuštění nové služby, poté, co uživatel přijme nové Podmínky použití a resetuje funkci přenosu ve svém přístroji. Podrobné pokyny pro reset funkce online přenosu souborů pro použití s novou službou budou k dispozici na stránkách image.canon.

 

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je dceřiná společnost společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 19 000 lidí v celém regionu a přispívá zhruba třetinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.

Společnost Canon byla založena v roce 1937 a již 80 let patří k nejvýznamnějším výrobcům obrazové techniky. Naší snahou je pomáhat lidem neustále objevovat nové možnosti díky obrazové technice. Inovacemi v oblasti obrazových technologií od kamer přes produkční tiskárny po podnikové poradenství a lékařské technologie Canon obohacuje životy jednotlivců a podporuje podniky.

Rozvíjí pozitivní moc obrazových technologií a služeb. Naši lidé i produkty přispívají ke společenskému prospěchu a snižování dopadu na životní prostředí v duchu naší firemní filozofie Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“.

Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com