Red Hat představil Red Hat OpenStack Platform 16, která kombinuje komunitní inovaci a dlouhodobou profesionální podporu

Masivně škálovatelné řešení pro cloudovou infrastrukturu pomáhá organizacím maximalizovat využití objevujících se inovací jako edge computing, při současném zachování produkční podpory bez radikálních aktualizací až po dobu pěti let.


Česká republika, 20. února 2020 – Red Hat Inc., přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil vydání produktu Red Hat OpenStack Platform 16. Jedná se o nejnovější verzi vysoce škálovatelného a agilního řešení infrastruktury jako služby (Infrastructure-as-a-Service, IaaS). Více než 1000 vylepšení a nových funkcí vytváří základy pro nasazení v podnikové sféře a telekomunikacích jako programovatelný IaaS pro hybridní cloudy, vývojářské a produkční cloudy, ale také aplikace navržené pro cloud jako virtualizace síťových funkcí (NFV), edge computing, umělou inteligenci (AI) a strojové učení (ML).

Red Hat OpenStack Platform 16, jehož základ tvoří Red Hat Enterprise Linux 8, přední světová podniková platforma operačního systému Linux, pomáhá organizacím nabídnout více inovací rychleji a bez zbytečných narušení. Nejnovější verze platformy přidává pozměněný dlouhodobý životní cyklus podpory, komplexní konsolidaci funkcí a nový příslib dodávat kontinuálně komunitní inovace jako produkční funkcionalitu pomocí průběžných vydání. Tato platforma kombinuje komunitní vydání OpenStacku s názvy “Rocky”, “Stein” a “Train” spolu se tím nejlepším z Red Hat OpenStack Platform ve verzích 14 a 15.

S využitím Red Hat OpenStack Platform 16 mohou podniky a poskytovatelé telekomunikačních služeb efektivněji přetvořit svoji IT infrastrukturu do mnohem agilnější, efektivnější podoby a udělat z ní inovativní prostředí připravené na příležitosti digitální ekonomiky. Díky modulárnímu návrhu tato platforma optimalizuje provoz IT pro existující tradiční aplikace, zatímco poskytuje základ pro vývoj a nasazení nových aplikací navržených pro cloud.

Více informací k Red Hat OpenStack Platform 16 naleznete také v oficiálním tiskovém oznámení (AJ). 

Další zdroje

Jak se spojit se společností Red Hat?

  • Na oficiálním webu společnosti 
  • Z korporátních novinek                            
  • Na blogu společnosti Red Hat
  • Následováním účtu společnosti na Twitteru
  • Připojením k účtu společnosti na Facebooku
  • Sledováním kanálu společnosti na YouTube
  • Připojením k účtu společnosti na Google+
  • Sledováním účtu společnosti na LinkedInu

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné linuxové, cloudové, virtualizační, úložné, a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je jedním z největších vývojových center společnosti na světě. Red Hat pomáhá zákazníkům integrovat nové a stávající IT aplikace, vyvíjet aplikace založené na cloudu, standardizovat na svém špičkovém operačním systému a automatizovat, zabezpečovat a spravovat komplexní prostředí. Vedle technologií nabízí Red Hat také vysoce oceňovanou technickou podporu, školení a konzultační služby, které z něj činí důvěryhodného poradce pro společnosti na žebříčku Fortune 500. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese www.redhat.com